Roboticky vysávač

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Roboticky vysávač

Príspevok od používateľa cinges »

STomko, zase tu netrep prosim ta :D
treba si uvedomit jednu vec > ked nechas pol litra zaschnuteho kecupu na podlahe, tak je jasne, ze to neumyje.
Ak mas doma taky bordel, ze ho nedokaze umyt ani S7, tak mas iny problem nez len vysavac, ktory poriadne neumyva podlahu.
Ako som spomenul, pouzyvam ho na umyvanie blata v chodbe, obcasna skvrna v kuchyni a dost velke skvrny v okoli psej misky. Nemal s tym nikdy ziaden problem. Vycisti to krasne.
To ze je handra spinava po umyvani je jasne, musis si uvedomit co robis, Ale nikdy nebola spinava tak, aby roznasala spinu po byte. A keby to je velmi zle, tak dam chodbu vycistit ako poslednu. A zakazdym vysavanim handru vymenim. easy.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

cinges napísal: 24 feb 2022, 9:12 pri s7 vysavac sice vie ci je mop nasadeny, alebo nie, ale ked ho pustis mopovat, bude mopovat aj bez mopu.
Daju sa nastavit no-go zony priamo v mape, vyberies svtorec kam to nesmie ist a hotovo, ziaden problem.
S7 automaticky zdviha mop ked detekuje koberec, takze ten automaticky nemopouje.
Veď ja som sa pýtal práve na ten S6 Pure, ktorý mám.

Proste use case, bez mopu ho chcem pustiť všade, a s nasadeným mopom chcel, aby vynechal úsek s kobercom - práve preto, že S6 mop nezdvíha. Jednoduché riešenie by bolo vytvoriť 2 samostatné mapy, jednu nazvať "s mopom" a druhú "bez mopu". Boli by samozrejme identické, len tá s mopom by mala nastavenú no-go zónu, a tá bez mopu by išla všade. A potom by som ho poslal tam kam chcem podľa toho, či dám mop, alebo nie. Len ma napadlo, či sa to nedá automatizovať, že nastaviť no-go zónu len pre mop, a ten robot by sám vedel či ten mop nasadený má, alebo nie a podľa toho či tam ísť, alebo neísť.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

no sak uz mas doma tu s6 ci este nie? Lebo ja to mam pramo v appke kde si nastavim no-go zonu, kam to nema chodit. Netreba tam ziadnu druhu mapu robit.
IMG_2307.PNG
Hensym
VIP
VIP

Jasne mám ho doma už.

Ale nechápeš asi čo píšem. :D Ja občas vysávam s mopom a občas bez mopu. Ja sa pýtam, či sa dá nastaviť, aby som to vedel púšťať jedným tlačidlom "Clean" bez toho, aby som niečo musel pred čistením nastavovať (buď prepnúť mapu, alebo nastaviť no-go zónu). Že by sám vedel či má mop - ak hej, nešiel by na koberec, ak nie, išiel by aj tam.

Jasné že viem pred každým čistením zapnúť no-go zónu ak tam je mop, alebo ak púšťam bez mopu tak nie. Ale to je práve tá otrava, najmä ak to máš nastaviť na presno - to mi už príde vhodnejšie spraviť si dve mapy bytu, jednu pre mop s presne nastavenou no-go zónou, druhú bez mopu.

Ale pozerám v appke a zdá sa, že sa to nedá a tie dve mapy budú jediné schodné riešenie.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Cinges, netrepem. Len tu vehementne ospevujes S7 ako by mala neviem aky zazracny mop. Myslim si ze nie je o nic lepsi ako napr. na S5 max. Co neumyje jeden, neumyje ani druhy, a naopak.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Mop S7 je nasobne lepsi ako akekolvek ine nizsie verzie, vratane s5 max, s6 atd.
Ked uz nemas tu s7, tak si daj tu namahu a pozri si videa na youtube s porovnanim..🤷‍♂️
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Zháňam robotický vysávač do 200/250 €. Po akých značkách sa pozerať. Aj keby sa tam niečo pokazí aby som dokázal dokúpiť. Napríklad cez aliexpress. Čo hovoríte na tie xiaomi vysávače?

