"Stremovanie" PC do TV v inej miestnosti cez ethernet

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

"Stremovanie" PC do TV v inej miestnosti cez ethernet

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ahojte,

je to v podstate len idea, ale zaujima ma ako narocne by bolo ak by som chcel streamovat PC do Smart TV v ramci domacej siete so zachovanim plnej funkcionality. To znamena aj moznost nadalej ovladat PC klavesnicou/mysou (ktore zrejme nemaju priamy dosah na PC). Nie je to nic co aktualne potrebujem, ale napadaju mi scenare kedy by som to vedel vyuzit. Zaujimal sa o take nieco niekto ?
brm
Darca
Darca

Re: "Stremovanie" PC do TV v inej miestnosti cez ethernet

Príspevok od používateľa brm »

Chceš byť pred TV a ovládať PC? Internetovať, hrať hry a podobne? Lebo ak ti ide iba o pozeranie filmov, Windows10/11 by mal mať v základe nejaké to streamovanie médií - mne to funguje na starom Samsungu H série..
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Toto by som prave v buducnosti vyriesil NASkom. To je najmenej. Nejake technologie pre streamovanie hier tusim tiez existuju, napriklad SteamLink (niekde mam aj tu krabicku), ale min by to asi zvladla nejaka aplikacia (viem, ze ju ma Samsung).

Ale povedzme, ze by som chcel mat kompletny pristup k PC, idealne aj nejake remotne zapnutie a nasledne ovladanie pomocou druhej sady klavesnice/mysi. Ako som pisal, nie je to nic co je pre mna kriticke, skor ma zaujima, ci je to mozne. PC, resp pracovnu mam na poschodi a viem si predstavit, ze obcas by som chcel trochu pogaucovat (praca/hry) pred velkou telkou.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Čiže niečo takéto chceš......

Ale určite bude okrem Teamvieweru aj niečo iné.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Toto by vlastne mohlo ist celkom komfortne riesit cez integrovany remote desktop, nie ? To mi vlastne mohlo napadnut.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

cez remote desktop to urcite nebude "zachovanie plnej funkcionality" aspon teda nie ako si to predstavujem ja. pozerat film ani hrat hry cez RDP urcite nechces. ani cez teamviewer ani cez VNC...

hlavne pokial na tom chces aj hrat hry tak jedine ozaj plnohodnotne riesenie je natiahnut od pocitaca k telke kabel.

na tvojom mieste by som sa skor zamyslel na co to realne chces pouzivat. na pozeranie filmov/serialov z NASka ti 100x lepsie posluzi nejaka multimedialna krabicka (google tv). pokial tam chces aj "pracovat", browsovat, pisat dokumenty tak by som do telky pripojil nejake mini pc (intel NUC) a keby sa chcem hrat na telke ta kupit konzolu ci skusit ten steamlink popripade nvidiu shield.

na hranie chces gamepad, na browsovanie mys a klavesnicu a pozeranie filmov/serialov chces ovladac kde budes vediet naslepo zmacknut play/pause ci zvysit hlas. jednym zariadenim to podla mna nevyriesis, najuniverzalnejsie bude to mini pc aj ked tomu streamovanemu hraniu moc ja neverim.

ale pokial mas tu moznost tak natiahnut kable by bolo asi tiez ok. staci ti hdmi/dp a usb.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Popravde mi to pride pouzitelne. Moznost tahat uspokojivo kable nemam, ale ten remote funguje slusne. Aktualne to skusam s notebookom na wifi (desktop je na kabli) a je to v pohode pouzitelne. Na kodenie bez problemov, ale skusal som na tom hrat WoW a nejaky diskomfort je tam minimalny. Na online FPS to asi nie je, ale inak mi t pride do pohody, takze aktualny plan asi bude kupit nejake miniPC mozno z bangoodu a rozbehat na tom remote.

Teda, asi nie uplne aktualne. Ako som pisal, nehori mi to :)
Napísať odpoveď