Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa jackb »

Buduci tyzden bude velmi zaujimava epizoda podcastu Lužifčák so slovenskym lekarom, ktory bol na Ukrajine a videl kto tam je "barbar a rasisticka parodia na Aziata, ktory nema miesto v Europe" a ci si agresor zasluzi, aby si o nom hovorilo len s uctou a respektom, aby to neurazalo pociti jeho a jeho zastancov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jackb
AFU potrebuje pre uspesnu ofenzivu stihacky F-16 ale nikto im ich zatial nechce schvalit. Dánsko aktualne uviedlo že nad tym bude uvazovat-takze je sanca. Ale samozrejme ze by to museli shcvalit aj Usa a tiez by to dost trvalo.
V kazdom pripade momentalne je tam vsade hlboke blato. Za dalsie je vyhodne natahovat zaciatok protiofenzivy, lebo casom bude ostrazitost Rusov prirodzene klesat, zaroven mediami budu ucelovo vypustane spravy typu ako teraz, ze nemaju dost municie a pod. aby vytvorili dojem, ze mozno k ofenzive nepride alebo ze bude slaba..
Ked mala byt minuly rok ofenziva na Cherson tak sa to tiez natahovalo az do prasknutia.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ja som z toho nic nerozporoval. Len som mal moznost pocuvat epizodu, ktora pre siroke publikum bude k dispozicii buduci tyzden. V nej host odpoveda na to, kto je na Ukrajine barbar, aj ked v tom niektori tunajsi diskuteri maju jasno a radi obvinujucu inych zo zavaznych zlocinov.

Nic o ofenzive, kedy bude, ako kto bude podporovat fog of war som nepisal, ale suhlasim s obsahom Tvojej reakcie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb
nemyslel som to ako nejake opositum na Tvoj prispevok, len sa snazim dalej temu rozvijat. :)
Onno sa da cakat ze ak by mala prist dalsie vlna mobilizacie v Rusku, tak by pravdepodobne zasiahla aj ludi zo strednej vrstvy tj Moskvy / Petrohradu a to by u obcanov vyvolalo ovela vacsi nesuhlas akeho doteraz boli schopne etnicke minority z vidieka.. :)
Je napínavé ako ta ofenziva nakoniec dopadne, lebo to bude v podstate rozhodujuca bitka celej tejto vojny a vela sa od toho bude dalej odvijat.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ruski propagandista si "kupil" jeden z prvych Moskvicov, celkovo ich vraj bolo v r. 2022 z dovezenych cinskych dielov poskladanych 600 kusov.
jackb
Redeemer
Redeemer

Tak podla toho co Denys dava do svojich videi, tak na odvedenie staci, ze chalanovi pride mail do egovernmentu a ked nenastupi ku posadke, tak su mu obmedzovane obcianske prava. V uliciach velkych miest vraj kamery pomocou face recognition vyberuju "vhodnych odvedencov". Taky cinsky sen.

Da sa sudit, ze tato mobilizacia sa nedeje v odlahlych regionoch ako dosledkok rasizmu, ale uz ide aj po majorite. A tam by mohli matky vyjist do ulic. Myslim si, ze tak ako pocas storoci existencie tej velkej krajiny, strednej vrstvy sa sluzba v armade vyhne tym, ze sa z toho vyplatia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb

staci aby AFU prerazila koridor k Melitopolu to je uplne realne. Následne zastaví zeleznicnu prepravu na juhozapad a na Krym. Jej rakety uz budu vediet zasiahnut Kercsky most.Aj zakladne a sklady na Kryme. Odstrihne Krym od dodavky vody cez ten ich kanál.
Takze vobec nie je nutne aby AFU dobyvalo priamo Krym cez tie vsetky obranne postavenia. Iba priskrti zasobovanie Krymu a Rusko bude nutene zacat diskutovat, resp. byt ochotne sa na niecom dohodnut.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ved presne to som pisal: tak ten utok znie najrealnejsie - prerusit zeleznicnu traz z Krymu na Donbass, prebit sa ku Azovskemu moru a odtial ohrozovat zasobovanie po Kercskom moste ci v mori samotnom. To vyuzivat na tlak na Kryme a na Donbase.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

No lenze tam su podla tych map opevnenia najsilnejsie. V smere na Melitopol. Je to taky ocividny ciel, ze to vedia aj Rusi :D
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Nezachytili ste niekto info pred 1-2-3 mesiacmi o zniceni zeleznicneho mosta pri dedine Svitlodolyns'ke (Світлодолинське) ?
Pravdepodobne tento

Lebo uz vtedy, ked som to cital, tak som si hovoril, ze asi budu utocit tym smerom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

CrazyJerry napísal: 19 apr 2023, 19:50 Nezachytili ste niekto info pred 1-2-3 mesiacmi o zniceni zeleznicneho mosta pri dedine Svitlodolyns'ke (Світлодолинське) ?
Pravdepodobne tento

Lebo uz vtedy, ked som to cital, tak som si hovoril, ze asi budu utocit tym smerom.
ano, bola o tom vtedy informacia.

**
Podla dostupnych informacii ma vedenie AFU predstavu ze na zaciatku protiofenzivy mohutnymi raketo/delostreleckymi utokmi znici centrá vojenskeho velenia Ruska na Ukrajine v danych usekov cim by mal nastat chaos a rozpad ruskej obrany.
Je to v podstate jedine na co sa moze AFU spoliehat, lebo ak by sa Rusko nadalej tvrdo branilo, tak vznikne pat, pretoze vojenske sily AFU su znacne obmedzene, vzhladom na to ze utok je vzdy vyrazne narocnejsi ako obrana.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Rusko využíva flotilu plavidiel maskovaných ako rybárske a výskumné lode, s pomocou ktorých plánuje sabotáže veterných elektrární, plynovodov a komunikačných káblov v Severnom mori.

https://dennikn.sk/minuta/3333057/?ref=ampm
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Aj na prepravu ropy, plynu používajú nejaké maskované za cudzie. A boli info, že jestvujú satelitné snímky ich lode v blízkosti...dva-tri dni pred výbuchmi Nordstreamu no nechce sa mi to hľadať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

US, Ukraine Allies Consider Export Ban for Russia Over Putin’s War in Ukraine - Bloomberg
https://www.bloomberg.com/news/articles ... ify%20wall
Some of Ukraine’s key allies including the US are considering moving closer to an outright ban on most exports to Russia
jackb
Redeemer
Redeemer

Vesmirne a vzdusne sily Rise Zla letecky bombardovali vlastne mesto Belgorod
https://t.me/belgorod_informant/3775
gogo956
Redeemer
Redeemer

Rusové na sítích panikaří, čekají masivní „dronový Pearl Harbor“ - Echo24.cz
https://echo24.cz/a/HikvR/zpravy-svet-v ... ziva-drony
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Batalion K2 opäť v akcii.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ukrajina se stane členem NATO, prohlásil Jens Stoltenberg. Má podporu všech spojenců | FORUM 24 :)
https://forum24.cz/ukrajina-se-stane-cl ... .sznhp.box
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ťažko, Orbán bude robiť všetky možné obštrukcie, aby sa Ukrajina do NATO nedostala.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Tým že Nato Ukrajinu vyzbrojuje zbranami, podporuje financne a postupuje jej tajne informacie, tak to znamena, ako by Ukrajina uz clenom Nato defacto bola.
Napísať odpoveď