Google adsense a dane
Re: Google adsense a dane
Adsense platí za zobrazenie reklamy na stránke alebo iba zato že návštevník klikne na reklamu ? ja mám asi 150+ dennú návštevnosť webu s denným zárobkom maximálne 1 kč , schválne som dal na web anti adblocker .....ak to je za zhliadnutí tak to je naozaj malo, to mi nepokryje ani domenu + hosting za rok .... viem že mám malú sledovanosť webu, nemôžem od toho očakávať veľa ale 1 kč ? 
Kedysi platil len a len za kliky. Nedavno niekto pisal, ze zlomok ceny plati uz aj za zobrazenie. Divim sa, ze ti vobec na web s takou malou navstevnostou povolili AdSense, pretoze kedysi prebiehal proces schvalovania a davalo sa to len na vacsie weby.
-
yoggy
Fungovalo to na principe, ze na schvalenie uctu musis ukazat svoj "obstojny" web, nasledne po schvaleni mozes pridavat web akykolvek chces. Nikdy tam neboli podmienky na web.
Neviem či mi sem niekto vôbec odpovie keďže naposledy bol tento threat aktívny 5 rokov dozadu ale skúsim, vedel by mi niekto povedať aký typ účtu (individuálny/firemný) by som si mal zvoliť na Adsense keď chcem podnikať ako živnostník?
Na Slovensku potrebujes zivnost, registrovat sa k DPH podla paragrafu 7a na danovom urade, mat v banke ucet (zivnostnik moze mat aj osobny ucet). Ak to chces k zivnosti, tak individualny ucet, pretoze sa platba vyplaca na tvoje meno. Ak zvolis firemny ucet, tak to Google vyplaca na ucet firmy a uvadza pri platbe aj nazov firmy.
Ďakujem, je to tak aj s Amazon Affiliate ? Viem že živnosť treba, ale aj paragram 7a?
Plati to vseobecne pre prijem zo zahranicia. Predpokladam, ze aj Amazon to vyplaca zo zahranicia a tak tiez plati DPH podla paragrafu 7a.
Ešte jedna vec. Keďže Adsense vypláca až 26. ďalší mesiac, ráta sa tento príjem ako príjem v mesiaci keď bol vyplatený, alebo keď bol zarobený? Napr. za marec som zarobil 10€, prídu mi 26. apríla, mám to podať podľa 7a ako za prvý štvrťrok alebo až za druhý?
Za prvy stvrtrok, kedze ide o opakovane dodanie sluzieb. Najpresnejsie ti to ale povie tvoja uctovnicka, ktora si pozrie Zakon o DPH a tam sa docita co a ako, pripadne metodicky pokyn FS.