Prémiové palivá vs. obyčajné

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

???

tankujem klasiku [benzín]
43
49%
tankujem prémiovky [benzín]
7
8%
tankujem klasiku [nafta]
26
30%
tankujem prémiovky [nafta]
0
Žiadne hlasovania
striedam to
12
14%

Celkom hlasov: 88

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Prémiové palivá vs. obyčajné

Príspevok od používateľa beardie »

hlavny rozdiel je v kvalite pumpy, na nejakej tesco a noname pumpe som nikdy netankoval a ani som nikdy nemal problem s palivom ci usadeninami
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tescu dodava predsa Slovnaft.
MP4-30
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa MP4-30 »

Otec robi v Slovnafte vo vyrobe a tak ako bolo uz povedane, vsetok diesel a zo 60percent aj klasicky benzin je do 400km zo Slovnaftu. Niekde dokonca 100/100 a dovazaju iba aditiva a tie miesaju potom. Co sa tyka kvality, tak Slovnaft teraz dost trpi tou "spinavou" azerbajdzanskou ropou a museli ju trocha obmedzit. Sam som zvedavi co nastane po decembrovom bane na rusku ropu. Ak sa nepredlzi vynimka, tak sa vravi ze Rakusko aj Cesko diesel moc nenatankuje :D Ale co sa tyka toho tankovania, tak ja striedam na 1 plnu nadrz premioveho benzinu na Slovnafte davam 2 nadrze klasickej E10, ale vzdy davam toto aditivum:
PXL_20230621_171301450.jpg
minule som tankoval do skutru kde tankujem len E5 ten super Racing a nevsimol som si cenu za liter :D :D skoro som odpadol potom
PXL_20230704_152718719.jpg
rozdiel som samozrejme necitil :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

3,8??? wtf?
Polovica uspechu je aj tak cistenie nadrzi. Hlavne teraz kvoli bio zlozkam je to dolezite.
A od firmy co ich cisti mam info ze najlepsie sa stara Slovnaft a OMV
MP4-30
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa MP4-30 »

wladas napísal: 05 aug 2023, 20:02 3,8??? wtf?
Polovica uspechu je aj tak cistenie nadrzi. Hlavne teraz kvoli bio zlozkam je to dolezite.
A od firmy co ich cisti mam info ze najlepsie sa stara Slovnaft a OMV
ako zadarmo :D
no a to aditivum znizuje negativne vplyvy v nadrzi. Ziskalo to aj nejake ocenenie v dTeste tak snad to daco aj realne robi :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Prínos možno 5% za dva a pol násobok sumy - no neber to :D Zvýšený obsah kyslíka - stačí si porovnať, koľko je v štandardných palivách a koľko v tomto. A výrobci katalyzátorov ďakujú :)
Oktány (aj cetánové číslo) dvíhajú aj aditíva, za podstatne nižšie náklady. Náhle rozpustiť úsady nemusí byť najlepší nápad, hlavne ak sa začína odpredu cesty paliva.
Pripomína mi to ľudí, ochotných zaplatiť stovky až tisíce za káble pre audio - z bezkyslíkatej medi. Akoby zvonkový drát z nej nebol...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Starý dobrý VIF je veľmi vhodný - najmä ak človek nemá istotu, čo tankuje. AJ veľmi výhodný - plechovka na 500 litrov paliva vyjde okolo 10 eur - 500 litrov prémiového vyjde mnohonásobne drahšie.
Používam aj VIF no hlavne Metabond(y). Do olejov motorov, prevodoviek, do paliva.
Mám overené, že mi to priamo šetrí náklady na naftu a po manželkinom kixe 51 litrov benzínu k 8 litrom nafty a prejdení 140 kilometrov bez poškodenia Commonrailu aj zachránený motor. Odvtedy najazdila vyše 1100 km a všetko drží bez náznaku problému.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Nechcem ta strasit ale CR systemy neodchadzaju zo dna na den, je to dlhy proces "hoblovania" materialu v miestach, kde je velmi dolezita jemna tolerancia. Niketore systemy su odolnejsie a trvacnejsie, ine su notoricky nachylne na kvalitu paliva.
Problem nastava najmä ked uz sa stycna plocha "nacne" a casom sa meni na smirgel a to je ten zdlhavy proces ktory eventualne vybrusi material mimo tolerancie nastava bud nedostatok vytlaku cerpadla na vysokotlakej casti alebo excesivne prepady vstrekovacov sposobujuce pokles tlaku v liste (raily) pri poziadavke na vykon.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Koľko odjazdených kilometrov odhaduješ? Viem o čom píšeš, upozornili ma na to aj kamarát, čo autá opravuje 30 rokov, aj ďalší, čo roky vozil, opravoval. Prvý doteraz nechápe prečo to prežilo (videl desiatky prepálených trysiek, zadretých čerpadiel), obaja presne čo píšeš - že postupne mikrooter zanesie trysky, motor začne strácať výkon, chytať nepravidelný chod.
Zatiaľ nič z toho, zdá sa mi síce zvuk motora voči Alfe mierne silnejší, lenže nie sú zatiaľ založené dva kryty a pri poslednej výmene oleja som tam Ceratec no dám pri ďalšej Metabond PRO (v Alfe je).

Niečo možno napovedia obrázky :)
met1.jpg
met2.jpg

Zrejme by stálo za to oddeliť Aditíva do samostatnej témy, táto je o palivách, sorry.

Autoeditácia príspevku po 1 deň 23 hod 11 min 17 sek:
Prišli 4 - kamarátom. Presvedčili sa, berú dlho.
4 kamarátom.jpg
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Moja pani dnes:
PD-NR 4,9
NR-BA 5,9
Nejazdí ani pomaly - ani na úsporu - to nevie ;)
Napísať odpoveď