Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ateista narozdiel od veriaceho, nevnucuje druhému vieru v Benku vymyslenú bytosť.

Existencia mimozemšťanov je pravdepodobnejšia, ako existencia boha. Kým nebudú ale presvedčivé dôkazy, stále to bude len prianie určitej skupiny ľudí (vedcov) ktorí sa snažia nájsť dôkazy o mimozemskom inteligentnom živote.

A k tomu Satanovi. Mať určitú silu a byť všemohúci, je tak trocha rozdiel. Ako mi vysvetlíš, že všemohúci boh neporazil Satana, ktorý má tie svoju silu? Však o ňom netvrdíte VY, veriaci, že je všemohúci. Kde ste to teda spravili chybu, že ten váš boh nie je taký všemohúci, aby toho Satana porazil?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

" Ateista narozdiel od veriaceho, nevnucuje druhému vieru v Benku vymyslenú bytosť." - nevnucujem ti, ozrejmujem moj nazor.
" Existencia mimozemšťanov je pravdepodobnejšia, ako existencia boha." - Boh je nadpozemská a mimozemská bytosť.
" A k tomu Satanovi. Mať určitú silu a byť všemohúci, je tak trocha rozdiel" - zlo Satan bojuje silou, podrazmi, intrigami. Boh bojuje dobrom.
Preto existuju ludia. Aby mali na výber - byť zlí alebo dobrí.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit viues Boh nam sice dal slobodnu volu, ale akosi mu pred vynajdenym fotografie a stelitov nerobilo problem cele teiscrocia zasahovat do ludskych zivotov, dejin a to priamo a otvorene. To ani nehovorim ja, ale jediny zdroj poznania, ktory o Bohu maju krestania.

PS: Blastbit a nebojis sa , ze pojdes do neba?
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ako vieš s takou istotou že Boh je ten dobrý a Satan ten zlý? Lebo ti to Boh pošepkal, alebo ti to povedal farár? Čo ak všetci čo šli do neba teraz trpia natiahnutý na štipci a ich slzy sú vlastne dážď?

Ako to všetci veriaci môžete s takou istotou tvrdiť? Lebo to moje prirovnanie môže byť vlastne rovnako pravdivé ako to tvoje. Keďže ani ty a ani ja na to nemám žiadne dôkazy.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

harrison - ako Boh priamo zasahoval? Možno si život prezijem odznovu. Bude slobodná vola sa rozhodnut. Bud nebo alebo život odznovu.
Nebojim, ked bude nebo (raj) pokojné.
lukas - isté nie je nič v živote. Neuznávam všetkých farárov predsa. Ani spoločenstvá typu Milosť (sekta). Na otázky ti neviem odpovedať.
Ježiš Boží syn je dokaz.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

cez vikend sme celkom nahodou zabludili na tyrsovo nabrezie, bola tam nejaka akcia, vsetko mozne pre deti tak sme si tam sadli a po chvili zistili ze je to akcia organizovana krestanskym zdruzenim Milost...
bola to velmi prijemna akcia, len stale dokoola tam opakovali tie nabozenske reci o tom ako nas (ich) boh zachranil, vykupil, pomohol...

a to je asi cely moj problem preco nemam potrebu v nejakeho boha verit. ja som nikdy nepotreboval zachranu ani vykupenie. vzdy som si poradil sam.
lukas9206
Addict
Addict

Ak na takéto základné otázky nevieš odpovedať, tak no čo ti je potom viera v dobrého Boha? Ty vlastne žiješ v strachu a neistote. Lebo nikdy si nemôžeš byť istý či ten tvoj Boh bude naozaj tak dobrý ako hlasaš.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

lukas- tie otázky su hypotetické. "Čo ak všetci čo šli do neba teraz trpia natiahnutý na štipci a ich slzy sú vlastne dážď?" - to mám ako vediet? :D .
Milosť,charizmatici a podobní su sekty. Na toto sa neodvolávam. Spolu s cirkvou sekty a fanatici = kazenie mena náboženstva.
Boha si predstavujem ako - flegmatika, dlhsie vlasy fuzy. S technologickými výdobytkami. IQ 3000 a viac. Ako funguje priroda jeho dielo.
lukas9206
Addict
Addict

