Aky kavovar kupit?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Aky kavovar kupit?
určite nový
nic len ludia ich nechcu,
nechapem preco
kup urcite novy
-
K-u-b-i-a-k
Addict
dávam do pozornosti - https://www.nay.sk/kavovary-a-espresso/ ... tags_scrap
Eeeeej bisťu, práve si mi ušetril asi 60 evribady. Ďakujem tebe a zamestnancovi Alzy, ktorý má otravoval s predĺženou zárukou a vnukol mi myšlienku ísť sem pre radu.K-u-b-i-a-k napísal: 13 feb 2023, 9:38 dávam do pozornosti - https://www.nay.sk/kavovary-a-espresso/ ... tags_scrap
-
K-u-b-i-a-k
Addict
philips eshop 22% na všetko (aj kávovary).
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Fakt sú tie latte go philips dobré? Som si kukol recenziu na 4300 a ono je to okrem displeja ten isty kavovar ako mam doma asi 12 rokov. To ma podla mna este aj tu istu sparovaciu jednotku a na vlas rovnaky zvuk pri robeni kavy, preplachovani atd
. Tento stary už robí takú slabšiu kávu oproti lacnému delonghi. Sa to bojím kúpiť, že to bude rovnaké ako tento starý.
Moze byt. Aj tak je to len kopa plastu a ked je to za tie roky vyskusane tak naco nieco menit. To nie je elektronika.
Slabsia kava najpravdepodobnejsie je kvoli vytupenym kamenom v mlynceku. Mali by sa dat vymenit.
Slabsia kava najpravdepodobnejsie je kvoli vytupenym kamenom v mlynceku. Mali by sa dat vymenit.
ja ked som pred vianocami vyberal kavovar tak som viac menej dospel k zaveru ze viac penazi vacsinou priplacas za displeje a smart funkcie a neviem co vsetko.
delonghi ma desiatky modelov a ked som pozeral specifikacie tak vacsinou tie "kavovarove" jednotky boli rovnake (tlak a vykon a podobne) a nebolo mi jasne preco by niekto rozumny dal o 200 eur viac za kavovar ked ti bude robit rovnaku kavu.
no a ked som nakoniec kupil ten lacnejsi a doniesol ho domov tak mi to bolo jasne, je to cista politika, predam ti ten isty kavovar o 200 eur viac lebo bude mat dotykovy displej a teda normalne ovladanie. alebo mozes usetrit a kavu to sice spravi rovnaku ale cely sa ovlada 8 tlacidlami co su na nom. pri beznom pouzivani ti je to jedno, tuknes ze chces kavu a mas kavu. ale pokial chces nieco prestavit tak na jednom sa tam proste nejak preklikas v nastaveniach cez tu dotykovu obrazovku no a na tom druhom budes musiet pohladat navod a zistit akou divokou kombinaciou tlacidiel sa to nastavenie zmeni...
ked som tam zopar veci nastavoval tak som si ozaj hovoril ze ci by nestalo priplatit a nemusiet sa nervovat
oni velmi dobre vedia ze takto bude premyslat viac ludi nez len ja pri kupe dalsieho kavovaru 
delonghi ma desiatky modelov a ked som pozeral specifikacie tak vacsinou tie "kavovarove" jednotky boli rovnake (tlak a vykon a podobne) a nebolo mi jasne preco by niekto rozumny dal o 200 eur viac za kavovar ked ti bude robit rovnaku kavu.
no a ked som nakoniec kupil ten lacnejsi a doniesol ho domov tak mi to bolo jasne, je to cista politika, predam ti ten isty kavovar o 200 eur viac lebo bude mat dotykovy displej a teda normalne ovladanie. alebo mozes usetrit a kavu to sice spravi rovnaku ale cely sa ovlada 8 tlacidlami co su na nom. pri beznom pouzivani ti je to jedno, tuknes ze chces kavu a mas kavu. ale pokial chces nieco prestavit tak na jednom sa tam proste nejak preklikas v nastaveniach cez tu dotykovu obrazovku no a na tom druhom budes musiet pohladat navod a zistit akou divokou kombinaciou tlacidiel sa to nastavenie zmeni...
