Ahojte,
rád by som sa poradil ohľadom vašich skúseností pri predaji auta a reálnej ceny, ktorú človek môže očakávať.
Sú asi také tri hlavné spôsoby ako predať auto:
1) predávať to sám cez online autobazár
2) dať vozidlo do autobazára na komisný predaj
3) dať auto vykúpiť priamo autobazárom
Každý ten spôsob má svoje výhody aj nevýhody, no najviac by ma zaujímalo aké sú približné rozdiely v cene. Ak to predávam sám cez online autobazár tak nastavím nejakú cenu podľa ponúk, ktoré tam sú za podobné vozidlá - ako príklad dajme 10 tisíc euro, možno predám a možno budem musieť ísť s cenou dole kým niekoho nájdem - povedzme ale, že nejaká približná hodnota vozidla je okolo 10 tisíc euro.
Čo by ma zaujímalo je koľko môžem čakať za takéto vozidlo od autobazára cez 2) komisný predaj a cez 3) výkup autobazárom - vie mi niekto prosím načrtnúť ako to majú približne nastavené?
Ďakujem za odpovede.
predaj auta - reálna cena
Re: predaj auta - reálna cena
No asi toľko, koľko si vyjednáš. Keby si ho dal na odkup do bazáru, tak za ~€10k auto môže autobazár kľudne začínať na €5-6k a uvidí, či sa začneš cukať.
A je to veľmi individuálne - bazár od bazáru sa ponuky môžu kľudne líšiť o stovky €.
Našiel som tento starší článok, kde sa potvrdzuje, že tie ponuky sú rôzne - https://www.auto.cz/test-sedmi-autobaza ... tinu-83722
A je to veľmi individuálne - bazár od bazáru sa ponuky môžu kľudne líšiť o stovky €.
Našiel som tento starší článok, kde sa potvrdzuje, že tie ponuky sú rôzne - https://www.auto.cz/test-sedmi-autobaza ... tinu-83722
uz som sem tu historku pisal viac krat (v teme o vybere auta),
par rokov dozadu som predaval ford focus, isiel som cestou vlastneho inzeratu, cenu som dal 8 tisic s tym ze realne som ocakaval tak 7000-7500.
za 2 tyzdne sa neozval nikto, iba AAA ze nech pridem na obhliadku. po dvoch tyzdnoch mi zase volal niekto z AAA a uz som bol trochu otraveny tak som mu povedal ze ak ozaj auto chcu kupit, nech pridu oni si ho pozriet.
typek prisiel, cele si ho obzrel, dokonca mal pristroj na meranie hrubky laku, povedal ze sa mi ozve s cenovou ponukou. na druhy den napisal ze mi za neho daju nejakych 7950... tak som suhlasil, prisiel si po auto, podpisali sme zmluvu a o par dni som mal peniaze na ucte.
tym nechcem povedat ze to mas ist predat do autobazaru, ale pokial ta zaujima aku cenu by ti asi ponukli tak najjednoduchsi a najpresnejsi sposob je nechat ich nech ti spravia cenovu ponuku. mozno to bude stat za to, mozno nie, zalezi od konkretneho auta.
par rokov dozadu som predaval ford focus, isiel som cestou vlastneho inzeratu, cenu som dal 8 tisic s tym ze realne som ocakaval tak 7000-7500.
za 2 tyzdne sa neozval nikto, iba AAA ze nech pridem na obhliadku. po dvoch tyzdnoch mi zase volal niekto z AAA a uz som bol trochu otraveny tak som mu povedal ze ak ozaj auto chcu kupit, nech pridu oni si ho pozriet.
typek prisiel, cele si ho obzrel, dokonca mal pristroj na meranie hrubky laku, povedal ze sa mi ozve s cenovou ponukou. na druhy den napisal ze mi za neho daju nejakych 7950... tak som suhlasil, prisiel si po auto, podpisali sme zmluvu a o par dni som mal peniaze na ucte.
tym nechcem povedat ze to mas ist predat do autobazaru, ale pokial ta zaujima aku cenu by ti asi ponukli tak najjednoduchsi a najpresnejsi sposob je nechat ich nech ti spravia cenovu ponuku. mozno to bude stat za to, mozno nie, zalezi od konkretneho auta.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
tak to si jeden v mala pripadov. vacsinou na 10k aute prides pri predaji do autobazaru o 2-3k.
zo skusenosti viem, ze kazde auto sa preda casom aj po svojej osi. Zalezi len ako surne ho chces predat. Co sa tyka straty casu a papierovaciek tak je to vyrazne v neprospech autobazarov kde vysedis casto dieru, kym sa to doklepne.
Na druhej strane ak predavas nejake vysoko obratkove auto ako octavia tak budes mat viacero zaujemcov a to tiez zoziera cas komunikaciou, obhliadkami.
Ak ale predavas dobre auto (vizualne a technicky) tak sa preda rychlo. Ak predavas crep za vela penazi tak ho predas tazko
zo skusenosti viem, ze kazde auto sa preda casom aj po svojej osi. Zalezi len ako surne ho chces predat. Co sa tyka straty casu a papierovaciek tak je to vyrazne v neprospech autobazarov kde vysedis casto dieru, kym sa to doklepne.
Na druhej strane ak predavas nejake vysoko obratkove auto ako octavia tak budes mat viacero zaujemcov a to tiez zoziera cas komunikaciou, obhliadkami.
Ak ale predavas dobre auto (vizualne a technicky) tak sa preda rychlo. Ak predavas crep za vela penazi tak ho predas tazko
Záleží aj na načasovaní. Ak aacid toho Focusa predával v 2020 alebo 2021, tak sa ani nečudujem, že mu aj Áčka trhali to auto z rúk, keďže trh jazdeniek mal brutálny dopyt a slabú ponuku. Dnes je stále problém s dodávkami nových áut, ale už to nie je taká strašná situácia ako pred 2-3 rokmi.
toto bolo 2019.
ja som mal asi stastie, kazdy na aaa nadava furt.
bral som to tak ze ma to bude stat par minut kym si auto obhliadne, nic viac.
ja som mal asi stastie, kazdy na aaa nadava furt.
bral som to tak ze ma to bude stat par minut kym si auto obhliadne, nic viac.
Super, ďakujem vám za odpovede.
Vyzerá to teda na 20-40% samozrejme podľa štastia, auto bazáru, modelu auta, aktuálnej situácie na trhu.
Vyzerá to teda na 20-40% samozrejme podľa štastia, auto bazáru, modelu auta, aktuálnej situácie na trhu.
-
starysomar
Hardcore addict
V AAA treba mať štastie - alebo kamaráta 
Pred rokmi kolega tak kúpil vývozovú škodovku - proste mu odtiaľ kamarát zavolal zo slovami: Prídi s hotovosťou a do hodiny, než pôjde na zdvihák - potom už bude mať inú cenu aj kilometre
Pred rokmi kolega tak kúpil vývozovú škodovku - proste mu odtiaľ kamarát zavolal zo slovami: Prídi s hotovosťou a do hodiny, než pôjde na zdvihák - potom už bude mať inú cenu aj kilometre