Politika
Re: Politika
Ved ano, len cast spolocnosti veri, ze Trumpovi “museli tie dokumenty podstrcit agenti FBI,” ktori sa od hanby isli kajat na obskurne YT kanaly.
Tak ma zaujima, ci aj Bidenovi tie dokumenty podstrcili a kedy sa “agenti FBI” budu “priznavat” po internetoch.
Jasne, ze situacia je odlisna a vsetko, no nie vsetci su ochotni tie rozdiely vnimat. To bola podstata mojho postu.
Tak ma zaujima, ci aj Bidenovi tie dokumenty podstrcili a kedy sa “agenti FBI” budu “priznavat” po internetoch.
Jasne, ze situacia je odlisna a vsetko, no nie vsetci su ochotni tie rozdiely vnimat. To bola podstata mojho postu.
MOV navrhol návrat ruských športovcov na olympijske hry.
https://sportnet.sme.sk/spravy/mov-navr ... e-reakcie/
Mna by zaujimal taky socialny experiment, ak tak strašne chcu reprezentovat Rusko, pripadne ako nejaky olympijsky športovci, tak by bolo fajn zakomponovať do podmienky učati take sympaticke vyhlasenie, že nepodporuju vojensku agresiu voči Ukrajine a su proti vojne vedenej Ruskom. Niečo ako urobili Gruzinci pri vstupe Rusov na ich uzemie.
Pri podpisani takéhoto vyhlásenia by som si vedel predstaviť, že by sa OH mohli zučastniť, vtedy by sa naozaj ukazalo, ako to vlastne s tou učasťou myslia.
https://sportnet.sme.sk/spravy/mov-navr ... e-reakcie/
Mna by zaujimal taky socialny experiment, ak tak strašne chcu reprezentovat Rusko, pripadne ako nejaky olympijsky športovci, tak by bolo fajn zakomponovať do podmienky učati take sympaticke vyhlasenie, že nepodporuju vojensku agresiu voči Ukrajine a su proti vojne vedenej Ruskom. Niečo ako urobili Gruzinci pri vstupe Rusov na ich uzemie.
Pri podpisani takéhoto vyhlásenia by som si vedel predstaviť, že by sa OH mohli zučastniť, vtedy by sa naozaj ukazalo, ako to vlastne s tou učasťou myslia.
retkvic, keby si bol ruský športovec a aj by si býval v Rusku, tak by si také vyhlásenie vydal? Uvedomuješ si to, že tým by sa prakticky prinajlepšom odsúdili do väzenia alebo si rovno podpísali rozsudok smrti?
Jediná situácia, kedy by nejaký športovec k niečomu takému mohol pristúpiť, je vtedy, ak by už býval v zahraničí, ale ani v tom prípade by som to osobne neriskoval, keďže v Rusku asi stále majú nejakých členov rodiny a blizkych ľudí a tí by vďaka takémuto vyhláseniu mohli mať problémy.
Ja by som Rusov (a Bielorusov) nechal súťažiť rovnako ako do poslednej olympiády, kedy vystupovali pod ROC vlajkou. Požadovať od nich podobné vyhlásenia je dosť iracionálne, ak si uvedomíš dôsledky.
Jediná situácia, kedy by nejaký športovec k niečomu takému mohol pristúpiť, je vtedy, ak by už býval v zahraničí, ale ani v tom prípade by som to osobne neriskoval, keďže v Rusku asi stále majú nejakých členov rodiny a blizkych ľudí a tí by vďaka takémuto vyhláseniu mohli mať problémy.
Ja by som Rusov (a Bielorusov) nechal súťažiť rovnako ako do poslednej olympiády, kedy vystupovali pod ROC vlajkou. Požadovať od nich podobné vyhlásenia je dosť iracionálne, ak si uvedomíš dôsledky.
Uplna blbost, nic im nebrani take vyhlasenie urobit ak chcu ist reprezentovat podla stanov fair play na hrach celosvetoveho mieru, vo svete kde jedna krajina napadne druhu a pouziva pri tom skoro atomove zbrane si myslim, ze toto vyhlasenie je uplne legitimne a adekvatne danej situacii.Pilifo napísal: 26 jan 2023, 21:19 retkvic, keby si bol ruský športovec a aj by si býval v Rusku, tak by si také vyhlásenie vydal? Uvedomuješ si to, že tým by sa prakticky prinajlepšom odsúdili do väzenia alebo si rovno podpísali rozsudok smrti?
