Rozlúčka zo slobodou mojej snúbenky, polovičky mojich priateľov, neviem čo robiť

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Einar
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Rozlúčka zo slobodou mojej snúbenky, polovičky mojich priateľov, neviem čo robiť

Príspevok od používateľa Einar »

Nazdar všetci, idem si k vám po radu, s pomerne ťažkou témou. Bude to dlhšie čítanie a nie, nie je to o tom, že chcú ženy mojich kamarátov zavolať priateľke na rozlúčku hordu striptérov, takže kto sa tešil, rovno ho sklamem.

O čo teda ide? Moja polovička bola smutná, že nebude mať rozlúčku zo slobodou. Ona proste z detstva nemá kamarátky, súvisí to s tým, že ked bola dievčatko, jej otec umrel pri neštastnej nehode a ostal po ňom hotel, pozemky, dom, autá, ktoré bolo treba splatiť, jej mama bola v dvoch prácach.... jednoducho asi máte obraz. Každopádne mám dvoch kamarátov, už od škôlky. Jeden je ženatý už pár rokov - budeme ho volať Fero, druhý má priatelku - jeho budeme volať Milan.

Ked som sedel u Fera na víne, spomenul som a prišlo na tému rozlúčku zo slobodou - už sa niečo popilo a bola lepšia nálada, spomenul som, že nemá kto urobiť rozlúčku zo slobodou pre moju snbenku, a že keby prídu Prahy - kde žijeme, zaplatím aj lístok na vlak. Celé to bolo ale skôr v zábavnom duchu, takže by som nečakal, že toto niekto vezme vážne., hlavne ked som povedal o tom vlaku - toto sa dialo u Fera.

O dva týždne na to Mialnove a Ferove polovičky založili chat, kde pridali aj moju snúbenku, že by teda prišli do Prahy a chceli by ísť na wellness. Nič viac nič menej. Každopádne moja snúbenka je pomerne inteligetná a nezdalo sa jej to, o tej konverzácií som jej povedal, ale zobrala to pozitívne, že aspon lepšie zoznámia a strávia spolu čas.

Ešte pre poriadok. Mojú snúbenku poznajú - Ferova žena sa s nou zoznamila skor ako s Milanovou, s Milanom a jeho priateľkou sme boli na spoločnej dovolenke v zahraničí + sme sa trikrát stretli.

Od toho spoločného chatu uplynul mesiac a moja snúbenka je neštastná, respektíve viac ako si je ochotná priznať. Povedala mi, že už by bola rada aby neprišli, pretože aj ked by sa program mali snažiť urobiť oni, všetko našla ona, desiatky návrhov. K ničomu sa nevyjadria len napíšu, že je to ok. Pôvodne mali ísť vlakom v noci a odísť na další deň. Na otázku, či už majú aspon lístky a kedy teda prídu, sa opäť vyjadrila Milanova žena, že asi prídu a odídu v ten istý deň, lebo sa ako o polnoci nemá dostať na vlak - čo je úplný bizár - Milan má auto a nerobí žiadne nočné, bývajú s ich rodičmi, kde sú ešte dve dalsie autá v domácnosti, s tým, že ona sama je aktívna vodička.. proste je to výhovorka. A hlavne jej napísali, že sa o tých lístkoch bavili spolu v inom chate a tam s ňou nekomunikujú. Takže vlastne prídu na rozlúčku zo slobodu na 4h? Alebo ich stve že možno nepôjdu na wellness? Lebo Milanova žena by na to chcela chodiť stále.

Otázka je, či to má vôbec mňa trápiť. Ale sú to ženy mojich kamarátov od skolky, asi by sa mali chcieť zoznámiť. A tu sa dostávam k dalsiemu problému, ale kto chce môže prestať čítať a fakt to nechcem naťahovať, ale mám dojem, že nás vylučujú? Alebo nás Ferova žena ohovorila? Prečo? Ked sme plánovali dovolenku do zahraničia, Fero nejak nepriznal, že nieje zaočkovaná. Čo mne je osobne jedno, ide o to že to bolo v čase, ked vás proste do lietadla nepustili a pol roka dopredu sa s tým stále rátalo. Plus sa delili lístky a ubytká a bolo to písané na konkrétne mená, takže áno, mohol byť z toho extrémny problém.

Ked mala moja snúbenka s ňou čas osamote, tak sa bavili niečo o zdravotníctve - Ferova priateľka je zdravotná sestra a moja priateľka jej povedala, že necháme zdravotníkov, čo robia pri detoch a tú včeličku si nepichli. S čím sa jej ona priznala - samozreme už sa to nejak neriešilo dalej. Jasné, že by to na nu nevytiahla, len sme nejak rátali s tým, že zaočkovaná je, bavili sme sa o tom pri kupovaní leteniek a Fero nonstop nadával na tých čo sa nezaočkovali. Teda celkom trapas.