Tak isto ako tvoje tvrdenie, že Boh je ten dobrý a Satan ten zlý.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Satan,diabli,demoni dobrý nebudú. Demon Mamon(tužba po peniazoch aj nekalou formu). Ako vravim- ludia maju slobodnu volu.
Po smrti každý zistí svoje. Ateisti veria v seba samých beriem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

z pohladu poctu vrazd by sa ten Satan musel este velmi snazit, aby aspon dorovnal Boha
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 12 jún 2023, 10:14 z pohladu poctu vrazd by sa ten Satan musel este velmi snazit, aby aspon dorovnal Boha
Za to može Satan. V cirkvi je satanášov požehnane - tužiaci po vplyve a moci. Ateistický lídri a mocnosti tiez zabijali/ju.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nato, ze je ten Boh vsemocny, tak je teda dost neschopny
lukas9206
Addict
Addict

Alebo práve naopak sú to vraždy a intrigy Boha ktorí to na Satana len hádže.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit napísal: 12 jún 2023, 9:54 harrison - ako Boh priamo zasahoval?
Co takto si precitat nieco o Bohu, v ktoreho veris najlepsie z jedinej knihy v ktorej sa o nom pise? Ohnivy stlp, horiaci krik, priame rozhovori z Izralitmi a priame rozkazy ich armadam? Stale nic?

Blastbit napísal: 12 jún 2023, 9:54 Možno si život prezijem odznovu. Bude slobodná vola sa rozhodnut. Bud nebo alebo život odznovu.
Nebojim, ked bude nebo (raj) pokojné.
Neprezijes, nie sme v budhizme.
Pokojne => bez hriechu => bez slobodnej vole. Mna by to dost desilo prist o slobodnu volu.

Autoeditácia príspevku po 3 min 23 sek:
Blastbit napísal: 12 jún 2023, 10:15 Za to može Satan. V cirkvi je satanášov požehnane - tužiaci po vplyve a moci. Ateistický lídri a mocnosti tiez zabijali/ju.
Aha, takze ked sa v Biblii pise, ze Boh zatvrdil srdcia Egyptanov a nasledne ich vstekych utopil v Cervenom mory, tak za to moze Satan?

Potom Pán povedal Mojžišovi: „Choď k faraónovi, lebo ja som mu zatvrdil srdce, aj jeho služobníkom, aby som na ňom urobil tieto svoje znamenia a aby si rozprával svojim deťom a vnukom, čo som vykonal Egypťanom, aké znamenia som na nich robil, aby ste vedeli, že ja som Pán.“
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Ale odkial vies ze Satan je zly? Na zaklade coho? Rozpravkovej knizky alebo na zaklade kazania clenov tej sekty (cirkvy)?

Na odlahcenie, nieco od Jima Jefferiesa na temu nebo a peklo.

Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano to mi niečo hovorí. Inak satanisti su aj ateisti. Vysmech Bohu bežná vec. Vidiet to aj v diskusiach. Sú ateisti a ateisti - vinu máme všetci.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit: stanisticky ateista - ved to je oxymoron. Uvedomujes si co vobec hovoris?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

harrison314 napísal: 12 jún 2023, 10:34 Blastbit: stanisticky ateista - ved to je oxymoron. Uvedomujes si co vobec hovoris?
" Ohnivy stlp, horiaci krik, priame rozhovori z Izralitmi" - a tvrdíš ze Boh neexistuje. Satanisti nechcu veriť v Boha, velebia Satana.
Ateisti sa tiež vysmievaju Bohu.... Ludia z opice nie su. Inak by opice neexistovali doteraz - další poznatok.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit napísal: 12 jún 2023, 10:36 " Ohnivy stlp, horiaci krik, priame rozhovori z Izralitmi" - a tvrdíš ze Boh neexistuje.
Poukazujem na zjavny rozpor v tvojom tvrdeni (a tvrdeni mnohych inych veriacich) o slobodnej voli ako dovodu toho, ze Boh nezasahuje... co ma este dalsi rozmer a to modlenie sa.
Blastbit napísal: 12 jún 2023, 10:36 Satanisti nechcu veriť v Boha, velebia Satana.
Ale stale v Boha veria ;)
Blastbit napísal: 12 jún 2023, 10:36 Ateisti sa tiež vysmievaju Bohu.
Nie vysmieva sa veriaim, ked siria nelogicke veci, nenavist a strach a este si narokuju na to, ze oni su nositelmi tej jedinej spravnej moralky.
Blastbit napísal: 12 jún 2023, 10:36 Ludia z opice nie su. Inak by opice neexistovali doteraz.
Toto je len slameny panak. Nik uz dnes netvrdi, ze sme z opice. Co takto prist z niecim novym, co by nebolo vyvratene v tejto teme okolo stranky 100?
Napísať odpoveď