Behanie

O športe...
taki7
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Behanie

Príspevok od používateľa taki7 »

Dnes som si meral rýchlosť behu..pri šprinte som dal 22 km/h. Na základe GPS vie zmerať rýchlosť behu. Mal som ale batoh a v jednej ruke mobil. :smt059
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Podla mna to u Imiho nebude ani tak o technike ako o zlej obuvy pre ploche nohy. Ale je to jeho zdravie, nech sa rozhodne sam.
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Heker ten tyzden to budem riesit ak vsetko postiham a dam vediet kazdopdne. Beh ma bavi ale ked si pomyslim cim si neskor prechadzam tak ma to kvalitne demotivuje…
heker
Redeemer
Redeemer

V bolestiach sa sportovat neda. Takze chapem, ze ta vtedy behanie demotivuje.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

IMI napísal: 12 feb 2023, 18:22 Heker ten tyzden to budem riesit ak vsetko postiham a dam vediet kazdopdne. Beh ma bavi ale ked si pomyslim cim si neskor prechadzam tak ma to kvalitne demotivuje…
Ako dlho behas? Behas pravidelne? Lebo ja mam asi dost podobny problem, ze mi odumieraju nohy a hlavne bolia sialene.. Ale zlepsilo sa to po mesiaci pravidelneho behania, cca 3x do tyzdna. Prvy mesiac bol peklo, ale potom zrazu to bolo bez problemov.
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Mensi update…
Rozhodol som sa ze idem kupit nove botasky ale predtym som este dal skusku - uvolnene snurky, dlhsi strecing a natrel som holene a nohy s thajskou mastou. Bez bol uplne o inom, 8,5km bez problemov… noha zacala trpnut cca po 5km ale nebolo to az take tragicke ako naposledy a dalo sa to rozbehat.
Skusim este par takych behov a ked to stale nebude 100% tak skusim vlozky a v poslednom rade nove topanky…
Podla testu mam supinaciu.

Cinges: tyzdenne 3x cca plus minus, outdoor.
heker
Redeemer
Redeemer

Neviem aka je ta thajska mast, mozno Tiger balm alebo nieco take, zrejme ide o mast, ktora je tepla a teda lepsie prekrvuje nohu. Neuskodi, len to moze pomoct.

Mozno by som to skusil tak, ze si dat tyzden oddych od behu, ale davat si doma lahky strecing, kludne pouzit ah tu thajsku mast. Nebranil by som sa pocas toho volneho tyzdna ani dakej analgetickej msti typu Ibalgin, Voltaren, Diclobene alebo nieco take, lebo ak tam mas zapal, tak by to mohlo pomoct, ale skus sa opytat na to v lekarni co by odporucilli. Potom skusit len 5km, to mas pol hodinku behu, nie viac, radsej menej a pomalsie. Dat si 1-2 dni volno a opat len 5km. Zase 1-2 dni volna a potom skusit pridat kilometer a odbehnut 6km. Skusit mozes aj ine topanky, hociktore ine tenisky, ktore doma mas (okrem tych Adidasov co si si kupil na behanie). Potom uvidis.

Kedysi som cital knihu o behani, bolo to par rokov dozadu ked som mal problem s kolenom. Tam bola velmi zaujimava vec - akonahle zacnes citit bolest, tak prestan bezat a chod domov chodzou, autobusom, hocicim, len nie behom. Lebo to, ze zacne nieco boliet, tak to uz znamena mikropraskliny vo svale, natiahnute vazy alebo makke tkanivo, zapal, uz to proste znamena problem.

Je lepsie to stopnut pri prvej bolesti ako si povedat, ze mam 6km a chcem dat 8km, ze tie 2km ma uz nezabiju. Ked som zacal behat po zraneni, tak ma asi po 4km zacali boliet slabiny. Aj som sa doma roztiahol, ale boleli. Prestal som s behom, domov odkracal, dal si mozno 3 dni volna a isiel to skusit. Stale to pobolievalo, tak som to odkracal, pockal par dni a preslo to. Mozno 2 roky predtym ma tiez pri behu boleli slabiny a povedal som si, ze chcem 12 ci kolko km, bol som niekde za polovicou. Ano, odbehol som to a potom som mal mesiac bolesti a nemohol behat, bolelo ma to pri chodzi, stale. Ak by som bol skoncil hned, mozno by som bol o 3 dni fit. Dnes, po precitani knihy a najma z vlastnej skusenosti viem, ze je lepsie pocuvat svoje telo.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Používate hrudný pás? Aký a prečo.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Pouzivam. Je presnejsi. Mozem dat hodinky inde, napr na riadidla biku. Pas mam garmin ale hodinky coros.
heker
Redeemer
Redeemer

Garmin.
J10
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa J10 »

Rozhodujem sa medzi Hoka arahi 6 \ Asics noosa tri 15 , nemate niekto skusenost prosim ? Dik
fildinko
King
King

Nemám skúsenosť s cestnými ale Asics značku odporučam

Mám už tretie Asicsy (gel-sonoma 6, 7 a 7 gtx model) a som nadmieru spokojný.

Za tie peniaze mi veľmi sedia.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

a preco tretie? to za ako dlho sa take boty vybehaju? co tam splasne ten gel?
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Stvrdne podrazka,respektive ten gel prestane tlmit, tak ako by mal.
Niekde som cital, ze bezecke topanky sa maju menit po 600km.
fildinko
King
King

*****HERO***** napísal: 15 apr 2024, 11:29 a preco tretie? to za ako dlho sa take boty vybehaju? co tam splasne ten gel?
Prvý pár bol gel-sonoma 6 (bez gtx), trailer bežecké ľahučké boty.

Presne tie km nemám ale určite to bolo okolo 400 km (za menej ako rok). Používal som ich aj na skalách/ferratách - čo asi nebolo pre ne moc zdravé. Podrážka sa vyšúchala. Mám 83 kg, čo je tiež dôvod na rýchlejšie opotrebovanie.

Ak mám byť úprimný, neverím že by topánky aj za dvojnásobok ceny vydržali viac. Je to len guma, a to koľko má človek kg a čo v tých topánkach robí tak to proste neoklameš a opotrebuje sa ti to.

Už keď som vyšúchal spodok, už som sa necítil dobre cestou dole na prašnom povrchu a aj ma boleli nohy z toho že už boli jednoducho tie podrážky "vybité". Samozrejme na normálnu prechádzku by ešte boli, ale pri behu to nie je komfortné a zdravé.

Tento rok som kupoval dva páry (gel sonoma 7 a 7 gtx, cena do 70 eur / pár) lebo som bol spokojný s tými prvými.
heker
Redeemer
Redeemer

Niekto moze poradit Hoka, niekto Mizuno, dalsi Asics alebo Salomon. Dolezite je vsak to, ze co ti sadne na nohu, ako bude noha sediet v topanky a hlavne si kupit topanku podla doslapu (ci nedoslapujes pri behu na patu - staci natocit video a pozriet si ako ti dopadava noha), to iste, ze ci nemas ploche nohy pri dopadne alrbo novy smerom von. Pretoze vezecke topanky su urcene podla doslapu napriklad model xxx je na doslap na spicku a padnutu klembu, ale model yyy bude na uplne inu nohy. Takze si skus najskor natocit video, pozriet si to spomalene a potom vyberat topanku. Lebo ak kupis zlu, tak ta budu boliet nohy.
J10
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa J10 »

Tak nakoniec som objednal noosa, na eobuv zaujimave ceny aktualne : )
Napísať odpoveď