Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

stale utok na autora, nie na obsah, nejde ti to
zatial si poskytol 1 spravu z augusta 2021, ta nie je relevantna

ta aktualna sprava bola publikovana relevantnymi autoritami
Napriek tomu má postoj ministerstva energetiky význam. Na zmene jeho postoja sa podieľal tím zložený z desiatok tisíc odborníkov z rôznych špecializácií, či už išlo o fyzikov, dátových analytikov, alebo molekulárnych biológov.
pro-cinsky narativ je ignorovat aktualnu uroven poznania a ignorovat moznost uniku z labaku
blabol o biologickych zbraniach je konspiracia

ten clanok dostatocne jasne poukazuje aj na mozne nezrovnalosti pri vyrobe vakciny

samozrejme, napisem im, nie je problem

nefer boli vsetky lockdowny, kedze sa uz asi od maja 2021 vedelo, coho je virus schopny
akykolvek lockdown po tomto datume bola demonstracia arogancie a sily a zaroven ignoracia vedeckych faktov
ak mas potrebu byvat s psychiatrickymi pacientami, bez problemov, pokojne, uzivaj, ale neotravuj s obmedzeniami ostatnych slusnych ludi

dovody preco to oddelovat som spomenul, viackrat
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ctenemu citatelovi pripomeniem, ze Ty si odmietol citat Lancet a web svedskej vlady. Nutit ma zvysovat dosah bludwebu je preto dost od veci.

Ak opakovane pisem, ze podla mojich zdrojov je najviac realna moznost uniku zoonozy z labaku kvoli šlendriánu pri dekontaminacii; ako konkretne popieram moznost uniku z labaku a drukujem v prospech Ciny?

Ty si zazil lockdown v maji 2021 a neskor? Neborak. Ak sa niekedy stretneme, kupim Ti zmrzlinku s posypkou podla Tvojho vyberu.

Ja niekoho obmedzujem? Ja som odmedzoval seba, aby psychopati nemali este vacsie problemy so sebou.
Ja som mal covid az ked som uz byval inde. Bolo super vediet, ze nikoho neobmedzujem ani neohrozujem babky a dedkov v susedstve a v Lidli.
beardie
Redeemer
Redeemer

nie, neodmietol, vyjadril som sa, preco nesuhlasim
web svedskej vlady som samozrejme tiez neodmietal citat, bral som z neho viacere studie

ja ta nenutim, ale kedze sa nevies vyjadrit k obsahu clanku, komentovat autora je dost od veci, je to doslova zakladny argumentacny faul, ktoreho by sa mal aspon trochu skuseny diskuter vyvarovat
ty ho opakujes az privelmi casto

mozes definovat svoje zdroje?

dakujem, zmrzlinu nepotrebujem
myslim, ze tvoje posty dostatocne jasne preukazali ako si sa odmietal vratit na rodnu hrudu, napriek tomu, ze som ti ponukol uhradit vsetky naklady s tym spojene
to bolo vyhovoriek preco sa to neda, ale Maroko uz zrazu dostupne bolo :)

suhlasil si s opatreniami, ktore obmedzovali ludi, snazil si sa ich az privelmi dodrziavat a pindal na ludi, ktori ich nedodrziavali
jackb
Redeemer
Redeemer

Ak napises “TL:DR”, nema to znamenat, ze necitas? :)

Viem sa vyjadrit: ako sci-fi fajn, od reality ale odtrhnute.

Pre velky uspech: oficialne weby vlad a relevatnych organizacii; studie vydane v odbornej tlaci; rozhovory s relevatnymi odbornikmi.

Jasne, ze som sa odmietol vratit, ked by som to v lete 2021 urobil, znamenalo obrovske komplikacie. Napriklad som mal prvu davku ockovania. Na druhu som mal pravo az v auguste. Plus 14 dni na protilatky a uz bol september, ked mal kazdy okres v CR/SR ine pravidla. Do druhej davky by ma snad vnimali ako dezolata bez ockovania, sikanovali by ma pre anglicke potvrdenie aspon o tej jednej davke a z letiska v tretej krajine by som azda musel ist peso.
V Maroku som bol na prelome marca a aprila 2022. To uz mesiac v Anglicku nepatilo ani odporucanie mat nieco cez tvar v hromadnej doprave. Marocanom stacil PCR test a dve ockovani. Vnimas rozdiel?

Jasne ze som suhlasil. Ked v CR/SR pribudali mrtvi/chori tak obe boli na cervenom zozname. Takze ak by ludia nesirili chorobu, mohol som prist bez komplikacii a aj sa vratit.
Okrem toho, mam v CR/SR blizke osoby, ktore v plnom PPE robili “v prvej linii”, ale aj tych ktori su pre svoj zdravotny stav ci vek ohrozeni.
Ja som ich dodrziaval, aby som neskodil moju bezprostrednemu okoliu. Ale som pluhavy egoista.
beardie
Redeemer
Redeemer

Su aj tie ostatne štúdie z roku 2021?

