presne tak, vycvik je mimoriadne dolezity. Nato ma totiz vlastne postupy, bojove formacie apod. ktore su ine, efektivnejsie ako sovietske/ruske/Ua. Takze ak AFU nebude tieto modernejsie postupy dobre pouzivat, tak ani s tymi Leopardami nemusia urobit na bojisku vacsiu zmenu. Rusi uz avizovali ze sa budu snazit Zapadne tanky nicit co najrychlejsie za akukolvek cenu, aby sa tym snazili presvedcit Zapadnu verejnost ze zasielanie tankov situaciu nemeni a chcu aby podpora Ua co najviac klesala. Tie tanky kore ma/mala Ua doteraz, tj sovietskeho/ruskeho/Ua povodu su oproti Leopardom jednoduche na ovladanie.
Leopardy uz nie, su plne elektroniky, ktorej treba najpv porozumiet a nasledne vycvikom si jej pouzitie zautomatizovat.
**
Od zajtra zacina platit Ban Eu na ruske ropne produkty/netyka sa asfaltu a plastov/. Ropovod Druzba ma az do konca roka vynimku a ropu dovazat bude aj nadalej. Myslim ze aj po tomto datume bude Svk cez Druzbu dostavat ale iba v objeme urcenom pre potreby domaceho trhu.
**
Stale castejsie sa aj z radov clenov AFU zacina hovorit, ze Ua by sa mala stiahnut z Bachmutu /co je skutocne asi najrozumnejsie/. Straty su totiz vzhladom k nie velkemu strategickemu vyznamu enormné na oboch stranach.
Autoeditácia príspevku po 3 hod 17 min 25 sek:
V mapke je iba velmi orientacne, pre základné porozumenie načrtnuté, aká obrovská oblasť bude v dosahu GLSDB bomb. Napr aj pomerne vyznamnu časť Krymu. To bude musiet ruske velenie zohladnit, co v realite znamena presun velitelskych centier a municnych skladov za túto vzdialenost /tj viac ako 150km dosahu/ čo znovu zníži operačné schopnosti ruskej armády. Teraz uz len staci aby AFU dostalo tie spravne koordináty..
Autoeditácia príspevku po 27 min 20 sek:
Momentalne su v podstate na celom uzemi Ua teploty pomerne vysoko nad nulou. To znizuje pravdepodobnost velkej ofenzivy ci uz z jednej alebo druhej strany.
Autoeditácia príspevku po 3 min 59 sek:
France to send 12 additional Caesar howitzers to Ukraine | Reuters
https://www.reuters.com/world/europe/fr ... 023-01-31/
Autoeditácia príspevku po 3 min 53 sek:
Autoeditácia príspevku po 11 min 11 sek:
Další balík pro Ukrajinu. Francie a Itálie posílá obranný systém Mamba, USA zase rakety s dostřelem 150 km - Echo24.cz
https://echo24.cz/a/HaUVj/zpravy-domaci ... d=19437365