ked som tam zopar veci nastavoval tak som si ozaj hovoril ze ci by nestalo priplatit a nemusiet sa nervovat
Čo sa týka kávovarov, aktuálne je vzhľadom ku kvalite a chuti a najlacnejšie riešenie akýkoľvek nespresso kapsuláč a do neho si kúpiť kapsule od nejakého speciality coffee pražiara. Na Slovensku už ich pár je a tá kvalita a chuť je už pomerne vysoko, niekde dokonca na úrovni napriemernej kaviarne 
-
K-u-b-i-a-k
Addict
nemyslím si
mal som a prešiel som na automat.
Klasicke pakove kavovary nikoho neoslovili? Mna to celkom chytilo ako "hobby" - tie moznosti ako si spravit kavu su pri pakovom kavovare celkom otvorene a naozaj si vies podla roznych technik spravit roznu kavu, je to celkom zabava a musim povedat ze taka kava je naozaj daleko lepsi napoj ako z akehokolvek automatu co som zatial pil aj ked zase neberiem to tak ze len taka kava je dobra, realisticky potrebujem prijat kofein takze az taky problem to nie je no naopak da sa s tym vyhrat, spravit si fakt dobru kavu a je to ku dobrej kave este pocit dobre odvedenej "prace" 
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
na to musis byt fakt kavovy nadsenec aby ta to bavilo
alebo mam v okoli len lenivcov a vsetci vratane ma, co ho aj maju/mali ho prestali pouzivat lebo je okolo toho bordel, ked tu kavu naberas a vela cistenia. Navyse ak to ma byt take dobre, tak si to musis este cerstvo namlet.
Uplne dokonalo si to vysvetlil. Lepsie by som to nenapisal. Nejake vyraznejsie zmeny kvality nastanu az u premiovych modelov (napr Jura, Nivona). Lenze tam je cenovka v nasobkoch vyssia.
Praziarov co robia aj kapsule bude ako safranu, ja ziadneho ani nepoznam. Da sa ale kupit ocelova kapsula a tu plnit podla chuti. Osobne som to uz par krat skusil a je to pouzitelne, len dost je*acka.danodrevo napísal: 23 feb 2023, 12:06 Čo sa týka kávovarov, aktuálne je vzhľadom ku kvalite a chuti a najlacnejšie riešenie akýkoľvek nespresso kapsuláč a do neho si kúpiť kapsule od nejakého speciality coffee pražiara.
Asi si davnejsie necital na fore podobne temy. Ja na pake fungujem uz 8r. Najprv som kupil uplny lowend. Za pol roka som uz mal doma poctivu kaviarensku masinku skoro 20 rocnu cerstvo zrepasovanu do posledneho srobika. Logicky stale fici ako hodinky.
Nesuhlasim. Ked to mas v ruke tak z toho bordel nie je. A automat potrebuje diametralne viac cistenia (uz len z jeho principu fungovania).kukiak napísal: 23 feb 2023, 13:09ho prestali pouzivat lebo je okolo toho bordel, ked tu kavu naberas a vela cistenia.
Ano. Treba mliet. Darmo sa hovori ze 50% z uspechu vysledku je kvalitny mlyn.
Presne. Už vyše dvoch rokov vlastním pákový kávovar. A síce po 2-3 mesiacov som ním nebol istý, a to prvotné nadšenie opadlo a nechcelo sa mi s tým babrať. No keď som sa začal o kávu aj trošku zaujímať, tak už to je iný level. Rád skúšam rôzne kávy, rôzne nastavenia teploty vody či hrúbky mletia, a keď z toho vyjde nakoniec ta správna chuť, tak sa cítim, ako profi baristaHegy napísal: 23 feb 2023, 12:19 spravit si fakt dobru kavu a je to ku dobrej kave este pocit dobre odvedenej "prace"![]()
No minimalne si (sme) lepsi barista nez 90% a viac "baristov" v roznych restikach. Najst prijatelnu kavu je umenie, dokonca aj v kaviarniach.