Kolko Rusov zije teraz v Gruzinsku a kazdy jeden pokial viem musi take vyhlasenie od isteho datumu urobit ak chce prekrocit hranicu. Chces povedat, ze kazdy jeden keby sa chcel vratit naspet do Ruska by prinajlepsom zhnil vo vezeni alebo by si nedajboze podpisal trest smrti? Trochu prehanas. Nic by sa im nestalo, len ich hrdost by to neuniesla. Urcite by k tomu mohla ruska vlada urobit aj nejake vyhlasenie v style, ze oni sa nikomu klanat nebudu a ze to radsej nepojdu a tak by to aj malo byt, ak nechcu, prist by ale mohli.
ono tie nasledky nemusia byt v zmysle vazenie, ci nieco horsie, ale mozu to byt rozne ine neprijemnosti z ruskej strany /ak by sa tam dotycna osoba vratila/. Pre velku cast Rusov je vlastenectvo na prvom mieste a kto len naznačí niečo čo toto vlastenectvo spochybnuje, tak je v ich ociach odpisany. Vela zavisi od toho ako sa bude postupne vyvijat postoj /a ci vobec sa bude niekam posuvat/ vacsinovej spolocnosti k vojne na Ua.
Kamo, Erdogan vypisal odmenu $500 000 za zadrzanie povodne tureckeho NBA hraca Enesa Kantera, ktory uz medzicasom ziskal americke obcianstvo a ktory kritizuje jeho diktatorsky rezim. Nerobim si iluzie, ze Putin by bol mierumilovnejsi ako Erdogan.retkvic napísal: 27 jan 2023, 0:51 Uplna blbost, nic im nebrani take vyhlasenie urobit ak chcu ist reprezentovat podla stanov fair play na hrach celosvetoveho mieru, vo svete kde jedna krajina napadne druhu a pouziva pri tom skoro atomove zbrane si myslim, ze toto vyhlasenie je uplne legitimne a adekvatne danej situacii.
Kolko Rusov zije teraz v Gruzinsku a kazdy jeden pokial viem musi take vyhlasenie od isteho datumu urobit ak chce prekrocit hranicu. Chces povedat, ze kazdy jeden keby sa chcel vratit naspet do Ruska by prinajlepsom zhnil vo vezeni alebo by si nedajboze podpisal trest smrti? Trochu prehanas. Nic by sa im nestalo, len ich hrdost by to neuniesla. Urcite by k tomu mohla ruska vlada urobit aj nejake vyhlasenie v style, ze oni sa nikomu klanat nebudu a ze to radsej nepojdu a tak by to aj malo byt, ak nechcu, prist by ale mohli.
https://domov.sme.sk/c/23121275/dzurind ... venie.html
Dzurinda is back!
Som zvedavý, či aj Heger oznámi svoju stranu, alebo sa radšej spojí s Dzurindom. Mohli by mať zaujímavý výtlak a zamiešať kartami. Pre množstvo ľudí je Dzurinda naozaj super, keďže aj s Miklošom posunuli SVK dosť dopredu.
Na druhú stranu tu mali Gorilu a Dzurindu aj mnoho ľudí neznáša, už tak nejak apriori.
Dzurinda is back!
Som zvedavý, či aj Heger oznámi svoju stranu, alebo sa radšej spojí s Dzurindom. Mohli by mať zaujímavý výtlak a zamiešať kartami. Pre množstvo ľudí je Dzurinda naozaj super, keďže aj s Miklošom posunuli SVK dosť dopredu.
Na druhú stranu tu mali Gorilu a Dzurindu aj mnoho ľudí neznáša, už tak nejak apriori.
Ake velke kňů-kňů bude robit cesky plankton kvoli prehre ich kandidata?
Drahi obcania CR, blahozelam!
Drahi obcania CR, blahozelam!
Tak aj Cesi uz maju konecne prezidenta na urovni, ak uz nic ine tak ten vychodny konflikt mal aspon nejake pozitivum. Bez neho by ten suboj bol o dost vyrovnanejsi.
