Vyšší plat alebo karierny progress?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Einar
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Vyšší plat alebo karierny progress?

Príspevok od používateľa Einar »

Premýšľam, ktorú pracovnú ponuku si vybrať, respektíve, či zmeniť prácu. Už to trápi moju hlavu 5 dní a nečakám, že to tu niekto rozhodne za mňa, ale nejaký nový pohľad na vec by som tu nájsť mohol. Vyberám si:

Firma A - junior IT projektový manažér. Plat je solídny ale mohlo by to byť aj lepšie. Plusom je tam podľa mňa tie čarovné dve písmenká, teda IT teda tam sú peniaze a premýšľam, či sa tu neoplatí zotrvať lebo neskôr z toho môže byť dobrá kariéra. Dôležité je ale slovo môže, predtým som nemal IT background, nakodit neviem nič(pre túto pozíciu to ale nieje dôležité, nepíšem zadania programátorom) a aj keď napredujem a učím sa, vidím tam svoje limity a tápám. Plus nejaké benefity. Dochádzanie polhodinu tam aj späť, pipacka - takže 8 a pol hodiny. Remote vraj pôjde po skúšobnej dobe, ale niesom si istý, vidím to max na deň. Pre mňa je remote práca výhodná aj v tom, že rodinu a priateľov mám na SK, takže môžem pracovať aj z domu a mať voľný víkend.

Firma B - tiež projekt manažér ale v marketingu. Tu už nejaký backround mám. Vyšší plat najprv o 200 eur, potom 400 eur po skúšobnej. A sú tam ešte aj bonusy od cca 200 eur mesačne, ale to pri rozhodovaní neberiem ako podstatný faktor. Skoro žiadne dochádzanie a 3 dni remote work. Čo je podľa mňa mínus je, že tu je to trochu preplatene. Čo potom? O pár rokov?

Na záver ešte dodám kolektív cca rovnaký ja som pomerne extrovert a ľahko vyjdem s každým. Niekto teraz môže namietať, že sa tu primárne rozhodujem podľa peňazí, ale som zástanca toho, že človeka práca až tak baviť nemusí a proste prídem zarobiť a následné peniaze sú kľúč k spoko životu. Na druhej strane mi príde, že sa trochu zamotavam v tom, že si myslím, že viem aká bude budúcnosť - čo nevie nikto. Takže ďakujem každému kto to dočítal až sem a bude mať pre mňa zaujímavé rady,postrehy, skúsenosti,.
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Vyšší plat alebo karierny progress?

Príspevok od používateľa heker »

Firma A - velka pravdeposobnost karierneho rastu, dobra prax, moznost odist do inej firmy a zarabat viac.

Firma B - vyssi plat, iny obor, viac volna. Co v buducnosti, je tam moznost karierneho rastu?
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Ktorá firma je na trhu dlhšie? Resp. ktorú firmu vnímaš ako že by tu mohla byť aj o 10-20 rokov?

Ide ti hlavne o ten kariérny rast? Alebo chceš odrobiť čo treba a mať voľno na ostatné hobby/aktivity?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ak si nerozhodný medzi 2 pozíciami, tiež by som nemalú prioritu dal na to, čo za firmy to sú. Je tu/prichádza minimálne ekonomická stagnácia, ak nie kríza, takže niektoré firmy môžu mať problém prežiť. Preto by som volil perspektívnejšiu firmu, ktorá má lepšiu pozíciu na trhu.
Einar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Einar »

heker napísal: 02 apr 2023, 15:56 Firma A - velka pravdeposobnost karierneho rastu, dobra prax, moznost odist do inej firmy a zarabat viac.

Firma B - vyssi plat, iny obor, viac volna. Co v buducnosti, je tam moznost karierneho rastu?
Ano tiež je tam možnosť ale tie šance sú tam menšie-!urobil som si prieskum pracovných ponúk
Napísať odpoveď