Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa jackb »

Plus su vojaci ZSU trenovani v krajinach NATO na NATO standard.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

A aj tak sú to len také reči.
Kým im budú rusi okupovať Krym a východ, tak sa tam nedostanú ani za 20 rokov.
jackb
Redeemer
Redeemer

Niektore slovenske politicke strany a ich volici desili ludi tym, ze do EU prisli vyssie tisice nekrestanskych Neeuropanov. Rovnake politicke strany a rovnake osoby chcu, aby malo Slovensko vychodnu hranicu s krajinou, v ktorej sa zatvaraju ulice, aby tam mohli neeurospki nekrestania modlit vo svoj sviatok:
https://www.themoscowtimes.com/2023/04/ ... rea-a80895

Zvolebnieva sa, tak si spomenme, kto kedysi hadzal skaly do kocikov a vrieskal a kto chce dnes hranicu s Risou zla.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ruský voják převrátil do příkopu raketový systém za tři miliardy. Zřejmě byl opilý - Novinky
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz
Vcera to bolo na Twitteri ale nechcelo sa mi ani verit ze by tomohla byt pravda aj ked stat sa moze cokolvek to je pravda..
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

omg :D Super, len tak ďalej.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

jackb napísal: 22 apr 2023, 7:42 Plus su vojaci ZSU trenovani v krajinach NATO na NATO standard.
No NATO standard to asi nebude, dostavaju skor rychlokurz kolko sa do nich zmesti v kratkom case, aby mohli ich rychlo spat na fronte. NATO standard treningu je pre nich nateraz prilis velky luxus.

===

Celkom ma dnes dostal tento zaber na hlavnu ukrajinsku ustupovu cestu z Bachmutu (tu severnu cez Chromove):

Za posledne dni boli spravy, ze sa k nej Rusi priblizuju coraz viac a to uz predtym boli na dostrel. Zaujimalo by ma ci to takto vyzera na celej dlzke, alebo je toto len nejaky extremny usek. Vyzera to tam dost brutalne, ale sedi to so spravami ktore z ukrajisnkej strany o Bachmute idu uz dlhsie, ze cesta do a z Bachmutu je extremne nebezpecna.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

To je staršie video, videl som ho už dávnejšie. Áno, dosť nebezpečná je teraz tá cesta, to zásobovanie tam musí byť hodne náročné.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ale drzia sa, nie su obkluceni. Putaju silu nepriatela. Asi za cenu svojich vysokych strat. Ale ak nepriatel dostal po papuli pri Vuhledare a dostava po nej inde, lebo to najlepsie mu zomiera v boji o (na ukrajinske pomery) male okresne mesto, tak tie straty Ukrajincov nie su zbytocne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Mozno je to iba na odlakanie pozornosti od buduceho hlavneho smeru utoku
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... .seznam.cz

Autoeditácia príspevku po 3 hod 16 min 4 sek:

Autoeditácia príspevku po 22 min 19 sek:
Koniec ruskej armady na Ua nie je daleko.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ja viem, ze Hearts of Iron su len hry, ale asi ako dlho sa mozu udrzat na lavom brehu kym sa ku nim neprebiju sily za Zaporizskej oblasti so zasobami?
Dalsia moznost by bolo rychlo obsadit municne sklady nepriatela, ale tie nicia HIMARSami... podla mojho laickeho odhadu je tento vektor utoku len na odlakanie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 23 apr 2023, 19:47 Ja viem, ze Hearts of Iron su len hry, ale asi ako dlho sa mozu udrzat na lavom brehu kym sa ku nim neprebiju sily za Zaporizskej oblasti so zasobami?
Dalsia moznost by bolo rychlo obsadit municne sklady nepriatela, ale tie nicia HIMARSami... podla mojho laickeho odhadu je tento vektor utoku len na odlakanie.
moze to byt ako pises, je to velmi pravdepodobne. Na druhej strane, nikto asi presne nevie, nakolko silne jednotky Rusko v danej oblasti skutocne ma. V kazdom pripade Usa nepochybne poskytuje AFU cenne satelitne a spoionazne informacie, takze vedia co robia.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Investigatívna reportáž ruskej TV o tom, kam zmizla nemocničná latrína a prečo teraz lekári a pacienti musia chodiť srať na úrad. :D
https://www.facebook.com/PrecoLudomHrab ... 842247212/

Až mi je tých ľudí skoro ľúto. Verejná toaleta pre štátnych zamestnancov a občanov je v podstate len jama v zemi a ešte aj tú kadibúdku ujko ukradne, aby nezamrzol. Ale nikto si nekladie otázku, prečo v tak skvelej a bohatej krajine ľudia nemajú plyn.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

jackb napísal: 23 apr 2023, 19:47 Ja viem, ze Hearts of Iron su len hry, ale asi ako dlho sa mozu udrzat na lavom brehu kym sa ku nim neprebiju sily za Zaporizskej oblasti so zasobami?
Ono tam podla vsetkeho nejde ani o bridgehead (v zmysle ze by tam bolo nejake zasobovanie, tazka technika atd), ale len o taketo male vysadky:

Nie su tam realne ziadne ruske jednotky, municne sklady ani nic podobne. Vyzera to ako opustena chatarska oblast, ktora je dost izolovana a do ktorej vedie jedna cesta. Ked to pozries na mape, ako bridgehead je to dost nepouzitelne. Kebyze tam naozaj zacnu prevazat nejaku techniku, ma tam nulovy manevrovaci priestor.

