Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
curta - pre mňa si fanatik neporovnateľne nebezpečnejší, než mnohí iní - a primitívny tmár. Kľudne Ti to poviem aj do očí, ak bude príležitosť. Ľudia ako Ty spôsobili v histórii omnoho viac neštastia, než všetci ostatní dokopy.
V mene Krista (a iných fanatických učení) bolo vyvraždených s vysokou pravdepodobnosťou viac ľudí, než v mene čohokoľvek iného.
Také upaľovanie bosoriek robil kto? Homosexuáli, či Tvoji obľúbenci? Prečo? Že tie baby mali rozhľad, vedomosti a nedali príslušnému magorovi?
Nezvykem moc tak - no naser si (vlastne už máš...)
V mene Krista (a iných fanatických učení) bolo vyvraždených s vysokou pravdepodobnosťou viac ľudí, než v mene čohokoľvek iného.
Také upaľovanie bosoriek robil kto? Homosexuáli, či Tvoji obľúbenci? Prečo? Že tie baby mali rozhľad, vedomosti a nedali príslušnému magorovi?
Nezvykem moc tak - no naser si (vlastne už máš...)
Ja už len čakám, kedy niekto príde s konšpiráciou, že EU chce aby sme jedli transgender ryby a chce tak spraviť z tradičných dobrých Slovákov nejakých zlých teplošov
Lebo tak to reálne funguje pri určitých typoch rýb. Menia pohlavie vplyvom prostredia. A farmár (alebo ako nazvať niekoho, kto chová ryby na farme) sa naučil, že keď spraví toto a toto, bude mať v nádrži iba samičky a to je super, lebo tie rastú rýchlejšie a do väčších rozmerov ako samci = väčšia váha = viac €€€.
Čiže aj hetero pár kde muž je neplodný má mať podľa teba smolu a byť bezdetný, lebo veď aby žena šla na umelé oplodnenie je divoká predstava, navyše zo zvráteného západu. To isté keď nejaká náhradná matka by vynosila heteropáru dieťa, pretože matka by biola neplodná. Čiže tým pádom stráca tento heteropár zmysel, lebo nemôžu plniť fukciu rodiny a splodiť deti.curta napísal: 11 jún 2023, 19:09 Tie divoké predstavy ako dvaja muži požiadajú tretiu ženu, aby vynosila jednému z nich dieťa, alebo dve ženy požiadajú niekoho tretieho, aby s jednou z nich splodil dieťa, nemajú nič spoločné s prirodzenosťou.
Ale výplaty, dôchodky a životnú úroveň by si chcel takú istú ako na tom zvrátenom západe.
-
starysomar
Hardcore addict
Celkovo to je (podľa niekorých úbožiačikov) v prírdode v prdeli - už tisícročia. Čo si dovoľuje taká mačka, ak si adoptuje malých ježkov alebo zajačikov a vychová ich...??? 
Nie - naozaj mi nie je ľúto podobných (úbohé kreatútky) - oni si svoj zmýlený životný postoj vybrali sami - na rozdiel od napíklad inak orientovaných (a dobre im tak!)
Mne sú akurát na posmech (a to si inak normálnych ľudí a aj celú prírodu veľmi vážim). Úchylákov, magorov a zabednených fanatikov (nie štvorpercentných atd, ktorí nimi nie sú) je treba pri každej príležitosti odkázať, kam patria - do prdele! Inak nám skôr-neskôr spôsobia nezvrátiteľné problémy s možnosťou až zániku civilizácie (...)
Nie - naozaj mi nie je ľúto podobných (úbohé kreatútky) - oni si svoj zmýlený životný postoj vybrali sami - na rozdiel od napíklad inak orientovaných (a dobre im tak!)
Mne sú akurát na posmech (a to si inak normálnych ľudí a aj celú prírodu veľmi vážim). Úchylákov, magorov a zabednených fanatikov (nie štvorpercentných atd, ktorí nimi nie sú) je treba pri každej príležitosti odkázať, kam patria - do prdele! Inak nám skôr-neskôr spôsobia nezvrátiteľné problémy s možnosťou až zániku civilizácie (...)
