Led pasik pod TV stolik

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
šimik
Light Expert
Light Expert

Led pasik pod TV stolik

Príspevok od používateľa šimik »

Ahojte, chcel som si podsvietit TV stolik farebnym LED pasikom. Mam vsak jeden problem, ktory spociva v tom, ze sa na podlahe vytvaraju take ciary ako odraz. Neviem, cim to je sposobene, ale nikdy predtym som sa s takym nestretol. Je vsak pravda, ze LED pasik som na taketo miesto este neinstaloval. Chcem sa spytat, je to normalny jav, alebo je to nejaka vlastnost tohto konkretneho pasika? LED pasik je od Nano Leafu, a ma na sebe uz akoby nejaku "ohybnu listu". Velmi sa mi to nepaci a neviem, ci to ide nejak vyriesit alebo nie. Dakujem.
IMG_1025.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Led pasik pod TV stolik

Príspevok od používateľa aacid »

led pasik je zlozeny z vela malych lediek a ony tie ledky ako su nasmerovane tak tym smerom budu najviac ziarit no a kedze medzi jednotlivymi ledkami je medzera tak tam nie je ziadny zdroj svetla a teda podlaha ako je hladka tak odraz vypada ako pasiky lebo vzdy ide ledka - medzera - ledka -medzera.

mozes kupit pasik ktory bude mat tie ledky zaliate netransparentnou gumou a teda bude to svetlo z lediek viac rozptylovat a taketo pasiky by mali zaniknut.
dalsia moznost je uz existujuci pasik dat do listy ktora bude svetlo rozptylovat. alebo to mozes skusit prelepit papierovou paskou alebo zatriet farbou ale tak to su uz take kutilske riesenia.

co ma este napada ze znizit intenzitu, to by mohlo spravit tie pasiky menej vyrazne.
ale inak to nie je ziadna vada ale vlastnost, pokial ti to nevadi tak to nemusis riesit.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

"Difuzory pre LED pásiky
Difúzory čiže kryty pre hliníkové profily sú skvelým doplnkom. Matný difúzor "zjemní" svetlo a jednotlivé diódy nie sú viditeľné. Číry kryt zasa prepustí maximum svetla a ochráni LED pásik pred vonkajšími vplyvmi. V ponuke nájdete Nacvakávacie a nasúvacie difúzory."
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

Ak si to nedaval do difuzora, tak si mal kupit COB pasik. Takto budes vidiet odraz z SMD.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Akú veľkosť LED diód mám zvoliť keď chcem kúpiť LED pásik ktorý prilepím na TV ?

Ktorá veľkosť bude najlepšia čo sa týka pomer/cena? 5630 alebo 5050 ?

Čo by ste poradili? TV bude celkom blízko steny.
Napísať odpoveď