Politika
Re: Politika
Slovensko bolo vždy, aj v hlbokej minulosti, konzervativnou a asi po každej stránke pomerne zaostalou krajinou. A toto sa pravdepodobne nikdy nezmení. Preco? Lebo tí liberalnejsi, aj šikovnejsí, castokrat odchadzaju trvalo zit do zahranicia a preto sa tu kumulujú z velkej vacsiny tí, ostatní.. A toto tí rozumnejsi dobre chápu, preto tu nezostávajú. Demografia je katastrofalna, naviac z velkej casti patri istej komunite/stale poctom rastucej/, ktora viacej z rozpotctu cerpa ako za cely zivot vkladá. Clovek nemusi byt jasnovidny, aby videl, ako takato krajina asi tak moze dopadnut.
SR má len 30 rokov. Oproti štátom čo su stovky rokov. Západné krajiny bohatli z kolonializmu. Aj konzervativnost má mat svoje hranice.
Svajčiarsko bohatlo z krvavých penazí bolševikov aj náckov. Vojnu tam nikdy nemali. Neni to len o liberálnosti a konzervativnosti.
Tu je problem zdanovací aj odvodový system. Potom vzdelávací system kde sa nekladie doraz na prax ale len na teoriu.
Ako SR otvorené hranice moc nepomohli. Rozdiel ist na dovolenku na 2 týzdne slobodne cestovat kam clovek chce a rozdiel sa natrvalo prestahovať.Dotovanie neprisposobivých roznej farby pleti. V neposlednom rade politici s kriváckou minulosťou aj súčastnostou.
Svajčiarsko bohatlo z krvavých penazí bolševikov aj náckov. Vojnu tam nikdy nemali. Neni to len o liberálnosti a konzervativnosti.
Tu je problem zdanovací aj odvodový system. Potom vzdelávací system kde sa nekladie doraz na prax ale len na teoriu.
Ako SR otvorené hranice moc nepomohli. Rozdiel ist na dovolenku na 2 týzdne slobodne cestovat kam clovek chce a rozdiel sa natrvalo prestahovať.Dotovanie neprisposobivých roznej farby pleti. V neposlednom rade politici s kriváckou minulosťou aj súčastnostou.
Zrejme sa v politike nekladú na jednotlivca také vysoké nároky na to čo by vlastne mali reprezentovať. Napr. taký Hlina bol toho príkladom.ephramko napísal: 21 jún 2023, 8:08 Milan Majerský, predseda KDH, ktorý najprv vstúpil do kňažského seminára, potom z toho vycúval aby vstúpil do sviatosti manželstva, potom aj z toho vycúval a rozviedol sa. Asi čítal nejakú špeciálnu bibliu pre politikov, kde je začiernené slovo "farizej".
Stále však neviem čo by KDH malo ponúknuť tomuto štátu ak by sa aj dostalo do parlmentu, obsahom je podobné ako SNS, prípadne ešte menej obsažné. Osobne si myslím, že sa opeť nedostanú do parlamentu, ešte sa ani poriadne nezačala kampaň a zo 7% sa už opet dostali niekde k 5%. Ďalšie stratené percentá.
@gogo
Slovensko je rázovitá krajina s nespočetným množstvom dolín, čo dolina to obec, za dalsie ludia zostavaju vecsinu ziviota na jednom mieste, buď si kúpia byt, alebo postavia dom a tam to skončilo, nie sú vystavovaní zmenám v takej miere ako je to indne, preto možno zmenu ani nevyhladávajú.
do urcitej miery mas nepohybne pravdu, ale v dnesnej dobe uz skutocne len malokto kto sa narodil v "dedinke v údolí" prezije cely zivot iba tam, lebo kvoli práci musi chodit bud na turnusy do zahranicia alebo v ramci Svk do vacsieho mesta kde je uz ten kulturny element iny ako v tej jeho dedinke.retkvic napísal: 21 jún 2023, 10:21 ludia zostavaju vecsinu ziviota na jednom mieste, buď si kúpia byt, alebo postavia dom a tam to skončilo, nie sú vystavovaní zmenám v takej miere ako je to indne, preto možno zmenu ani nevyhladávajú.
V kazdom pripade uz len rozdiel medzi Ceskom a Svk je obrovsky, v kazdom ohlade.
Inak včera som zachytil Matoviča, ktorý dostal nápad, že pôjdu do volieb ako riadna koalícia, čiže budú potrebovať aspoň 7%. Matovič si verí, ide vyhrať voľby. 
-
javatar
Hardcore addict
Myslis vladu v ktorej podla definicii rozhoduju odbornici, ktori by taktiez z definicie mali byt zamerani na riesenia a nebyt zatazeni populizmom.
Chcel by som taku vladu pre Slovensko...
to by ani nebol paradox. V tzv "demokratickych volbach" totiz zakonite vyhrava vzdy ten najvacsi populista.
