čiastková obnova PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: čiastková obnova PC

Príspevok od používateľa heker »

To bude uz slusny skok vo vykone, to hned pocitis.

Zdroj napr. toto - https://www.alza.sk/be-quiet-system-pow ... ?IDP=11594 alebo https://www.alza.sk/seasonic-b12-bc-550 ... 453550.htm
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ďakujem.

Veľa rokov tvrdím nech každý robí to, čomu sa rozumie.
Súčasný počítač (komponenty) som si pred 9-10 rokmi vybral sám (a mnohému sa vtedy divili vo firme, kde som si to dal poskladať - HDD 2TB, RAM 16GB a WinXP... akokoľvek boli a sú dodnes dobrí, nekalkulovali vtedy s mojou prešpekulovanosťou - "Gavotte Ramdisk" a tým, že ak je Systém ...20GB na prvom - jedinom percente...2TB disku, aká de-fragmentácia? Spúšťalo a vypínalo sa to na klasickom HDD porovnateľne ak nie rýchlejšie, než teraz na nových zázrakoch), no už sa mi aj nechce - aj nemám momentálny prehľad. Priznám sa bez mučenia, že som si v tomto kroku len overoval cenové rozpätie - to doerajšie čudo ma pred...stálo o málo viac, než ma bude čiastkový upgrade - zas ceny aj platy sa niekam posunuli.
heker
Redeemer
Redeemer

Tomu ani dam neveris co pises, ze sa to spustalo rychlejsie nez terajsie zazraky. V ziadnom pripade sa to rychlejsie nespustalo, uz len kvoli technologii platnovych diskov v porovnani s SSD. A ze sa v pc firme divili? Aj ja by som sa divil, ze si si dal 16GB RAM a k tomu WinXP, pretoze WinXP pracoval s limitom max 4GB RAM a ta zvysna RAM bola nevyuzitelna. Vynimkou bol 64-bit WinXP. Okrem toho bol na trhu Windows 7 od jesene 2009, cize nejake 3-4 roky ako si kupoval pc. Dokonca na jesen 2012 bol uvedeny uz aj Windows 8.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

3 GB Windovsu, 13 GB ramdisk. Nepotrebujem Ta presviedcat.
heker
Redeemer
Redeemer

A dokazom rychlosti je tvoje video zo spustania Libre Office ci co to zapinas :smt006
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Máš nejaký problém, ak potrebuješ často niekoho spochybňovať? Lebo rady a názory máš dobré.
Písal som o dávnom XP, Ty namietaš LibreOffice v terajšom kompe - dokument, ktorý má 200 listov s veľa vzorcami, údjmi, grafmi. No ak Ti to robí dobre - pokračuj.

Skúsil som OpenOffice portable - na klasickom platňovom disku aj zo SSD je to tragédia... Apropo - na otázku výmeny zdroja som dostal odpoveď, že ten môj sa snáď ani nevie pokaziť, teda že za roky nemajú poznatok o vadnom, no ďakujem za tipy.
Napísať odpoveď