@wladas veru necital, len tuto temu viac menej a myslim ze o pakach nebola rec, aj mi bolo divne, ze nikto nic 
A ja mam teda doma uplno-uplny basic aj kavovar aj mlyncek a stale mi to pride omnoho lepsie ako automat co mame v praci a to je kavovar za 2k. Aby to bolo fer, chystam sa zobrat vzorku kavy z prace a skusit doma nech to viem naozaj objektivne porovnat ale celkovo po tom co som si zacal robit kavy v pakovom mam pocit z v praci pijem uplne vodnatu kavu, nemyslim si ze zrnka to nejak extra zmenia.
Inak pre predstavu (a kedze sme v teme o kupe) - pred vianocami sa mi podarilo zohnat KRUPS XP442C11 za 65 eur novy + 20 eurovy mlyncek na kavu. Takze 85e je cena podla mna daleko lepsej kavy ako z pravdepodobne vacsiny automatickych.
A ja mam teda doma uplno-uplny basic aj kavovar aj mlyncek a stale mi to pride omnoho lepsie ako automat co mame v praci a to je kavovar za 2k. Aby to bolo fer, chystam sa zobrat vzorku kavy z prace a skusit doma nech to viem naozaj objektivne porovnat ale celkovo po tom co som si zacal robit kavy v pakovom mam pocit z v praci pijem uplne vodnatu kavu, nemyslim si ze zrnka to nejak extra zmenia.
Inak pre predstavu (a kedze sme v teme o kupe) - pred vianocami sa mi podarilo zohnat KRUPS XP442C11 za 65 eur novy + 20 eurovy mlyncek na kavu. Takze 85e je cena podla mna daleko lepsej kavy ako z pravdepodobne vacsiny automatickych.
takze bude asi podobna story, tiez uz poskulujem lebo uz viem, kde to ma rezervyNajprv som kupil uplny lowend.
Kava robi vela. Jednak by mala byt cerstvo prazena a urcite nie typ prazenia na uhol ala italiano.
Vodnata je skor zlym nastavenim, konkretne mlynceka. Aj na lacnom automate sa da vyhrat s nastavenim aby kava mala silu a uz dost sa podobala espressu. Akurat ze je to piplacka.
Asi som ta zle pochopil. Pisal si o klasickych pakovych. Low end paka je Rancillio Silvia, Gaggia Clasic, Lelit PL 41, atd.
Ten Krup je rovnaka plastova hracka ako automaty. Ak sa s tym vypiples (co u vyssie spomenutych zdaleka tak netreba) tak to spravi sice o maaalicko lepsiu kavu ale ma to daleko od terna. Urcite toto nespada do klasickych pakoviek.
A mlynec je tema sama o sebe. Do 50€ kupis mixery a zuzlovace kavy. Kava sa musi pomliet presne cize kamene su principialne frezky, hlavne presne.
Vodnata je skor zlym nastavenim, konkretne mlynceka. Aj na lacnom automate sa da vyhrat s nastavenim aby kava mala silu a uz dost sa podobala espressu. Akurat ze je to piplacka.
Asi som ta zle pochopil. Pisal si o klasickych pakovych. Low end paka je Rancillio Silvia, Gaggia Clasic, Lelit PL 41, atd.
Ten Krup je rovnaka plastova hracka ako automaty. Ak sa s tym vypiples (co u vyssie spomenutych zdaleka tak netreba) tak to spravi sice o maaalicko lepsiu kavu ale ma to daleko od terna. Urcite toto nespada do klasickych pakoviek.
A mlynec je tema sama o sebe. Do 50€ kupis mixery a zuzlovace kavy. Kava sa musi pomliet presne cize kamene su principialne frezky, hlavne presne.