Ešte k tomu Kollarovi-Richterovej.Myslím že reálne emocie prvé minuty z TB https://www.youtube.com/watch?v=aHm_grlVA5E
Prajem mu to, hlvne tá potápka zo Za Ludí Remišová bude slušná "posila". Návrat stratenej potápky. Keď ale Kollár dokáže mať také percentá ako Olano, tak ani Matovič nebude mať taký problém, jedine že by to dopadlo inak.ephramko napísal: 21 jún 2023, 10:41 Inak včera som zachytil Matoviča, ktorý dostal nápad, že pôjdu do volieb ako riadna koalícia, čiže budú potrebovať aspoň 7%. Matovič si verí, ide vyhrať voľby.![]()
Teraz keď Pele odhodil svoje šaty, tak očakávam mierny pokles jeho liberálneho smeru 2. Byť jeho voličom hodim to radšej niekomu inému, napr. PS, alebo Smeru, Olanu a pod. Hrat sa na pekného Fica s rovnakým programom, neviem, možno bude nakoniec rád za 7%.
Môže mi vlastne niekto vysvetliť, akú má výhodu to, že strany utvoria koalíciu a tak idú do volieb? Lebo kandidátka môže mať stále max. 150 ľudí. Aj štátny príspevok za výsledok vo voľbách dostanú stále rovnaký ako keby kandidovala len 1 strana sama za seba.
Či je to len o egách, že aj Matovič, aj Remiška, aj nejaký inkvizítor z KÚ si budú môcť hovoriť "predseda strany"?
Či je to len o egách, že aj Matovič, aj Remiška, aj nejaký inkvizítor z KÚ si budú môcť hovoriť "predseda strany"?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Rozdiel je vo financovani. Ked isu ako koalicia tak kazda strana dostane vlastny balik penazi. Ked ides na kandidatke niekoho ineho, tak peniaze dostane ten niekto iny, a teba nimi drzi za gule.ephramko napísal: 21 jún 2023, 12:14 Môže mi vlastne niekto vysvetliť, akú má výhodu to, že strany utvoria koalíciu a tak idú do volieb? Lebo kandidátka môže mať stále max. 150 ľudí. Aj štátny príspevok za výsledok vo voľbách dostanú stále rovnaký ako keby kandidovala len 1 strana sama za seba.
Jo, to je mi jasné. Ale predpokladám, že tam majú nejaké zákulisné dohody, ako si tie prachy rozdelia...alebo naopak, kto má aký dar dať za také a také miesto na kandidátke a pod.harrison314 napísal: 21 jún 2023, 12:24 Rozdiel je vo financovani. Ked isu ako koalicia tak kazda strana dostane vlastny balik penazi. Ked ides na kandidatke niekoho ineho, tak peniaze dostane ten niekto iny, a teba nimi drzi za gule.
Skôr mi napadlo, či háčik nebude vo financovaní kampane. Nemôže koalícia strán minúť viac prachov na kampaň ako 1 strana? Lebo Matovič tu už hodne dlho oblepuje celé Slovensko billboardami.
-
harrison314
Hardcore addict
lenze u nas by si na to potreboval aj taky padlament... a taky nemame.javatar napísal: 21 jún 2023, 11:02 Myslis vladu v ktorej podla definicii rozhoduju odbornici, ktori by taktiez z definicie mali byt zamerani na riesenia a nebyt zatazeni populizmom.
Chcel by som taku vladu pre Slovensko...
Autoeditácia príspevku po 2 min 29 sek:
To obchadzaju vsetky strany,... spominam si ako minule volby bolo Slovensko mesiace dopredu oblepene Kotlebovimi bilbordami. Tieto ich ma hodne aj Matovic ale aj Kolar (o tom ako sa nemeni a ako nam postavil najomne byty) a hned za nimi je Republika, ta je v mojom okoli tiez na kazdom kroku.ephramko napísal: 21 jún 2023, 13:33 Skôr mi napadlo, či háčik nebude vo financovaní kampane. Nemôže koalícia strán minúť viac prachov na kampaň ako 1 strana? Lebo Matovič tu už hodne dlho oblepuje celé Slovensko billboardami.
Posledne som si vsimol dost SNS plagatov, na to aka je to mimoparlamentna strana, maju bilboardy skoro na kazdom rohu.
Zachytili ste uz nejake vyjadrenia z dezolatskej resp anti caputovej sceny na vyhlasenie o nekandidovani?
Niektorí sa tešia (a keď sa ich mizerný život nezmení k lepšiemu, tak nájdu zase niekoho iného, kto za to všetko môže).wladas napísal: 21 jún 2023, 17:47 Zachytili ste uz nejake vyjadrenia z dezolatskej resp anti caputovej sceny na vyhlasenie o nekandidovani?
Iní tušia, že to nebude len tak a Soroš musí mať nejaký plán, prečo stiahol Čaputovú. Len je to ešte v tvorivom procese.
Gól by bol keby Chmelár alebo Blaha prišli zase s nejakou fantasmagóriou o Sorošovi a jeho plánoch...a hneď na to by Soroš umrel.
Pár príkladovwladas napísal: 21 jún 2023, 17:47 Zachytili ste uz nejake vyjadrenia z dezolatskej resp anti caputovej sceny na vyhlasenie o nekandidovani?
Blaha už náhodou nechystá kampaň? To by bol super prezident.
Ten písal zase list Borgovi z FB, aby mu odblokoval profil.
-
harrison314
Hardcore addict
Tie reakie dezinfosceny su presne take ako by clovek cakal.

ze chce byt Blaha na tom skorupovanom, zapadnom Sososom a Globalistami ovladanom facebooku. Preco mu nestaci ruske VK?