Po tej dovolenke sa niečo zmenilo, oni stále spolu chodia na spoločné večere - aj ked sme na SK pomerne často a dá sa to naplánovať. Nulový záujem, dokonca raz dva mesiace dopredu vedeli, že prídem len ja a presne v ten dátum a nepozvali ma, aj ked máme/asi už nemáme a mali sme vždy pravidlo, že aj ked bol niekto nazadaný tak bol pozvaný na spoločné akcie. Takže už celkom začínam byť nasratý aj ja. Teraz tu môže byť otázka s čím nás mohla ohovoriť. Pred tou dovolenkou nastala bizarná situácia a na dovolenke sme si asi tak deň z toho ja a Fero robili srandu - išlo o Milana a to ako nás pozval a vlastne zrušil grilovačku. Ak by bol záujem napíšem to dokomentára, ale z toho by ste si asi robili srandu aj vy. Kažopádne, ako sa s ktomu celému postaviť?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Rozlúčka zo slobodou mojej snúbenky, polovičky mojich priateľov, neviem čo robiť

Príspevok od používateľa aacid »

mam pocit ze aj v jednom aj v druhom pripade je problem v komunikacii. pokial tvoja partnerka nechce aby prisli, nech napise ze nemaju chodit (kludne nech si nieco vymysli ak nechce konfrontaciu). pokial si nechce sama sebe planovat rozlucku tak nech to napise im (aj ked tu ich trochu chapem, predsalen asi ona lepsie vymysli program v meste v ktorom zije ako ony dve na dialku).
u teba je to to iste, su to tvoji kamarati od skolky, tak preco sa ich neopytas ze co sa deje?

vlastny priklad, sme partia kamaratov z detstva, stretavame sa ked sa da ale jeden kamarat proste vzdy len hlada vyhovorky preco niekam neist s nami. chapem ho, je to introvert, ako starne je stale viac a viac uzavrety do seba a nema tu potrebu sa tolko stretavat, napriek tomu mu to vzdy vyhodim na oci, vzdy mu vynadam a vzdy ho nakoniec donutim ist von. lebo sme proste kamarati od detstva a viem ze aj ked ho naseriem tak sa na tom nic nemeni.
preto proste miesto toho aby si vo svojej hlave fabuloval a konspiroval ci ta neohovaraju za chrbtom keby si sa s nimi uprimne porozpraval tak ziskas 1000x lepsi pohlad na tuto situaciu ako ti tu na fore moze ktokolvek napisat
Einar
Expert
Expert

Re: Rozlúčka zo slobodou mojej snúbenky, polovičky mojich priateľov, neviem čo robiť

aacid napísal: 21 mar 2023, 12:42 mam pocit ze aj v jednom aj v druhom pripade je problem v komunikacii. pokial tvoja partnerka nechce aby prisli, nech napise ze nemaju chodit (kludne nech si nieco vymysli ak nechce konfrontaciu).
Ona ale chcela aby prišli, ju znechutilo až to správanie následné - to trvá už mesiac a pol čo robia.
aacid napísal: 21 mar 2023, 12:42 pokial si nechce sama sebe planovat rozlucku tak nech to napise im (aj ked tu ich trochu chapem, predsalen asi ona lepsie vymysli program v meste v ktorom zije ako ony dve na dialku).
Tu to je možno nejasné odomňa, to som len dodal, že bežné plánujú rozlučku tá druhá strana, tam ide o tú totálnu ignoráciu, aj ked sa moja snúbenka to snaží naplánovať. A tu si neodpustím jednu poznámku, Praha nieje nejaké miesto vo Vietname, vygoogliť,zarezervovať, zavolať vieš bez problémov, ale možno to zle vidím ja
aacid napísal: 21 mar 2023, 12:42 u teba je to to iste, su to tvoji kamarati od skolky, tak preco sa ich neopytas ze co sa deje?

vlastny priklad, sme partia kamaratov z detstva, stretavame sa ked sa da ale jeden kamarat proste vzdy len hlada vyhovorky preco niekam neist s nami. chapem ho, je to introvert, ako starne je stale viac a viac uzavrety do seba a nema tu potrebu sa tolko stretavat, napriek tomu mu to vzdy vyhodim na oci, vzdy mu vynadam a vzdy ho nakoniec donutim ist von. lebo sme proste kamarati od detstva a viem ze aj ked ho naseriem tak sa na tom nic nemeni.
preto proste miesto toho aby si vo svojej hlave fabuloval a konspiroval ci ta neohovaraju za chrbtom keby si sa s nimi uprimne porozpraval tak ziskas 1000x lepsi pohlad na tuto situaciu ako ti tu na fore moze ktokolvek napisat
A toto je to, prečo by sa možno hodila aj tá príhoda, ktorú som spomenul. Spýtať sa Fera, ktorého žena možno ohovárala, tak ten má otrasné verbálne skills ale nie preto, že je introvert z neho nevytiahnem nič.

Čo sa týka Milana, riešil som s ním zohodu náhod raz aj to prečo nejde na pivo, nič som z neho nedostal a prišiel s totálnymi absurditami, že by mu človek najradšej povedal, že je kkt. Práve preto, že sú to kamaráti zo skolky, tak mám ešte trpezlivosť a hladám nejakú normálnu cestu.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

neviem ci existuje ina cesta ako komunikaciou.

este si mozte najst inych kamaratov u ktorych taketo pocity mat nebudes.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ak ti na nich záleží a chceš s nimi zostať kamoš, tak by som sa s nimi porozprával o tom, čo ti na ich správaní vadí.

