weeeeej Koss - The Plug - rulezkukiak napísal:tiez to mam na plne gule a to mam koss plug a ver tomu ze tie hucia poriadne!:D Ale ja sam nepozorujem nejake poruchy sluchu, skor zraku z tohto fora a celeho PC!
Sluchadla a poškodenie sluchu
-
Cenayus
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
vsetkyym tym co pocuvate hudbu uz dva roky naplno co som cital tak odkazujem:
pockajte ked budete stary nebudete pocut nic....mozno uz v takej 40 budete polohluchy...
a ano urcite ako si spominal letecky den usi sa s toho dostanu bez nasledkov,,ale si predstavte ze na takom dni by boli cely tyzden a vy by ste na vsetkych boli...nic nieje bez nasledkov,ci uz trvalych alebo docasnych
pockajte ked budete stary nebudete pocut nic....mozno uz v takej 40 budete polohluchy...
a ano urcite ako si spominal letecky den usi sa s toho dostanu bez nasledkov,,ale si predstavte ze na takom dni by boli cely tyzden a vy by ste na vsetkych boli...nic nieje bez nasledkov,ci uz trvalych alebo docasnych
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Sluchadla a poškodenie sluchu
dlhšie sa mi zdá (ak mám štupľové slúchadlá), že počujem slabšie na pravé ucho. respektíve napr. počujem slabšie basy ako na ľavom. bol som raz na vyšetrenie so sluchom a tam mi vyšiel test ako má. môže byť, že to je len placebo? 
ja som presne takto isiel v lete k usnemu lebo tiez som mal pocit ze na jedno ucho dobre nepocujem.
podla testu mi vyslo ze sice jedno ucho mam slabsie ale bolo to iba par percent co by som realne nemal nejak pocitovat.
takze myslim ze je to skor tym ze mam kazde ucho ine, do jedneho mi lepsie sadnu spunty ako do druheho a to moze sposobovat pocit ze jednym uchom pocujem viac.
podla testu mi vyslo ze sice jedno ucho mam slabsie ale bolo to iba par percent co by som realne nemal nejak pocitovat.
takze myslim ze je to skor tym ze mam kazde ucho ine, do jedneho mi lepsie sadnu spunty ako do druheho a to moze sposobovat pocit ze jednym uchom pocujem viac.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
na to narážam, či je možné, že jedno ucho spracováva zvuk inak ako druhé.
to by chcelo otestovat, pokial mas problem vyslovene len so spuntami a pri velkych sluchadlach to nepocitujes tak nemyslim ze je to tym ze kazde ucho spracovava zvuk inak ale skor tym ze kazde ucho ma iny tvar, sluchadla tam nedrzia rovnako a teda vlastne na bubienok uz dopada iny zvuk v kazdom uchu.
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
mam to uplne rovnako, ja mam zas pocit, ze pocujem lepsie na prave ucho, lave je v porovnani s pravym o nieco horsie, na vysetreni som, ale nebol, mam to takto uz dlhe roky, rozdiel pocujem pri telefonovani, pri hudbe zas az tak nie, no je tam taktiez, zrejme trpim rovnakym syndromom ako ty akurat opacne orientovanym na lave ucho 
-
Ryan Giggs
VIP
Možne to je. Tiež je možne že je to sluchadlami, resp. zariadenim z ktoreho počuvaš. Možnosti je X. Prehod si sluchadla, zistiš kde je problem.K-u-b-i-a-k napísal: 20 jan 2023, 10:19 na to narážam, či je možné, že jedno ucho spracováva zvuk inak ako druhé.
-
starysomar
Hardcore addict
"že počujem slabšie na...ucho, respektíve...slabšie basy"
Iste - na audiometrii u lekára merajú sluch v rozsahu frekvencií hovorového pásma. Spodné basy a vyššie výšky nie. Treba si to skúsiť a veľmi jednoducho - napríklad pomocou https://www.szynalski.com/tone-generator/
Proste pustiť tón (hlboký, vysoký) a skúsiť tým istým sluchátkom po jednom uchu. Príde prekvapenie a väčšinou nebude milé. Tiež na jedno ucho nepočujem basy pod určitú frekvenciu a s výškami je to už vzhľadom k veku, mnohým chrípkám atd a viac rokov práce v hlučnom prostredí bieda.
Opatrne najmä s vysokými frekvenciami a nie dlho na celkom nízkych aby si človek neodpálil repro/slúchadlá.
Iste - na audiometrii u lekára merajú sluch v rozsahu frekvencií hovorového pásma. Spodné basy a vyššie výšky nie. Treba si to skúsiť a veľmi jednoducho - napríklad pomocou https://www.szynalski.com/tone-generator/
Proste pustiť tón (hlboký, vysoký) a skúsiť tým istým sluchátkom po jednom uchu. Príde prekvapenie a väčšinou nebude milé. Tiež na jedno ucho nepočujem basy pod určitú frekvenciu a s výškami je to už vzhľadom k veku, mnohým chrípkám atd a viac rokov práce v hlučnom prostredí bieda.
Opatrne najmä s vysokými frekvenciami a nie dlho na celkom nízkych aby si človek neodpálil repro/slúchadlá.
inak s tym hlucnym prostredim mam problemy aj ja, akonahle nejaky zvuk v pozadi tak nerozumiem hovorenemu slovu. napriklad v aute na dialnici nemozem pocuvat podcasty lebo bud je to potichu a ja nerozumiem slovam alebo je to tak nahlas ze ma z toho usi bolia.
usna mi vtedy povedala ze na toho zial vysetrenia nerobi ze na to treba nejake speci pristroje ale nepovedala ci sa s tym da potencionalne vobec nieco robit.
usna mi vtedy povedala ze na toho zial vysetrenia nerobi ze na to treba nejake speci pristroje ale nepovedala ci sa s tym da potencionalne vobec nieco robit.
-
starysomar
Hardcore addict
Nepoteším Ťa, zrejme nedá, sám mám podobný problém - ak niekto rozpráva predo mnou, teda je chrbtom alebo za mnou, čiže spoza mňa - nerozumiem čo vraví. Tiež ak hraje rádio hoci potichu za mojim chrbtom a moja niečo povie meter a pol vedľa mňa - nerozumiem jej.
Použitie toho istého špuntu na oboch ušiach nemusí znamenať nič.
Zvukovod môže byť ináč anatomicky tvarovaný a teda na jednom uchu budeš počuť napr. basy rozdielne.
Ja si v jednom uchu musím špunt napolohovať aby sadol a až vtedy počujem na obe uši rovnako.
Zvukovod môže byť ináč anatomicky tvarovaný a teda na jednom uchu budeš počuť napr. basy rozdielne.
Ja si v jednom uchu musím špunt napolohovať aby sadol a až vtedy počujem na obe uši rovnako.
-
starysomar
Hardcore addict
Špunty nemám, nemal som - klasické slúchadlá.