Som rad, ze sa aspoň na niečom zhodneme
jackb
Redeemer
Redeemer

Dokonca je to vysvetlenie pamatovej imunity a jej nevytvarania pri vacsine COVIDu este z decembra 2020. Ak nieco stale plati, nie je nutne to updatovat.
Ta vestba o 0.3 je z leta 2020, bludweby ju rozsiri na jesen 2020 a kto vie kedy vysla v printe. Ta potebuje update, ale nikto to nerobi. Vnimas rozdiel aj tu?
beardie
Redeemer
Redeemer

Koľko je teda IFR?
jackb
Redeemer
Redeemer

Vyssie ako 0.3. Kolkokrat to mam opakovat?
beardie
Redeemer
Redeemer

O koľko vyššie? Vieš aspoň rádovo? Z akého zdroja cerpas?
jackb
Redeemer
Redeemer

Je uplne jedno o kolko vyssie.
Ak by sme situaciu obratili a ja by som maval vestbou, s ktorou by si Ty nesuhlasil a rozdiel medzi vestbou a realitou by bol len v jednej tisicine, vypisoval by si, aky som strasny luhar.
To pred rokom platilo aj ked si vyvestil pocty ludi na JIS/infekcnom, vobec to nesedelo do reality, ale Ty si si nasiel sposob, ako si to pred sebou ospravedlnit. Ked som Ti oponoval, dostal som za to seriu vulgarizmov.
Tak skus pouzit len jeden meter a pred polozenim otazky "o kolko" si poloz otazku "aku toleranciu by si bol ochotny akceptovat mne, alebo inej osobe, ktora si dovoluje oponovat Ti?" Vď.

Z aktualnych statistik - mrtvych na SARS2 a poctu obyvatelov v roku 2020.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Obdivujem ta jackb za neustále vyvracanie beardieho poloprávd, klamstiev, vulgarizmov a demagogie. Cez 300 strán jeho zbytočných litanii.
Na to reagovat si fakt vyzaduje vela casu a len sa obávam aby si zbytočne neplytval ten svoj čas :)
Nastastie tema covid uz nie je az tak aktuálna v reálnom zivote a ze uz sa nebude tolko opakovať a ze uz aj ludia a vlády budú poučené,snád.
beardie
Redeemer
Redeemer

Presne tak, ja som hodil nejaký odhad na hodnotu 1,5 mesiaca do budúcnosti a sekol som sa len o 20 %

Ty nie si schopný dodať relevantnu hodnotu na aktuálny problém, ani len rádovo (teda zazrel som niečo vo význame 'pod 1', ale už to neopakujes, tak neviem, či si to myslel vážne)

Je to v rozmedzí okolo 20 % bezne akceptovaného IFR 0,3?
jackb napísal: 04 mar 2023, 11:44 Ked som Ti oponoval, dostal som za to seriu vulgarizmov.
keďže to dookola opakujes, tak ta to očividne veľmi zasiahlo
Nečakal som, že budeš až taký mäkký
Mal som asi použiť tvrdšie vyjadrenia ako blbecek, nech túto skutočnosť pripominas ešte častejšie :smt006

Autoeditácia príspevku po 2 min 36 sek:
Blastbit napísal: 04 mar 2023, 11:50 vyvracanie
presne na teba som čakal, človek na teba negatívne zareaguje a behom chvíle ideš kydat, podobne ako v iných témach, pripadne tej svojej
Citované slovo som nevybral nahodne :-D

S druhou časťou tvojho postu ale úplne súhlasím, dúfam, že sa už nikdy vlády neznizia k totalitným praktikám pri problémoch, ktoré sú skôr mediálnou hysteriou ako reálnym ohrozením
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb - no vidis toho beardieho ako sa neustále seká? baví ta mu stále nieco vysvetlovať? A opät ta vulgarne napadol, stoji ti to zato?
beardie - schválne som negativne zareagoval čim skor, aby som zistil ci opätovne negativne zareaguješ :)
Tak tu sa zhodneme, nelogické covid opatrenia typu 0 ludí v reštauracii, ale 1000 ludí v kauflande to tu už snád nikdy nebude.
Alebo venčenie psa 100 metrov od domu ale ist so psom do lesa sa nesmie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Použil si prístup nazývaný "white knighting", čím reálne ukazujes, že jackb je neschopný, lebo za neho, aspoň z tvojho pohľadu, musíš bojovať a podporovať ho, ďakujem
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Pohoda teba chcem len vytočiť 8). Ale reálne chcem aby ste sa bavili co najviac konštruktívne, nebudte takí trolovia ako som ja sem tam.
Určite by sa aj iní ludia radi zapojili do diskusie so svojimi poznatkami ohladom covidu, ale vaše litánie a tahanice ich odlákajú.
Uz som to kedysi písal, svojim sposobom máte pravdu obaja, len sa skrátka nechápete.
Edit: iný - iní, taký - takí.
beardie
Redeemer
Redeemer

