Aliexpres - vírus?
Aliexpres - vírus?
mám takú podivnú vec s Aliexpresom... keď niečo vyhľadávam v Aliexpress a potom to isté cez Google, nájde mi to "fake" odkazy na slovenské stránky... ale keď na ne kliknem, presmeruje ma to na Aliexpress. nechápem, ako môže Aliexpress "hijacknúť" výsledky vyhľadávania v Google na mojom PC? skúšal som prebehnúť PC antivírom a nenašlo nič. nemusím mať pritom ani otvorený Aliexpres.
stretli ste sa už s tým? ďakujem za akúkoľek pomoc.
stretli ste sa už s tým? ďakujem za akúkoľek pomoc.
Re: Aliexpres - vírus?
to nie su fake slovenske stranky.. to je nieco ako sponzorovane odkazy cez slovenske stranky.. oni vlastne nic nerobia, tebe to pride ako z aliexpresu, ale maju z toho proviziu. to je vsetko.
-
starysomar
Hardcore addict
Mirrorion - to je ešte ten vcelku nevinný variant - na pervažnej väčšine aj vcelku serióznych (...) spravodajských weboch je čoraz väčšie množstvo reklamných podvrhov - obrázok/text napríklad o zmene dôchodkov alebo na Čaputovú/Bukovského/niečo burcujúce - po kliknutí buď priamo na nejaký pochybný web - alebo nepriamo, teda prvá stránka napodobnenina originál webu no všetky odkazy na jedinú inú.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Tieto slovenske "weby" su len presmerovanim na aliexpress, lebo maju z toho proviziu. Suhlasim, robi to bordel vo vysledkoch vyhladavania. Niekto drzi domeny, ktore stratili zmysel existencie (zakaznik neplatil za webhosting napriklad), takze kym vyprsia, este generuju takto majitelovi zisk.
Zvyknem ich nahlasovat cez menu vo Firefoxe - Help -> Report deceptive site.
Zvyknem ich nahlasovat cez menu vo Firefoxe - Help -> Report deceptive site.
-
hojko
Site Admin
Ja si skor myslim, ze AliExpress zacal kupovat domeny, ktore expiruju. Vyuzivaju to na vyhladavanie, lebo neraz som si vsimol za posledny pol rok az rok, ze nieco hladam a vsetky stranky to presmeruju na AliExpress. Najblizsie ked na to narazim, tak pozriem kto ma zakupenu domenu.
to čo popisuješ sú zrejme dropshipping stránky - ale to nie je tento prípad. toto sú neexistujúce stránky ktoré robia čisto iba presmerovanie na Aliexpress.cinges napísal: 27 apr 2023, 16:08 to nie su fake slovenske stranky.. to je nieco ako sponzorovane odkazy cez slovenske stranky.. oni vlastne nic nerobia, tebe to pride ako z aliexpresu, ale maju z toho proviziu. to je vsetko.
ani toto nie je ten prípad, nie sú to reklamy na existujúcich stránkach ktoré popisuješ, tieto stránky totiž neexistujú.starysomar napísal: 27 apr 2023, 17:16 Mirrorion - to je ešte ten vcelku nevinný variant - na pervažnej väčšine aj vcelku serióznych (...) spravodajských weboch je čoraz väčšie množstvo reklamných podvrhov - obrázok/text napríklad o zmene dôchodkov alebo na Čaputovú/Bukovského/niečo burcujúce - po kliknutí buď priamo na nejaký pochybný web - alebo nepriamo, teda prvá stránka napodobnenina originál webu no všetky odkazy na jedinú inú.
zrejme to súvisí s tým, čo píšu Mek a Hojko. tie domény sú obsadené, aj som zistil kto ich vlastní. keď si ich skúsim otvoriť v prehliadači napísaním názvu domény, otvorí mi len prázdnu stránku. takže áno, je tu možnosť že "niekto" poskytuje expirované domény na redirect na Aliexpress... prečo mi to však robí iba Google? keď použijem Bing alebo DuckDuckGo, nemám tam ani jeden takýto výsledok, v Google je ich tak 90%... je možné, že Aliexpress platí Google za takéto oyebávky? alebo má Google nejaký bug, ktorý niekto zneužíva?
mne sa teraz celkom otvorili oči, lebo som si myslel že určitý tovar na SK nezoženiem, že je to len na Ali... a pritom ho majú skladom aj slovenskí predajcovia. normálne ich ľutujem, musia takouto manipuláciou vyhľadávania prichádzať o zárobky...