Stačí mi aby len vysával a aby som si vedel cez mobil nastaviť aby začal vysávať keď budem v práci. Prípadne som si vedel pozrieť že čo robí.

Ďakujem
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Hensym napísal: 24 feb 2022, 23:59 Jasne mám ho doma už.

Ale nechápeš asi čo píšem. :D Ja občas vysávam s mopom a občas bez mopu. Ja sa pýtam, či sa dá nastaviť, aby som to vedel púšťať jedným tlačidlom "Clean" bez toho, aby som niečo musel pred čistením nastavovať (buď prepnúť mapu, alebo nastaviť no-go zónu). Že by sám vedel či má mop - ak hej, nešiel by na koberec, ak nie, išiel by aj tam.

Jasné že viem pred každým čistením zapnúť no-go zónu ak tam je mop, alebo ak púšťam bez mopu tak nie. Ale to je práve tá otrava, najmä ak to máš nastaviť na presno - to mi už príde vhodnejšie spraviť si dve mapy bytu, jednu pre mop s presne nastavenou no-go zónou, druhú bez mopu.

Ale pozerám v appke a zdá sa, že sa to nedá a tie dve mapy budú jediné schodné riešenie.
Trochu neskoro ale tak sa mi zda ze na toto je urcena no mop zone. S nasadenym mopom to vynecha, bez nasadeneho mopu tam pojde.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Fidlinko:
Naj pomer cena/vykon Roborock, pozeraj po modeli s Lidarom. Bez lidaru by som do toho vobec nesiel. Takto si mozes aspon nastavit zony, vysavanie po jednotlivych izbach a tak, nebeha ti to ako splasene, ale vie kam to ide.
Hensym
VIP
VIP

ropman napísal: 07 jún 2022, 9:19 Trochu neskoro ale tak sa mi zda ze na toto je urcena no mop zone. S nasadenym mopom to vynecha, bez nasadeneho mopu tam pojde.
Samozrejme, lenže no mop zone model S6 Pure nemá, takže tam nepochodím.

Ja som spravil to, čo som písal. Vytvoril som 2 samostatné mapy:
- Byt
- Byt (mop)

Obe majú naskenované rovnaký byt, ale v tej mopovacej som pridal no-go zónu na koberec. Ono by to fungovať malo, lenže je tam nejaký bug, že aj keď sa manuálne prepnem na mapu "Byt" a pustím čístenie, tak mi skočí "Positioning" a prepne mi to vždy naspäť na mapu s tou no-go zónou...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Hensym, používaš k vysávaču aplikáciu Xiaomi Home? Lebo priamo v nej si vieš nastaviť jednotlivé "No-Go Zone" a "No-Mop Zone"
Screenshot_20220717-001510.png
Na pravej strane vo vrchnej polovici klikni na "No-Go Zone".
Screenshot_20220717-001531.png
Dole vpravo je funkcia "No-Mop Zone". Na to keď klikneš, môžeš si vybrať oblasť, kde nemá vysávač chodiť, keď mopuje.

Keď som sa s tou aplikáciou hral a skúšal som ako vysávač umyje podlahu, tak som mal nastavené aj "No-Go Zone" a tiež aj "No-Mop Zone". Fungovalo to spoľahlivo
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mozno mi niekto poradi, mame doma roborock s5 max, mame ale dve poschodia. da sa to nejak inteligentne vyriesit? totiz aktualne fungujem tak vzdy ked ho pustim a na inom poschodi ako naposledy tak si vzdy nanovo vytvara mapu co samozrejme podstatne predlzi vysavanie.
mam pocit ze teraz zacal fungovat trochu inak, pozrel som do appky a vypada to tak ze si akokeby spojil dve mapy do jednej, teda obe poschodia su na jednej mape lenze v realite tam nie je ziadne spojenie a potom ked vysava dole tak po skonceni beha ako splaseny a hlada cestu k zakladni lebo podla mapy k nej cesta ide...

