Notebook- vypínať alebo len dať do režimu spánku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
zuzanuska
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Notebook- vypínať alebo len dať do režimu spánku

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Ahojte,

kedysi som zvykla notebook úplne vypínať (ale zase tie predošlé notebooky mali časom aj tak už nefunkčnú batériu, takže by sa vypli tak či tak), a aj tento nový som zvykla najprv vypínať. Ale videla som u viacerých, že notebook len sklapnú a nechajú tak do ďalšieho dňa.

V poslednej dobe sa mi stáva, že mám pootváraných aj 20 záložiek, a nechcem ich uložiť a každý deň otvárať všetky nanovo, tak tiež už len väčšinou zaklapnem notebook. Lenže posledných pár dní sa mi stáva, že otvorím notebook, a keď chcem otvoriť ďalšiu záložku, najprv mi to vypíše, že buď som nepripojená (čo nie je pravda), alebo "ľutujeme, ale táto stránka nie je dostupná" (pokiaľ ju načítam znova alebo párkrát, tak mi ju načíta).

Ak ten notebook len "spí" a otvorím ho, tak tie záložky nenačítava nanovo, či áno? Či to nejak spomaľuje.
A je lepšie celý ho vypnúť alebo nechať ho len spať, aj keby to bolo na viac dní.

Vďaka :smt049
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Notebook- vypínať alebo len dať do režimu spánku

Príspevok od používateľa starysomar »

Pouzi Hibernaciu - dlhodoby spanok.
Nahra okamzity stav na disk a spusti sa do stavu, v akom zahibernoval.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked notebook zaklopis a uspi sa, tak sa vypne wifi. A trva par sekund, kym nabehne a pripoji sa na siet. Ked ho vypnes, tak sa wifi zapne so startom systemu. Treba skusit, ze ked ho prebudis zo spanku, tak pockat zo 20 sekund kym nabehne wifi a spoji sa so sietou.

Inak ja som skor za uplne vypinanie notebooku.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ja vzdy vypinam ntb aj desktop odjakziva a v pohode ziaden problem
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja prave naopak vacsinu casu notebook aj desktop iba uspavam, restarujem len ked nejaka aplikacia/update vyziada restart alebo mam pocit ze "uz treba".
robim to prave preto ze vacsinu casu mam rozrobenych viac veci a nechcem to vsetko vypinat a potom znova zapinat. hlavne na firemnom notebooku kde mam X virtualnych desktopov a hromadu applikacii pozapinanych (este aj vo virtualkach).

jediny problem som maval s notebookom ked sa raz za cas lubil sam od seba zobudit a potom ostat zapnuty. extra hnusne to bolo ked sa takto zobudil v ruksaku a potom zrazu len pocujem strasny fukoch a to notebook chladi na 100% aby sa v bahotu neupiekol.
nakoniec som ale zistil ze niektore schedulovane tasky (nejaky update checker) mali pravo zobudzat pocitac, cez group policy som to zakazal a uz problem nemam.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Notebook nemám (a nechem) no keď mám niečo rozrobené a musím odísť - spustí sa všetko v stave ako bolo v momente hibernovania. Kľudne v polke hrajúcej pesničky, videa alebo hoci ukladania dokumentu.

V nových Win treba zapnúť možnosť hibernácie (defaultne je nedosupná):

Spustiť CMD ako správca - powercfg.exe /hibernate on
Vytvorí to hibernačný súbor na disku o určitej veľkosti.

V ponuke vypnutia...sa objaví položka "prepnúť do režimu dlhodobého spánku"

Pre vypnutie: CMD ako správca - powercfg.exe /hibernate off
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ja ked som daval pc alebo ntb spavat tak niekedy bol problem so zobudzanim. Bud sa nechcel vobec, alebo monitor a tak podobne. Ale mozno to bola len vec nastavenia.
Napísať odpoveď