Ahojte. Pre mnohých zrejme banalita, ale pre mňa vec, na ktorú som zatiaľ nenašiel ideálne riešenie. Rád by som pozeral filmy a seriály na TV, lenže ako vieme, nie všetko je na streamovacích platformách a niekedy treba siahnuť po inej ceste. Avšak z mojej doterajšej skúsenosti som narazil na niekoľko problémov, ak som film/seriál púšťal priamo z USB/HDD, cez playstation, cez DVD alebo dokonca som mal aj taký malý box na to určený len na USB...
A teda vždy sa stávali tieto problémy: nie každý formát šiel prehrať, ak už šiel, niektoré formáty sekali (alebo nesedelo audio a video), titulky s diakritikou boli bez šance - ak už titulky šli, nebola šanca im nastaviť veľkosť či farbu,... prípadne som zažil aj problém, že film s iným pomerom strán než 16:9 mi ho jednoducho deformovalo na tento pomer - čo nechcete...
Už som zvažoval aj Apple TV, ale ani pri nej som sa nedostal k moc infu o možnostiach tituliek (keďže američania titulky neriešia a teda info o diakritike a pokročilých nastaveniach som nedohľadal)... Avšak Apple TV to byť nemusí - potrebujem len skrátka čosi, čo mi prehrá viac menej všetko (avi, mkv, mov, mp4, ...), nebude mi to deformovať obraz + titulky pôjdu aj s diakritikou a budú sa dať nastaviť veľkosti, black box a nimi a podobne...
Poradíte čosi prosím?
Prepojiť PC a TV bolo minulé riešenie, ale to mi nevyhovuje. Plus ešte podmienka, aby to ideálne šlapalo aj bez rýchleho internetu. Hodiť vec na USB a napojiť ju tam nemám problém.
Ďakujem pekne!!!
cez čo pozerať filmy na TV
-
risogregus
Light Expert
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: cez čo pozerať filmy na TV
mám xiaomi stick. používam upc tv a kodi (stream cinema). popípade kúpiť xiaomi box, nainštalovať vlc a vybavené.
-
risogregus
Light Expert
Aha, ďakujem. Neuvedomil som si, keď som hľadal podobné tém,y že sa to volá "multimediálne centrá".
Čo som porozumel, tak možnosť, že nejaké video v menej tradičnom formáte mať problém so spustením jednoducho asi bude vždy...
Ten Xiaomi box sa mi páči... len stále tú jednu vec neviem dohľadať ani na youtube = titulky fičia aj ako solo srt aj keď sú priamo súčasťou súboru? A dajú sa teda nastavovať tak, ako vo VLC na TV? Neviete prosím?
Čo som porozumel, tak možnosť, že nejaké video v menej tradičnom formáte mať problém so spustením jednoducho asi bude vždy...
Ten Xiaomi box sa mi páči... len stále tú jednu vec neviem dohľadať ani na youtube = titulky fičia aj ako solo srt aj keď sú priamo súčasťou súboru? A dajú sa teda nastavovať tak, ako vo VLC na TV? Neviete prosím?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
všetko funguje