Slovenski predajcovia to maju z aliexpressu a nahodia tam paradnu marzu.. za tu dvojrocnu zaruku..
ja sa ani necudujem, davnejsie som rozmyslal ze by som vybrane produkty z ciny predaval na slovenskom eshope a ako som pocital tak som pocital tak mi to stale nevychadzalo.
2 roky zaruky je sakra vela, k tomu ked si predstavim kvalitu cinskych produktov, aj pri tych kvalitnejsich sa stane ze chytis zly kus. kolko reklamacii by si mal za tie 2 roky? 20-30%? takze ak si nahodis 30% marzu tak budes cca na nule. no a podla toho co predavas tak potrebujes dalsich 10-20% aby si bol v pluse...
mozno cast sa ti podari vyreklamovat u vyrobcu ale dost pochybujem ze nejaky cinsky predajca na teba bude reagovat ked mu po roku a pol napises ze chces reklamovat co si si objednal...
dalsia vec je ze ked si objednas sluchadla za 20 eur z ciny tak to cez colnicu s velkou pravdepodobnostou prejde bez povsimutia, pokial si ale objednas 200 kusov sluchadiel aby si ich predaval tak zrazu musis platit dan aj clo a to je dalsich ~25% naviac...
toto co vyssie spominate su affiliate linky, tak ako si youtuber da link na produkt na amazone s tym ze ked na neho niekto klikne a kupi si ten produkt tak youtuber bude z toho mat par drobnych tak isto tieto stranky nie su nic ine len zoznam produktov na aliexpresse a do linku je pridany affiliate kod.
2 roky zaruky je sakra vela, k tomu ked si predstavim kvalitu cinskych produktov, aj pri tych kvalitnejsich sa stane ze chytis zly kus. kolko reklamacii by si mal za tie 2 roky? 20-30%? takze ak si nahodis 30% marzu tak budes cca na nule. no a podla toho co predavas tak potrebujes dalsich 10-20% aby si bol v pluse...
mozno cast sa ti podari vyreklamovat u vyrobcu ale dost pochybujem ze nejaky cinsky predajca na teba bude reagovat ked mu po roku a pol napises ze chces reklamovat co si si objednal...
dalsia vec je ze ked si objednas sluchadla za 20 eur z ciny tak to cez colnicu s velkou pravdepodobnostou prejde bez povsimutia, pokial si ale objednas 200 kusov sluchadiel aby si ich predaval tak zrazu musis platit dan aj clo a to je dalsich ~25% naviac...
toto co vyssie spominate su affiliate linky, tak ako si youtuber da link na produkt na amazone s tym ze ked na neho niekto klikne a kupi si ten produkt tak youtuber bude z toho mat par drobnych tak isto tieto stranky nie su nic ine len zoznam produktov na aliexpresse a do linku je pridany affiliate kod.
pokiaľ tam mám 2 roky záruku a dodanie pár pracovných dní tak skôr uprednostním SK predajcu, než zásielku z Číny ktorá mi ide mesiac. som s tým OK. ale o to v tejto téme nejde - ide o to, že Ali používa v Google fake stránky, ktorými manipuluje výsledky vyhľadávania. s tým už OK nie som.cinges napísal: 28 apr 2023, 6:45 Slovenski predajcovia to maju z aliexpressu a nahodia tam paradnu marzu.. za tu dvojrocnu zaruku..
hej, google je sracka a stoka, rovnako ako facebook a ostatne.. Ide im iba o zisky, prvych 30 vysledkov je nerelevantna reklama.. Je im to jedno, peniaze tecu.. u duckduckgo a bing a ostatne si nik reklamu nekupuje, lebo to nik nepouziva, preto mas rozdielne vysledky. Ludia uz vedia ako funguju google algoritmy a co tam dat, aby sa zobrazovali konkretne stranky + platena reklama tomu nepomaha.. Nemyslim si, ze sa s tym da nieco spravit.. 
ako ja som dal testovne do googlu "7.2 v 700mah nicd" a prve dva odkazy boli na realne slovenske eshopy, potom isiel amazon, aliexpress a az potom sa zobrali dve tie affiliate linky... takze za mna ok.
-
cORP.
Addict
tak isto, hladal som holdre na tlacidla pre klavesnicu a vsetky odkazy co som vyhladal ma presmerovali na aliexpress, vyslovene ma to zacalo stvat tak som to prestal hladat, tiez to evidujem poslednu dobu