Gmail
Re: Gmail
Riesilo sa to asi v pripade sms, mozno to bude podobne pre email, pravnici radili, ze je potrebne napisat jasne, ze si nezela, aby ho dana osoba kontaktovala, ze ho to obtazuje, aj opakovane, ak neprestane, da sa to riesit, asi len cez sudy, ale mozno by pomohlo, ak by len sudmi pohrozil, ale dolezite je, aby mal dokaz o zaslani toho nesuhlasu.
V spominanom pripade niekomu ina osoba posielala stovky sprav, ale nedalo sa to riesit, lebo tej osobe ani raz nenapisal, ze ho to obtazuje.
Inak mne teraz chodili reklamny emaily a v Thunderbird bolo vidiet, ako sa nacitali a hned presunuli do kosa, takze to moze byt rusive, ak to je viditelne, ja sa preto snazim vsetko odhlasovat, ak sa to da.
V spominanom pripade niekomu ina osoba posielala stovky sprav, ale nedalo sa to riesit, lebo tej osobe ani raz nenapisal, ze ho to obtazuje.
Inak mne teraz chodili reklamny emaily a v Thunderbird bolo vidiet, ako sa nacitali a hned presunuli do kosa, takze to moze byt rusive, ak to je viditelne, ja sa preto snazim vsetko odhlasovat, ak sa to da.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
v pripade nejakych hromadnejsich spamov moze ist len o zistenie, ci cielove adresy su "zive" a ked im takto kliknes na "odhlasenie" (alebo odpovies), len sa im naopak ohlasis.
Ja mam s gmailom problem,ze sa tam nedokazem prihlasit bez verifikacie cez tel.cislo.
Ja som si ucet zakladal este v case,kedy cislo nebolo treba,a teraz ked vyplnim meno a heslo,tak ten sku*veny moloch chce overovat moju totoznost cez mobil.
Nevie niekto ako by som sa tam dostal bez toho,aby som im posielal moje telefonne cislo?
Ja som si ucet zakladal este v case,kedy cislo nebolo treba,a teraz ked vyplnim meno a heslo,tak ten sku*veny moloch chce overovat moju totoznost cez mobil.
Nevie niekto ako by som sa tam dostal bez toho,aby som im posielal moje telefonne cislo?
Mám dva google účty bez čísla a v pohode sa do nich viem prihlásiť. Po zadaní hesla ma vyzve na zadanie telefónneho čísla, ale je tam možnosť preskočiť tento krok a pokračujem ďalej do svojho účtu aj bez zadania čísla.
Ak tam nemáš možnosť preskočiť overenie, pravdepodobne si tam mal na účte nejakú podozrivú aktivitu? Neponúka možnosť overiť účet cez email? Skús hodiť screenshot.
Ak tam nemáš možnosť preskočiť overenie, pravdepodobne si tam mal na účte nejakú podozrivú aktivitu? Neponúka možnosť overiť účet cez email? Skús hodiť screenshot.
Ja si to kontrolujem, ci ide o znamu spolocnost, ked uz ma system pre odhlasenie, tak to vacsinou funguje.*****HERO***** napísal: 28 júl 2023, 16:58 v pripade nejakych hromadnejsich spamov moze ist len o zistenie, ci cielove adresy su "zive" a ked im takto kliknes na "odhlasenie" (alebo odpovies), len sa im naopak ohlasis.
Casto mi zacnu chodit spravy, ako keby som sa prihlasil k nejakej sluzbe, je ocividne, ze moj email zadal niekto iny, kto sa tam realne zaregistroval, nechapem, ako je to mozne, bez overenia, ale odhlasenie zatial vzdy fungovalo.
V pripade OP ale ide o znamu, sukromnu osobu, co bude zrejme iny pripad, ak som to spravne pochopil.
Mam asi 5 gmail uctov a 2 mobilne cisla, uz si nespominam, ci som vsetky overoval, ale bud je to mozne overit cez rovnake cislo, alebo bez mobilneho cisla, stale je mozne vytvorit si druhe mobilne cislo, prave pre taketo pripady.Penguin napísal: 28 júl 2023, 17:01Nevie niekto ako by som sa tam dostal bez toho,aby som im posielal moje telefonne cislo?
Získajte overovací kód odoslaný na váš telefón - táto voľba by ti myslím pomohla, ak by si bol týmto kontom prihlásený v nejakom mobile, ale to asi nie si.
