Viac rozvinute: Vas kamarat ma par rokov pred 30kou. V zivote zatial v podstate nic nezazil. Stale zije v malom Slovenskom meste kde v podstate nic nie je.
Na strednej mal par dobrych kamaratov, ale nejak velmi nebudoval vztahy, pretoze bol introvert a velmi nechodil do mesta/krcmy, resp. na nejake sportove aktivity mimo skoly. Na strednej bol na zopar chatach, kazdy rok na rodinnej dovolenke pri mori.
Na vysku chodil 3 roky, ale dalo by sa povedat, ze odtial uz nema ziadnych kamaratov. Nikdy nebol na ziadnej party z VS, a namiesto skoly chodil brigadovat.
Po vyske nastupil do prace, kde drvivu vacsinu casu pracoval (a poslednych 5 rokov pracuje) full home-office. Vsetok volny cas venoval seba vzelavaniu (v oblasti programovania), a snazil sa byt najlepsim programatorom, ako to len inde.
Social skills nic moc. Od vysokej skoly je kvazi len zavrety doma a venuje sa programovaniu. Ziadne parties, dovolenky, vylety, ... (Velmi) obcas si zajde na bicykel s kamaratom. Raz za par mesiacov s kamaratom na pivo.
Vela ludi ide za programatora, pretoze to je "dobre platene". Vasho kamarata, ale programovanie dost bavilo, najma na zaciatku. Momentalne to, uz ale nie je take obohacujuce ako kedysi a to z dvoch dovodov: uz ho moc nebavi sediet 8-12hodin denne a robit co mu je nakazane a za druhe, ked to prirovname k sportu -> byt futbalistom vyzera byt fajn na obrazovke, ale zial treba robit aj ine veci (trenovat kondicku, silu...) a realna hra futbalu (to co chce clovek najviac robit) je len mala cast z toho. Programovanie mu nevadi, stale si nevie predstavit robit nieco ine, ale uz to nema ten happiness efekt. Aktualne je z neho velmi dobry programator, cize aspon nieco dosiahol
Uz si uvedomuje, ze by bolo dobre v zivote nieco zazit a zazit aj trocha radosti. Co by ste mu poradili, co ma v zivote zazit a ake aktivity ma zacat robit? Kludne poradte aj jednorazove (napr. zdolat Mont Blanc), aj pravidelne (napr. viac sa socializovat chodenim do barov kazdu sobotu a nedelu). Je mi jasne, ze kazdy clovek je iny, ale kludne napiste co by ste robili vy, keby ste sa v takejto situacii ocitli vy.
Hoci to tak nebude posobit, ale fyzicku kondiciu ma celkom dobru, je relativne inteligentny. Je chudy. Je single.
Kedze bol dlho no life a je vo svojom remesle velmi dobry, teoreticky by nasledujucich par rokov vobec nemusel chodit do prace a to ani keby sa neobmedzoval. Do prace ale chce chodit, pretoze by rad isiel na (ovela) skorsi dochodok. Ak ale bude "nutne", tak si vie eventualne zobrat sabatical.
Taktiez, to neobmedzujte na nejake stereotypy -> jemu by sa pacilo... Pretoze, hoci je introvert, aktualne ho uz zacina trapit, ze nema (viac) a blizsich kamaratov, popr. socialny kruh. Je tak trocha pussy, ale ked treba tak sa vie dokopat do vselicoho.
Ked bol mladsi, tak ho fascinovalo vsetko, aktualne (teda uz davno) stratil ten "life joy", mozno je len vypaleny (burnt out). Cize aj to je jeden z dovodov, preco sa mu aktualne nechce chodit napr. cestovat.
Taktiez ho kedysi bavili PC hry, aktualne uz ani moc nie. Resp. zahra si denne jednu misiu, ktoru si "uzije", ale uz ma hned pocit, ze ok stacilo, treba to vypnut (a popr. robit nieco rozumnejsie). Viac sa zvycajne neda hrat.