Ak ti to je jedno, tak ich kľudne odstrihni, keď ti začalo vadiť ich správanie. Ja som už týmto spôsobom tiež pár ľudí odstrihol, aj keď sme na gympli boli dlho kamoši. A neľutujem to, kamošov/známych si vieš nájsť plno. Problém je nájsť si veľmi dobrých kamošov, na ktorých sa môžeš spoľahnúť v každej situácii, čo podľa reakcií títo 2 týpci úplne nie sú...
Einar
Expert
Expert

Pilifo napísal: 21 mar 2023, 13:40 Ak ti na nich záleží a chceš s nimi zostať kamoš, tak by som sa s nimi porozprával o tom, čo ti na ich správaní vadí.

Ak ti to je jedno, tak ich kľudne odstrihni, keď ti začalo vadiť ich správanie. Ja som už týmto spôsobom tiež pár ľudí odstrihol, aj keď sme na gympli boli dlho kamoši. A neľutujem to, kamošov/známych si vieš nájsť plno. Problém je nájsť si veľmi dobrých kamošov, na ktorých sa môžeš spoľahnúť v každej situácii, čo podľa reakcií títo 2 týpci úplne nie sú...
Vieš čo, mám ešte dobrých kamarátov z výšky, vlastne priatelia, tak s niekedy divím, či mi to za to stojí, možno že to je od skolky a je to toľko rokov? Každopádne sa tu spomína zas komunikácia, tak tu predsalen ilustrujem tú spomínanú situáciu z prvého komentára, aby vám bolo jasné s čím sa tu potýkam :D

Robil som ako každý rok u seba grilovačku. Milan nás pozval na grilovačku k sebe o dva týždne, že má teda narodeniny. V deň D nám Milan volá, že večer bude zima a ruší to, že máme len prísť na pivo. To bol hned red flag lebo - bol začiatok júla a boli vtedy také horúčavy že o 16:00 po 15 minutach von bol človek spotený. A toto prišlo od človeka, ktorý nám raz zahlásil v decembri, že môžeme prísť na návštevu, ale kedže majú prísť aj rodičia jeho ženy, budeme piť pivo von na terase. Ano v decembri o desiatej.

Takže sme sa vybrali aspon na to pivo. Nastala pomerne trápna situcia, ked otvorili chladničku a bola plná mäsa na grilovanie, ešte viac ked ich malý syn vytiahol steaky rukou z chladnicky, ze to už chce zjesť. Že to nebolo trápne aj jeho žene je vec druhá, lebo na tú grilovačku, ktorú robím a je to man party, dokým ma nepríde vyžrať s celou rodinou... Každopádne si asi urobili grilovačku neviem s kým... ale toľko k tomu :D
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ak sa priatelke nepaci ich jednanie, tak nech to zrusi(zjavne sa oni vyhovaraju dost, tak moze aj ona, a ak chceli prist do prahy na otocku na 4 hodiny, tak si len vydychnu, ze nemusia ist) a ty im zniz prioritu. uplne sa odstrihavat netreba, ale ak ti vadi ich nestalost, tak ich ber ako ludi, s ktorymi das obcas pivo, nic od nich neocakavaj a nemusis sa trapit, ci ta vytlacaju.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Z vlastnej skúsenosti - ženy dokážu rozbiť aj tie najlepšie kamarátstva. Manželky majú na tvojich kamošov nemalý vplyv a to netreba podceňovať. Berte ich ako širší okruh priateľov, s ktorými občas skočíte na pivo. Konfrontácia nemá zmysel, pokiaľ ten problém vychádza od ich manželiek a pokiaľ ony nie sú úprimné.
Každé nedorozumenie sa dá vyjasniť, čo sa ale nedá zmeniť, je povaha toho druhého a toto mi príde, že je práve ten druhý prípad.
Einar
Expert
Expert

Update: ma to vyvrcholenie. Včera napisali čo teda jedia a nejedia. Moja snubenica vyupratovala celý byt, pripravila im darčekové balicky, ktoré ručne ozdobila. Milanova žena teda o desiatej večer napisala, že jej dieťa jej choré a nikam nejde....

Deti majú vo veku 6,4,4. Bývajú v jednom dome so starými rodicmi.. A ze ochoreju ich deti je vždy keď niekde majú ísť...ale v poriadku berme že naozaj to dieťa dostalo večer asi lepru. Čo mňa vytocilo do biela bola ta následná reakcia. Milanova žena sa v chate ospravedlnila Ferovej žene že si musela posunúť zmenu. Wtf? Som druhý deň tak nasratý že ani neviem čo napísať
Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

Za mna odstrihnut a zrusit pozvanie na svadbu (pokial teda su). Mali sme s manzelkou podobnu situaciu s jej kamaratkou a nevedeli sme si predstavit ze by sme sa na nu mali divat v svadobny den
Napísať odpoveď