Toto je skor testovanie ruskej obrany, ktore bude zrejme prebiehat po celej sirke frontu. Hlavnou ulohou je zistit ako rychlo, ako silno a odkial sa ozve ruska obrana - proste pochopit ako ta obrana funguje a kde su jej slabe miesta. Neda sa z toho ale predpokladat, ze prave tu zacne ofenziva. Z principu to musia robit aj tam, kde utocit naozaj neplanuju.
gogo956
Redeemer
Redeemer

eMPiko
utok nemusi prebiehat presne na tom mieste. Odbornici co sa da citat tak na 100percent nevylucuju utok v tejto oblasti a to z toho dovodu, ze by bol pre Rusko dost necakany. Ale skor to bude ako si aj vsetci myslime, iba na odlakanie pozornosti od hlavneho utoku ktory zacne uplne inde v smere na Melitopol.
Afu moze kludne zacat utok aj tu, nejakym mensimi vysadkomi, to pritiahne pozornost Ruska ktore tam zacne presuvat posily a nasledne spusti Ukrajina hlavny smer utoku na Melitopol cim sa dostanu presuvajuce sa ruske jednotky do pasce lebo obsadenym Melitopolu budu uplne odrezane od zasobovania.

Autoeditácia príspevku po 1 hod 30 min 59 sek:
Asi ide iba o oťúkavanie obrany

Na krymský Sevastopol mířil útok, Rusové ho odrazili - Novinky
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... .seznam.cz
jackb
Redeemer
Redeemer

eMPiko, vdaka za video aj vysvetlenie. dava to zmysel.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Dnes prišli výsledky testov, že múka z mlynu Kolárovo spĺňa aj najnovšie EU normy. Dúfam, že teraz bude nasledovať žaloba na Pelegriniho.
Prílohy
342997703_170166235977172_9134735768700034064_n.jpg
342997703_170166235977172_9134735768700034064_n.jpg (35.52 KiB) 1453 zobrazení
gogo956
Redeemer
Redeemer

VIDEO: Rusové nasadili „neviditelné pláště“, mohou změnit poměry na frontě - Echo24.cz
https://echo24.cz/a/HY9iw/zpravy-svet-r ... d=20496785
jackb
Redeemer
Redeemer

Sluboval som link na rozhovor so slovenskym lekarom, ktory bol pomahat na Ukrajine. Hovori aj o vojnovych zlocinoch nepriatela. Mate tam timestamp, lebo prva cast sa venuje jeho praci na Slovensku a je pre tuto temu irelevatna. Audiostopu najdete v oblubenej podcastovej aplikacii
gogo956
Redeemer
Redeemer

zjavne prichadza na scenu ešte vacsi pomatenec ako Putler.Program toho Otrakovskeho je uplny nezmysel a zjavne ako kazdy populista sa len snazi za kazdu cenu urvať vladnu moc. Rusko je exemplárny generátor bizarností každého druhu.. : :roll:

Ultrakonzervativní námořní důstojník chce nahradit Putina - Novinky

**
btw
zacina sa postupne menit nalada Us verejnosti ohladom podpory Ukrajiny. Po protiutoku ktory sa pripravuje, pravdepodobne vyraznejsie padne ochota Usa dalej podporovat Ua v takej miere ako doteraz a bude naznacene aby sa Zelenskij s Ruskom na niecom dohodol hoci aj za cenu velkych kompromisov na strane Ua.

Autoeditácia príspevku po 17 min 11 sek:
Ukrajina: Protiútok rozhodne 24 hodin, nepůjde jen o zbraně - CNN Prima NEWS
https://cnn.iprima.cz/nejdelsi-den-ukra ... hp.context

Autoeditácia príspevku po 10 hod 8 min 13 sek:
osobne si myslim ze to nie je pravda, ze by ten dron mieril specialne na Putina, ale v kazdom pripade sa uz dlhsie šušká že AFU ma k dispozicii v ramci chystaneho protiutoku obrovske mnozstvo dronov s vybusninami

Putina chtěli Ukrajinci zabit s pomocí dronu, píše Bild | Newstream
https://www.newstream.cz/politika/ukraj ... d=20556503

Autoeditácia príspevku po 33 min 30 sek:

Autoeditácia príspevku po 55 sek:
NATO: Slíbená bojová vozidla? Ukrajina už má téměř vše - Novinky
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Roky tvrdím, že sme nebezpečne závislí od internetu...a že ak by niekto dokázal preťať podmorské káble alebo narušiť internetovú komunikáciu - ani sa nenajeme...

https://cnn.iprima.cz/putin-zvazuje-uto ... 137e0a377c
Napísať odpoveď