Všeobecná otázka - Nazor na Rímsku ríšu? Krestania upalovali, Rimania ukrižovali. Bez vinny nie je nikto. Niekto výrazne viac, niekto menej.
Zvieracie adopcie - Dokonca levica si adoptovala gazelu.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
A vies, ze Rimania krizovali odsudenych zlocincov? Nie nevinnych ludi na zaklade viery... citis ten rozdiel?Blastbit napísal: 11 jún 2023, 22:18 Všeobecná otázka - Nazor na Rímsku ríšu? Krestania upalovali, Rimania ukrižovali. Bez vinny nie je nikto. Niekto výrazne viac, niekto menej.
Ukrižovali otrokov, vrahov a nevinneho Ježiša. Je v tom rozdiel. Rimania boli aj gayovia. Hlavne velitelia - gay, zabijali nevinných.
Hold kresťania, ateisti rôzneho správania.
Hold kresťania, ateisti rôzneho správania.
Keby si čítal Bibliu, tak by si vedel, že Ježiša ukrižovali, lebo Ježiš to sám tak chcel. Veď bol Boh, vedel, že ho Judáš zradí a čo sa stane. Ukrižovať Ježiša nebol nápad gubernátora Júdei, ale miestnej náboženskej obce (ktorej Ježiš liezol do kapusty) a nakoniec ukrižovanie žiadal aj plebs.
Vždy tu bol trest smrti. To že dnes trest smrti neexistuje, je z pohľadu ľudskej histórie novinka a výhoda liberálnej sekulárnej demokracie.
Vždy tu bol trest smrti. To že dnes trest smrti neexistuje, je z pohľadu ľudskej histórie novinka a výhoda liberálnej sekulárnej demokracie.
ja s tebou vlastne suhlasim. manzelstvo nech ostane pre muza a zenu. pre ostatnych nech je partnerstvo. potom predsa nie je ziadny problem, nie?curta napísal: 11 jún 2023, 19:09 Manželstvo je pre Cirkev sviatosť a pre celú spoločnosť právny konštrukt, ale je tu pre ochranu rodiny, nie dvoch dospelých mužov alebo dve dospelé ženy, ktorí deti mať nikdy nemôžu. Tie divoké predstavy ako dvaja muži požiadajú tretiu ženu, aby vynosila jednému z nich dieťa, alebo dve ženy požiadajú niekoho tretieho, aby s jednou z nich splodil dieťa, nemajú nič spoločné s prirodzenosťou.
Samoživiteľovi pomáha štát kvôli dieťaťu, nie jemu ako dospelému človeku a nie je to želaná situácia. Ani pre neho.
Takže manželstvo ako právny konštrukt má chrániť len rodinu, nie dvoch bratov alebo dvoch chlapov.
ved preco by chcel niekto niekomu zakazovat ist navstivit partnera do nemocnice ak bude mat nehodu.
pride mi to ako totalne hlupe slovickarenie. pokial je manzelstvo take nieco integralne a svate pre cirkev, tak nech si ho nechaju. aj tak si nemyslim ze vacsina homosexualov pozaduje aby ich zvazok posvatila cirkev. oni chcu mat iba rovnake prava, to je vsetko. kto normalny, solidarny a milujuci by otvorene chcel nejaku mensinu oberat o prava ktore ma vacsina?
Nečítal, dlhé čitanie ma nebaví. Ludia nie su z hliny. Niekto nas ale vytvoril. Samizdá si ateista. Preco si čital Bibliu?ephramko napísal: 11 jún 2023, 23:07 Keby si čítal Bibliu, tak by si vedel, že Ježiša ukrižovali, lebo Ježiš to sám tak chcel. Veď bol Boh, vedel, že ho Judáš zradí a čo sa stane. Ukrižovať Ježiša nebol nápad gubernátora Júdei, ale miestnej náboženskej obce (ktorej Ježiš liezol do kapusty) a nakoniec ukrižovanie žiadal aj plebs.
