Otázky na SOZA (Slovenský ochranný zväz autorský)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Otázky na SOZA (Slovenský ochranný zväz autorský)

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

SRneC napísal:Oberas seba zvysenou spotrebou takze v konecnom dosledku prides o peniaze a ryzuje na tebe benzinka ... to bol iba priklad predsa nechytaj za slovicka.
A že kto tu chytá za slovíčka SRneC.
BTW ten príklad na dokázanie toho čo si pravdepodobne dokázať chcel, bol z tvojej strany fakt blbý.

Áno, príležitosť robí zlodeja. A to len preto, že dosť ľudí sa tým riadi. ;-)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Kolko uz len ked si vezmes podnikatelov a zivnostnikov si dava XY veci do tzv. "nakladov" a nerobia to lebo su chrapuni, ale ako z ludskej podstaty a prirodzenosti vyplyva - chcu si pomoct. Jednoducho som chcel povedat, ze sam Repcik nesie male percento viny za celu situaciu, ale lahko sa kresli na karikatury, zakon a poslancov nakreslis tazsie. :)
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

Neviem či to je slovenskou (alebo slovanskou?) podstatou, že všetko využiť čo najlepšie pre seba, na ostatných nemyslieť. Neviem skade sa berie logika - vidím toto alebo hento, chytro to zoberiem, však sa mi to zíde. Nevravím že to tak nie je aj inde, ale v severských krajinách aspoň čo som ja postrehol, je to oveľa miernejšie, možno skoro až nijaké.
Nevrav mi že Repčík nesie len malú časť viny. Repčík nesie svoju časť viny. Tá sa s vinou zákonodarcov porovnávať nedá. Lebo zákonodarci to umožňujú, (nechajú odomknutú bránu) a Repčík to využije (vlezie do nej, uchmatne čo sa dá a zmizne preč).
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://www.sme.sk/c/6587921/sef-soza-re ... noval.html Repčík šiel dokelu...Uvidíme, že kto bude jeho nástupcom :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Samozrejme to je to čo sme chceli, ale v podstate to nič nerieši. Ak tam bude zas dáky chobot, čo sa bude do bodky riadiť zákonom bez zdravého rozumu.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tak, tak. Jeho odchod nemusi byt riesenim, pretoze nad nim je este divoky zakon.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Dufam, ze to bude este vacsi chumaj a slovac si prestane zlost vybijat na babkach a zacne na babkohercoch.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Oživím tému otázkou :)

Ako to teraz funguje s právami na púšťanie hudby na menších akciách? Mám dajme tomu nejakú udalosť do 50 ľudí, donesiem reproduktor a zosmolím nejaký playlist na spotify. Môžem to len tak púšťať, alebo je treba vybavovať nejaké povolenia? Spotify si normálne platím.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Záleží od toho, či to je verejné/neverejné, aký je účel podujatia, aké vyberáš vstupné...tam na stránke majú na to tabuľky a cenník.

Aj za striptíz sa platí SOZE. :D :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Fakt na striptiz? Kamarat mal na oslave striopterku, vzala 160 eur za asi 10min vystupenie. Podla mna SOZE nezaplatila a co ak mu o par rokov pride exekucia za to? To je des toto Slovensko.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

heker
A stalo to za to tych 160e za 10minut čumendy? :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja som bol na striptíze v bare raz na kamošovej rozlúčke so slobodou a to ma dosť odradilo. Baby dosť škaredé, postaršie, no vtedy ako 25-ročný chalan som mal skôr chuť im dať peniaze, aby išli čo najďalej odo mňa :D Keď už, tak za také peniaze nejakú luxusnejšiu šľapku a obdarovaný si užije aspoň viac zábavy, ak mu to jeho stav dovoľuje...

Inak SOZA mi príde ako pekne mafiánska organizácia, ktorej dokonca tú ich škodlivú činnosť posvätilo aj slovenské súdníctvo. To je fakt na grc. Ja som na svojej svadbe púšťal hudbu zo Spotify a bol aj na niekoľkých iných spoločenských akciách, kde sa rovnakým spôsobom prehrávala hudba a neviem o tom, že by v ČR bola nejaká podobná výpalnícka firma ako SOZA. Tiež som nikdy nepočul o tom, že by to niekedy nejaký organizátor akcie s rodinou/kamošmi riešil.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

v cechach je taka organizacia tiez, ironicky sa vola OSA, maju aj podobne podmienky vypalneho. ale ludia ich v cr ignoruju podobne ako v sr.
Muffi napísal: 14 mar 2023, 20:21 Ako to teraz funguje s právami na púšťanie hudby na menších akciách? Mám dajme tomu nejakú udalosť do 50 ľudí, donesiem reproduktor a zosmolím nejaký playlist na spotify. Môžem to len tak púšťať, alebo je treba vybavovať nejaké povolenia? Spotify si normálne platím.
zalezi len na tom, ci je udalost verejna, ak pre kamosov, tak nemusis.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