https://cnn.iprima.cz/videa/cnndomaci/t ... e-babise-5
Inac dobra fraska ta Babisova tlacovka, manzelka mu hovori aby jej teda dal tu kyticu ked uz ju ma v rukach a je tiez vidiet, ze je bars potuzeny, proste Slovak sa v nom nezaprie
https://cnn.iprima.cz/videa/cnndomaci/t ... e-babise-5
Inac dobra fraska ta Babisova tlacovka, manzelka mu hovori aby jej teda dal tu kyticu ked uz ju ma v rukach a je tiez vidiet, ze je bars potuzeny, proste Slovak sa v nom nezaprie
Akým spôsobom pomohla vojna na Ukrajine víťazstvu Pavla? Obidvaja kandidáti majú za sebou kvetnatú komunistickú minulosť, takže nevidím dôvod, prečo by to malo jedného alebo druhého zvýhodňovať alebo znevýhodňovať. Obaja sa vyjadrili, že s ruskou agresiou nesúhlasia. A ak narážaš na ten jeden Babišov prekec o pomoci Poľsku, tak to určite nemalo rozhodujúci vplyv na výsledky. Už pred debatami v TV mal Pavel podľa prieskumov celkom pohodlný náskok, ktorý sa skôr zmenšoval, čím viac sa blížilo 2. kolo - vychádzam hlavne z kurzov stávkoviek, u ktorých sa postupne kurz na víťazstvo Babiša zmenšoval...
Babis bol prorusky as f. To mu urcite pri tychto volbach nepridalo. To ze vyhlasoval,ze je za mier a on vojakov do Polska neposle, čo neskor dementoval na socialnych kanaoch uz bol len klinec do jeho prezidentskej rakvy. Ci sa naskok Pavla s bliziacim sa druhym kolom zmensoval neviem, ale tiez som ocakaval podobny vysledok ako u nasej prezidentky, ale aj 58% je vyrazna vyhra, hlavne pri takej vysokej ucasti. Keby vychodny konflikt nebol si myslim, ze ten suboj by bol dost vyrovnany a nie som si isty ci by Pavel vobec kandidoval.
Ja som registroval presny opak. Dokonca sam Babis to pouzil na kampan.Pilifo napísal: 28 jan 2023, 18:54vychádzam hlavne z kurzov stávkoviek, u ktorých sa postupne kurz na víťazstvo Babiša zmenšoval...
Na zaciatku tyzdna si pamatam kurz 8
Takže Babiš je tak brilantný, že vie okradnúť ľudí aj cez twiter 
Nemá náhodou agrofert nejaký podiel aj vo fortune?
Nemá náhodou agrofert nejaký podiel aj vo fortune?
Ja som to sledoval dosť detailne, keďže som rozmýšľal nad tým, že ak by bol kurz na Babiša zaujímavý, skúsil by som za pár tisíc (korún, nie eur) naňho podať. Bohužiaľ alebo skôr bohudík sa nevyšplhal až na pre mňa zaujímavú hodnotuwladas napísal: 28 jan 2023, 20:04 Ja som registroval presny opak. Dokonca sam Babis to pouzil na kampan.
Na začiatku týždňa mohol byť kurz okolo 8, potom však stúpol až na 12, kedy Babiš (alebo jeho PR tím) postol ten tweet a tesne pred zahájením 2. kola to už bolo len 7.
Ten prekec o pomoci Polsku v CR mohol prave Babisovi zlomit politicky krk. Na internety stale pisu ludia, ktori ho mali v druhom kole volit, o zrade CSR v Mnichove. No a Babis povedal to iste - budu potebovat pomoc, ku ktorej sme sa zaviazali, no oni pomoc nepridu.
Je možné, že tým výrokom Babiš stratil nejakých voličov, ale určite to nebolo niečo, čo by rozhodlo voľby. Rozdiel v konečnom počte hlasov bol skoro 1 milión, to jedným výrokom nemohol stratiť.
Podľa ČT ľudia na prezidentských voľbách prestávkovali viac ako 21 miliónov €. Ide o nový rekord pri stávkach na politiku.
Ja stávkujem tiež, na našu. Na Kiskovi som zarobil pár eur keď sa stal prezidentom
Na parlamentných som prekombinoval ticket a nebolo z toho nič.
Je to také oživenie volebného večera
doporučujem.
Je to také oživenie volebného večera
Som zvedavý, ako teraz bude Babiš reagovať na takéto správy svojich voličovwladas napísal: 28 jan 2023, 20:04 Ja som registroval presny opak. Dokonca sam Babis to pouzil na kampan.
Ja si trochu myslim, ze on praveze sa uz chcel politicky vyhranit, vedel ze nevyhra, tak aspon oslovil druhu stranu, pripadne ho pohltil jeho populizmus, tak ako povedal Zeman, ze on na jeho mieste by sa sa viac zameral na ekonomicku stranku a na energie. Ale asi tam moc Babis nechcel zabrdnut, kedze predsa to nie je az taka parketa prezidenta a tak siel do mierovej holubice a role "mierotvorcu", hoci tato pozicia je dost nevdacna.jackb napísal: 28 jan 2023, 20:47 Ten prekec o pomoci Polsku v CR mohol prave Babisovi zlomit politicky krk.