Dúfam, že ak sa náhodou zapoja, tak budú ovládať nominativ pluralu

//ešte si zabudol na taký
jackb
Redeemer
Redeemer

Zase dalsi urazky a vulgarizmi. Sranda je, ze ak by som tak porusoval pravidla ja, tak to skonci zasahom zelenych, alebo cervenych. Takze mne prekaza skutocnost, ze sa nemozem adekvatne branit. Ak by som Ti mohol rovnako vulgarne nadavat bez hrozby sakncii, tak by som to robil, neboj sa.
20% mimo povazujes za uspeach. Na to, ze sipakar ziadne terno. S takou uspesnostou by som cakal, ze Ta bude chciet zamestnat druha najsilnejsia armada na Ukrajine, lebo aj presnost jej rakiet a delostrelectva je podobna.

Za jeden zly preklad si tu vyse roka vypisoval, ze neviem po anglicky a chcel si od uzivatelov, aby mi prekladali veci. Ak by som o 20% prestrelil ja, vyhlasis, ze mozem mat maximalne tak povinnu skolsku dochadzku. Tu tkvie problem - pouzitie jedneho metra.

Ak si niekto pocas jari 2020 vymyslel hodnotu 0,3 no vysledky su horsie, teda hodnota je vyssia, aky zmysel mat lpiet na tom, ze ta hodnota je spravna?

Fascinuje ma, ako si aj po troch rokoch schopny tvrdit, ze virus nebol ziadny poblem. Navrhujem, aby si dohladal lekarov a zdravotnikov, ktori robili v "prvej linii" a napisal emaily aj im. Ze oni si ten virus vymysleli, ze vsetko na zaberoch boli plateni herci... no vies, to co ako dezolati stale opakujete. No za "totatlitarne praktiky", ked islo o snahu statu, aby sa nezrutil zdravotny system je len klinec do rakvy realnemu vnimaniu veci. Za ten odsek by si si zasluzil citovanie Kočnera u Trnku.
beardie
Redeemer
Redeemer

Kde presne tvrdím, že vírus nebol žiadny problém?
Koľko je IFR, ak nie je 0,3? S presnosťou 20 % mi to celkom stačí
Vedľa sa píše, že presnosť ruských rakiet je 3-10 m mimo, ak nie sú použité protiopatrenia

Ja môžem hrať túto hru do nekonečna, ale radím ti menej vyplakavat, lebo je to dosť úbohé

P. S. Keď sa hnevkas, tak robíš veľa preklepov, opäť
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 04 mar 2023, 11:53 pri problémoch, ktoré sú skôr mediálnou hysteriou ako reálnym ohrozením
virus nebol realne ohrozenie, ale medialna hysteria - tvrdis. tak isto ako dezolati. preco to robis?

ked pises o vyplakavani, kto nahlasoval moje posty, ked sa mu nepacil ich obsah? tak ta poprosim prestat klamat. vď.

na Slovensku je ta umrtnost 0,39, ergo 0,4. Cesko 0,404. USA ako krajina s najvssou umrtnostou 0,337. alebo aj to je ako 67 a 65? ked chces, tak je inak vyssia hodnota nizsia?

20% nemozno povazovat za presnost.

ake "nie realne ohrozenie" je, ked v USA zomrelo za tri roky na jedinu diagnozu viac ako milion osob? a aka ta bola medialna hysteria, ked ste v CR/SR mali haku cele opatrenia a ludi pomrelo viac, ako v krajinach, v ktorych realne opatrenia ani byt nemuseli? to ta strasna totalita, ani medialne hystercenie teda velmi nezabrali, if you ask me. aky zmysel ma pre Teba byt na strane dezolatneho planktonu?
beardie
Redeemer
Redeemer

Vidíš tam to slovo 'skôr' alebo ho tvoja myseľ vynechala?
Trvám na tom, že keby sa nenastavili prísne opatrenia pre väčšinovu populáciu a postupne by prebiehal microdosing, pandémia by skončila o rok skôr a tisíce životov by boli zachránené

Tvoj post som myslím nahlásil raz, možno 2x, keď si o mne dookola písal klamstvá, napriek tomu, že som ťa na to viackrát upozornil
Môžeme sa opýtať hojka, koľkokrát si nahlasoval ty moje, dobre?

Takže 0,4 môžeme brat za IFR hodnotu, ktorú nebudeš rozporovat?
Napísať odpoveď