By ma zaujímalo, či tá pani, ktorá v Šamoríne (či kde to bolo) obťažovala celú ulicu hlasnou hudbou niekoľko rokov, platila SOZE. :D V jej prípade by tie poplatky SOZE vyšli aj na niekoľko stotisíc €.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pilifo
ja som striptiz na zivo nikdy nevidel, pred cca 20rokmi som bol v jednom hudobnom klube a tam o polnoci bol kratky striptiz, o com sme dopredu an i nevedeli. O polnoci sa zrazu vsetci natlacili okolo parketu ale my sme boli vzadu, tak sme vobec nic nevideli :D Len tak rozmyslam ci je vobec nieco vidiet, ked ta tanecnica sa tam stale tak rychlo pohybuje..
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

ephramko napísal: 15 mar 2023, 9:17 By ma zaujímalo, či tá pani, ktorá v Šamoríne (či kde to bolo) obťažovala celú ulicu hlasnou hudbou niekoľko rokov, platila SOZE. :D V jej prípade by tie poplatky SOZE vyšli aj na niekoľko stotisíc €.
Stanovisko SOZA je, že v tomto prípade nemusela platiť.

https://bit.ly/408a6Br
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

No jedná sa o svadbu, ale takú menšiu, žiadne vstupné ani nič podobné sa nevyberá. Avšak bude to zrejme v nejakých prenajatých priestoroch. Mohol by z toho byť nejaký problém? Mám nutkanie to proste ignorovať, hostia budú len z rodiny a kamarátov.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Z právneho hľadiska je SOZA právnická osoba, neziskové občianske združenie autorov a vydavateľov hudobných diel...

Zrejme jediná neziskovka, ktorej dal ktosi akosi oprávnenie udeľovať a vyberať pokuty.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Muffi napísal: 15 mar 2023, 11:59 No jedná sa o svadbu, ale takú menšiu, žiadne vstupné ani nič podobné sa nevyberá. Avšak bude to zrejme v nejakých prenajatých priestoroch. Mohol by z toho byť nejaký problém? Mám nutkanie to proste ignorovať, hostia budú len z rodiny a kamarátov.
Ja by som sa na to tiež na tvojom mieste vykašľal. Ak tam budete mať len blízku rodinu a kamošov, tak bonzovať ťa snáď nikto nebude a keby aj, tak ti SOZA nemá ako dokázať, že ste tam púšťali hudbu. Dôkazné bremeno by bolo na nich, nie na tebe. Takže klídek a tabáček.

Autoeditácia príspevku po 2 min 43 sek:
V roku 2012 vystavila napríklad faktúru na 62 eur deťom, ktoré v Pohorelej spievali na Deň matiek a na Mikuláša ľudové piesne.
To sú neskutočné hyeny, že ich vôbec napadne niečo tak nemorálne a smiešne požadovať.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

gogo956 napísal: 15 mar 2023, 7:58 heker
A stalo to za to tych 160e za 10minut čumendy? :)
Co ja viem, kedze sme davali skladacku, tak to bolo asi 10 eur na hlavu. Ci to stalo za to? Baba krasna, dobre tancovala, horsie bolo uz len to, ze to bola kamaratova byvala. Ostala prekvapena ked ma tam zbadala a ked som sa jej opytal, ze ako sa ma. Jej odpoved bola, ze vedel cim sa zivy a ze s tym bol ok. Inak bola to studentka mediciny a popri tom obcas tancovala v nocnom klube a robila striptiz na akciach. Skusali sme, ze ked priplatime, ze ci kamarat oslavenec dostane aj nieco viac, ale razne odmietla. Mozno by to bolo ine, ak by nas tam nebolo tak vela, ak by jej bol sympaticky, ak by sme ponukli viac, kto vie, ale to su len moje uvahy. Tesim sa, ked ju stretnem u lekara. Lebo je to uz asi 5 rokov a ak dostudovala, tak uz to ma za sebou, tak snad ma niekedy bude osetrovat :D
Napísať odpoveď