Dvere securido
Dvere securido
Caute máte niekto nejaké skúsenosti s bezpečnostnými dverami značky securido? máte ich niekto namontované? mali by to byť dvere v 3.bezpečnsotnej triede. Vďaka
Re: Dvere securido
Pokial su bezpecnostne, tak musia mat certifikat o bezpecnosti, ktoru maju splnat, v tomto pripade RC3 a tiez certifikat o stalosti materialu. Dolezite je, aby to montoval vyskoleny technik, jednak kvoli zaruke a tiez aj pre akceptaciu zo strany poistovne.
neviem ked som videl tie info vo videach od firmy ADLO ja neviem,top ze kotvia zarubnu skrutkami a vyplnaju pur penou mi neprijde ako uplne spolahlive riesenie,viac pravideve mi prijde co hvoori ten pan vo videach od firmy adlo ez ak je zarubna priskrutkovana a navrtana do panela ze to nemoze splnať žiadnu bezpečnosť,podla mna to je logicke vysvetlenie lebo ono to naozaj pri pokuse o vlkamanie moze odpruziť a zlodej sa lahko dostane dnu..kedysi som na navrtane kotvy do betonu pozeral inak ale po zhliadnuti videi od fiormy ADLO viac verim tomu ze lepsie je privarit tu zarubnua vyliat betonom ako ukotvor skurtkami do betonu a pototm vyplnit pur penou to je o nicom podla mna a nechapem ako takyto vyrobok moze splnat certifikat 3.bezpecnostnej triedy..ja byt tym skusobnymm technikom co to skusa tak nepustim taketo riesenie ani za nic,zarubna aby splnala 3.bezpecnostnu triedu by pri mne muslea byt privarena do betonu a zaliata betonom takemu rieseniu verim to co ponuka securido neviem niesom si isty
dekarbon
ked zlodej vidi bezpecnostne dvere, tak sa ich skoro urcite nebude snazit prekonat hrubou silou, pretoze to generuje velmi vela hluku. Takze z tohto hladiska je sposob ukotvenia menej dolezity parameter ako sa zda. Zlodeji sa snazia dostat do bytu inym sposobom ako vchodovymi dverami, alebo sice dverami ale vyradenim zámku na nich.
ked zlodej vidi bezpecnostne dvere, tak sa ich skoro urcite nebude snazit prekonat hrubou silou, pretoze to generuje velmi vela hluku. Takze z tohto hladiska je sposob ukotvenia menej dolezity parameter ako sa zda. Zlodeji sa snazia dostat do bytu inym sposobom ako vchodovymi dverami, alebo sice dverami ale vyradenim zámku na nich.
Tiez je otazny sposob kotvenia, pretoze su rozdiel dake tenke sroby a rozdiel je napriklad 1cm hruba zavitova tyc na chemickej kotve. Hlavne, ak maju dvere splnat urcitu bezpecnostnu triedu, tak k tomu je aj predpisany navod montaze zarubne a proste to tu triedu splna.
Ja mám presne dvere od Securido v byte. Za mňa spokojnosť. To, č to je na pur penu alebo zalievané do betónu nie je samozrejme chyba dverí, ale ako to tam prídu namontovať. Ak to sú fušeri, tak verím tomu, že to dajú do peny a dovidenia. A čo sa týka dverí, tak nie som človek čo by tomu rozumel... Teda názor od laika: Vyzerajú byť pevne a kvalitne. Taktiež sa mi veľmi páči, že sa dá odomknúť aj keď je kľúč z druhej strany vo vnútri. Taktiež ak je zamknuté, tak zvnútra nemusíš odomykať, ale len otvoríš dvere (+ samozrejme detská poistka, aby sa dvere nedali otvoriť ak nechceš) Čo sa týka bezpečnosti, tak chvíľu som si o tom čítal a je to také trochu zvláštne.... Čo sa týka tých noriem. Tie vravia za aký čas ich zlodej otvorí s akými nástrojmi. A pri hrubej sile (flexa, kladivo, atď.) to aj pri tých veľmi bezpečných je tuším 15 min. Otázka je už ako s tým hlukom, ktorý spraví... Viac by som sa teda zameral na požiadnú bezpečnosť dverí ako samotné rozbitie
toto je normalna vlastnost u vsetkych modernych cylindrickych vložiekNHISPVM napísal: 17 aug 2023, 23:27 Taktiež sa mi veľmi páči, že sa dá odomknúť aj keď je kľúč z druhej strany vo vnútri.
Poziarne dvere su poziarne dvere, ktore maju svoju odolnost voci ohnu. Pri bytovych domoch je to 30min, niekedy az 45min. Dvere musia byt certifikovane. Problem je, ze niekedy je tazke splnit normu a tie dvere su plechove, takze vyzeraju ako vyzeraju. Bezne ludia vidia poziarne dvere na chodbach v bytovkach, kde su poziarne uzavery (tzv. madla na celu sirku dveri, ktore sa otvaraju zatlacenim dole), castokrat su aj so sklom.
Kazde dvere sa daju otvorit aj bez kluca. Ked to dokaze pracovnik klucovej sluzby do 10minut/zazil som/ preco by to nedokazal skuseny bytovy zlodej.
Aj trieda 4 ide tak rychlo otovrit? Nepozeral som videa na YouTube, tak neviem. Lebo taky Mul-t-locl bola oznacovana za neprekonatelnu vlozku, ale to uz mozno davno neplati. Teraz maju aj novy model MTL 800, tak kto vie. Ono napokon moze byt fajn mat kvalitne dvere a dobru vlozku, ale ak je okno na ventilacke, tak to ako mat otvorene dvere. Ak sa clovek boji, tak si moze dat alarm.
kazdá "trieda" sa da pochopitelne otvorit. Aj Mult t lock. Ako rychlo? Zavisi aky je sikovný a skusený "otvárač
Apropo ta MTL800 by sa dalo nepochybne prekonat ovela rychlejsie ak by bolo dovolene vlozku poškodiť.
Osobne som videl ako dvere Sherlock otvoril profik tak do 5minut ale neviem aka tam bola vlozka.
Hluk bol od vrtacky minimalny. Sused stratil kluc a dvere boli zamknute. Cez kukatko som to cele videl, lebo susedove dvere su hned vedla. Vrtackou odpáliš aj vložku triedy 5000
Nepopieram, aj keď poznám veľa bezpečnostných dverí, ktoré takú možnosť nemajú... Za mňa to je plusgogo956 napísal: 18 aug 2023, 7:54 toto je normalna vlastnost u vsetkych modernych cylindrickych vložiek![]()