Potom riešenie ako píše Dreamer... skús použiť niektorý z webov s dočasnými číslami, ktoré sú určené presne na takýto účel. Alebo si zakúp inú simku - napríklad predplatenku O2/Orange za 2€ a po použití ju môžeš deaktivovať a vyhodiť, ak pri ďalšom prihlásení sa už nebude vyžadovať overenie mobilom. Upozornenie, že pri aktivácii predplatenky potrebuješ ukázať operátorovi svoj občiansky preukaz, čiže ak ten účet bude preverovať polícia, teoreticky sa môže dostať k tvojmu menu.
Potom riešenie ako píše Dreamer... skús použiť niektorý z webov s dočasnými číslami, ktoré sú určené presne na takýto účel. Alebo si zakúp inú simku - napríklad predplatenku O2/Orange za 2€ a po použití ju môžeš deaktivovať a vyhodiť, ak pri ďalšom prihlásení sa už nebude vyžadovať overenie mobilom. Upozornenie, že pri aktivácii predplatenky potrebuješ ukázať operátorovi svoj občiansky preukaz, čiže ak ten účet bude preverovať polícia, teoreticky sa môže dostať k tvojmu menu.
Cez Airalo alebo Numero vies kupit aj virtualne ci a eSIM, ale len maloktore podporuju SMS. Takmer vsetky podporuju data a vsetky messengeri, ale pri SMS je to problem. Viem, ze sa da takto kupit karta, ktora je pisana na Maldivach, ale cena je tusim 50 eur. No ak ti ide o anonymitu, tak 50 eur je good deal. Alebo pozri na bazar.sk, tak chalan predava z Trencina SIM karty Orange pisane na dakeho cigana po 15 eur, pravidelne ich ma v ponuke, pripadne sa tam obcas objavi aj clovek z BA a BB.
Vobec mi nejde o anonymitu,
nie som nejaky outlaw, aby som musel riesit taketo veci.
Google o mne vie aj tak viac,nez viem sam o sebe.
Tu ide o princip, ze chcu po mne telefonne cislo na overenie, ktore po mne pri registracii nechceli.
Co ak nevlastnim mobilny telefon,co v takom pripade ?
S takouto moznostou asi mudre hlavicky nepocitali.
nie som nejaky outlaw, aby som musel riesit taketo veci.
Google o mne vie aj tak viac,nez viem sam o sebe.
Tu ide o princip, ze chcu po mne telefonne cislo na overenie, ktore po mne pri registracii nechceli.
Co ak nevlastnim mobilny telefon,co v takom pripade ?
S takouto moznostou asi mudre hlavicky nepocitali.
Ono v dnesnej dobe je tazko uverit tomu, ze ako pouzivatel internetu a Gmailu nevlastnis mobil. Pokial ho nevlastnis, tak je to tvoj problem a nie problem Gmailu. Ved Gmail ti zadarmo poskytuje sluzbu s 20GB priestorom a jedine co po tebe pozaduje, tak to je overenie telefonneho cisla. Ak to splnit nedokazes, tak asi Gmail pouzivat nebudes a mozes si skusit zalozit mail na post.sk, azet.sk, zoznam.sk, seznam.cz, yahoo.com alebo hocikde inde, pretoze mailovych sluzieb je tolko, ze az. Lenze vsetci dobre vieme, ze Gmail patri k spicke a pokiak ho chces pouzivat, tak musis akceptovat ich podmienky. Pokial je ich podmienka overenie telefonneho cisla, tak s tym nic nespravis, nemas sa komu stazovat a nemas sa coho domahat. Predpokladam, ze to vies aj sam, ze aka je situacia, len sa ti nepaci, ze ten ucet mas overit cez telefonne cislo, lebo ti ide o princip, vsak?
Gmail je služba súkromnej spoločnosti, ktorá si môže určovať vlastné pravidlá. Buď budeme s jeho pravidlami súhlasiť a budeme môcť využívať ich služby, alebo nebudeme súhlasiť a ich služby využívať nebudeme. Aj pri registrácii na hojka sme odsúhlasili nejaké pravidlá a musíme ich dodržiavať, inak dostaneme ban.
A inak, už ani na posratom azete sa nedá vytvoriť nové konto bez mobilného čísla.
A inak, už ani na posratom azete sa nedá vytvoriť nové konto bez mobilného čísla.