To sice je plastova h(s)racka ale stale je to typ pakoveho kavovaru, ci co mas na mysli? Principialne je to to iste ako ta gaggia rovnako tam je pumpa, vyhrevna hlava a klasicky kovovy portafilter.
Po Gagia Classic prave poskulujem.
V com je realne rozdiel ak pominieme samozrejme kvalitu vyhotovenia a trvanlivost stroja.
Tlak je rovnaky aspon vo vyrobnom nastaveni - 15 bar.
Gaggia ma lepsi portafilter (58mm)
Teplota varenia kavy a stabilita teploty bude asi najvacsi kamen urazu?
Necham si poradit
Skor mlyncek mi nedava spavat, nechcem obrovsku tavu ale stale by som rad nieco co sa da dobre a konzistentne nastavit a kvalitne pomelie s ohladom na nastavenie jemnosti.
Ono to nie je uplne vyhrevna hlava v pravom slova zmysle. V tychto hrackach sa pouziva termoblok (prietokovy ohrievac). S tym je teplotna stabilita velmi zla.
Normalne sa pouziva bojler so spiralou (ta uz Gaggia ma). Cim vacsi objem bojleru, tym vacsia stabilita.
Druha dolezita vlastnost je tlakova stabilita. Tu tazko dosiahnes s gumenymi hadickami a roznymi plastovymi fitingami.
To ze ma kavovar paku - portafilter este neznamena ze je to normalny portafilter.
Kvoli stabilite a kvalite ma uz Gaggia portafilter tazky skoro 600g a nema kazitko kavy - pretlakova miska.
Navyse je 58mm ako pises co je univerzalna velkost a tym padom vies menit misky od roznych vyrobcov.
Tlak sa pouziva 9 - 9,5bar to len pre upresnenie.
Gaggia Classic (2. verzia) sa vyhni oblukom. Davnejsie presunuli vyrobu do ciny a kompletne vymenili creva (len dizajn ostal)
No myncek je komplet problem c2
Ja som nesiel do strednej triedy lebo cenovka je tam 300€ za novy. Najprv som kupil Gaggia MDF ale ked som zistil ze na espesso je to dost nepresne tak som zacal skusat bazar (70-140€). A preslo mi rukami par mlyncekov ktore nove stoja (rovnaka trieda) 500-600€. Stacilo vymenit kamene, precistit a masinka ficala jak hodinky. A kvalitovo je to vec co sa moze dedit.
Normalne sa pouziva bojler so spiralou (ta uz Gaggia ma). Cim vacsi objem bojleru, tym vacsia stabilita.
Druha dolezita vlastnost je tlakova stabilita. Tu tazko dosiahnes s gumenymi hadickami a roznymi plastovymi fitingami.
To ze ma kavovar paku - portafilter este neznamena ze je to normalny portafilter.
Kvoli stabilite a kvalite ma uz Gaggia portafilter tazky skoro 600g a nema kazitko kavy - pretlakova miska.
Navyse je 58mm ako pises co je univerzalna velkost a tym padom vies menit misky od roznych vyrobcov.
Tlak sa pouziva 9 - 9,5bar to len pre upresnenie.
Gaggia Classic (2. verzia) sa vyhni oblukom. Davnejsie presunuli vyrobu do ciny a kompletne vymenili creva (len dizajn ostal)
No myncek je komplet problem c2
Ja som nesiel do strednej triedy lebo cenovka je tam 300€ za novy. Najprv som kupil Gaggia MDF ale ked som zistil ze na espesso je to dost nepresne tak som zacal skusat bazar (70-140€). A preslo mi rukami par mlyncekov ktore nove stoja (rovnaka trieda) 500-600€. Stacilo vymenit kamene, precistit a masinka ficala jak hodinky. A kvalitovo je to vec co sa moze dedit.
S pákovým kávovarom od Sage-u nemáte náhodou niekto skúsenosť?