-
starysomar
Hardcore addict
Niekto nas ale vytvoril? A čo ak nie? To Boh jestvoval od nepamäti, nikde, jedného dňa si z nekonečnej nudy zmyslel: "Stvorím si svet"?
...
...
Chapem ateistov boja sa Boha. Nechcu veriť v dobreho Boha. Tiez páchali/ju zlo na zemi. Robia to aj krestania - skazená cirkev, fanatici, sekty.
Ateisti sa boha neboja. Oni boha k životu narozdiel od veriacich nepotrebujú. Vedia sa rozhodovať sami bez toho aby ich k tomu muselo viesť nejaké náboženstvo.
Tiež sa rozhodujem podla seba. Ziskat nejaké skusenosti a robiť rozhodnutia. Rád verím po smrti v Raj. V dobreho Boha sa neobávam.
Politika ateistov, krestanov robiť kompromisy.
Politika ateistov, krestanov robiť kompromisy.
Nejakého boha, sa boja iba tí, čo v neho veria. A keďže ateista v boha neverí, nemá jediný dôvod sa ho báť, lebo pre neho žiaden boh neexistuje.
A ďalšia vec. Keď je ten "boh" taký dobrý, ako mi môžeš vysvetliť všetky tie zvrátenosti, ktoré dopustil? Mám konkrétne na mysli vojnu na Ukrajine, ale aj ostatné vojny, napríklad v Sýrii či Iraku, vojny vedené ISIS či inými teroristickými skupinami.
Asi ten Boh nebude taký dobrý, ako sa snažíš prezentovať. Z toho čo sa na svete deje, usudzujem, že to bude psychopat a sadista.
A ďalšia vec. Keď je ten "boh" taký dobrý, ako mi môžeš vysvetliť všetky tie zvrátenosti, ktoré dopustil? Mám konkrétne na mysli vojnu na Ukrajine, ale aj ostatné vojny, napríklad v Sýrii či Iraku, vojny vedené ISIS či inými teroristickými skupinami.
Asi ten Boh nebude taký dobrý, ako sa snažíš prezentovať. Z toho čo sa na svete deje, usudzujem, že to bude psychopat a sadista.
Prečo potom veríš v Boha? Čo ti to prináša?
Boh dal ludom slobodnu volu. Rimania mu zato zabili syna. Satan moze za vojny a zlo. Neustály boj medzi Bohom a Satanom.
Prináša - pokoj, klud, viera v dobro, atd.
Prináša - pokoj, klud, viera v dobro, atd.
Ale však stále tvrdíte, že je všemohúci, tak kde je potom problém? Alebo, že by to nebola vôbec pravda, že je všemohúci? Ešte pravdepodobnejšie je, že neexistuje vôbec, nikdy neexistoval a existovať nebude.
Pre mňa za mňa, si môžete veriť aj v lietajúce špagetové monštrum, je mi to fuk. Čo mi už ale fuk nie je, keď mi chce niekto vnucovať tieto vymyslené rozprávky
Pre mňa za mňa, si môžete veriť aj v lietajúce špagetové monštrum, je mi to fuk. Čo mi už ale fuk nie je, keď mi chce niekto vnucovať tieto vymyslené rozprávky
To mi pripomína dej jednej hry
Takže bez viery nebudeš kľudný? Prečo spajaš vieru v dobro s Bohom? V to môžeš veriť aj bez neho.
Satan má tiež svoju silu. Ateisti verite/neverite v mimozemské bytosti ? Pri velkosti neprebádaného nepoznaneho vesmiru.
" Pre mňa za mňa, si môžete veriť " - ako aj ateisti nemusia veriť. Ved o tom je slobodná vôla.
" Takže bez viery nebudeš kľudný? Prečo spajaš vieru v dobro s Bohom?" - po mojej skusenosti so smrťou.
" Pre mňa za mňa, si môžete veriť " - ako aj ateisti nemusia veriť. Ved o tom je slobodná vôla.
" Takže bez viery nebudeš kľudný? Prečo spajaš vieru v dobro s Bohom?" - po mojej skusenosti so smrťou.