myslim ze je mozne si ulozit viac map a potom sa medzi nimi prepinat v aplikacii ale to je zase otrava, pretoze na 90% pri vysavani aplikaciu nezapinam, proste zoberiem vysavac a pustim ho.
idealne si to predstavujem tak ze nejak sam bude schopny spoznat na ktorom poschodi je a mapu si prepne automaticky.
napadlo ma ci nepomohlo kupit druhu zakladnu, ze podla toho kde by bol zadokovany tak by vedel ktoru mapu pouzit. ale to tak nejak citim ze nebude fungovat, lebo predpokladam ze zakladna nie je nic viac nez nabijacka a nema ziadny identifikator.

druha moznost je pohrat sa s prepojenim s home assistantom, viem ze roborock zariadenia tam podporovane su, len to nie je uplne trivialne ich tam zaregistrovat a potom by mohlo fungovat nieco take ze by som prepinal mapy pomocou smart tlacidla, to by mi stacilo.

nema s tym niekto skusenosti?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Mam iny vysavac, ale v principe som riesil podobny problem a proste som to vzdal bojovat s cinskym softwareom. Vyriesil som ho tym, ze som ho na jednom poschodi prestal pouzivat.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

@aacid mam S5 Max, v Mi Home mam zapnute v "manage maps" volbu "Map saving (beta)" a pod tym "multi-level home". Prakticky mam ulozene 2 mapy, pri vysavani/umyvani len vyberiem ktoru mapu (ma to tusim aj "autodetect" ale na ten nespolieham) chcem, bud pustim vsetko alebo vyberiem izby ktore chcem, a pustim ho. Na poschodi kde nemam dock mam 1 miesto kde ho vzdy davame, tam zacne aj skonci. Fungujem tak uz vyse 2 rokov.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

Ahojte, prosím potreboval by som robotický vysávač do 64m bytu (59m drevo, 5m dlažba).

Mop využívať asi nebudem kôli tej drevenej podlahe

Ideál, keby to malo aj nejake fajnové gumené koliečka nech to nerobí nejaké pásy alebo niečo za sebou na tej podlahe (prepáčte nemal som nikdy tento typ vysávaču :D)

Čo som pozeral v alze, čakal som že tam bude 7-8ks na výber, ale vidím že to riadne pokročilo a je ich tam milión. V skupine som tu zahliadol roborock s7? alebo stačí Q7?

Budgetovo - hladám niečo kvalitné, na čo bude spolah a nebudem to musieť o 2-3 roky meniť..

Ďakujem pekne za pomoc
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

S7 je fajn, ale je dost drahy. Xiaomi si nepozeral? O 2-3 roky menis bateria, filter, mozno kefy.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Xiaomi je roborock ak správne chápem nie?
Ak o 2-3 mením batériu a filtre, tak nestačí aj Q7?
Mimochodom vyšiel aj S8 už..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Prepac. Poplietol som si to s iRobot i7.
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

baterky urcite nemenis, mam roborock S5 uz 4-5 rokov povysavane 14000M2 a baterka nema ziaden problem. V minule som dal povysavat v byte cca 50m2 a dal to 5krat az kym baterka neklesla na 20% a siel sa nabit.
Co som pozeral tak hlavny rozdiel v S7 a Q7, ze S7 si vie dvihnut nadobu z vodou pri mopovani ked vide na koberec. Takze v tvojom pripade Q7 bude fajn. A filter som menil 3x..hlavnu kefu mam 3tiu a tu malu kefku na strane mam uz 5tu, zvyknut pocase odpadnut tie male kefky..
Awattar
Light Professional
Light Professional

Aha okej ďakujem za info. Ten Q7 max plus vyzerá super. Má z tých Q7 najlepší sací výkon 4200
https://www.alza.sk/roborock-q7-max-cie ... .htm#popis

Keby ešte niekto mal iný názor-tip, dajte vedieť, chvílu ešte počkám s kúpou
Tu je inak fajn článok
https://touchit.sk/ktory-roboticky-vysa ... pit/404056
Napísať odpoveď