Mechanicka klavesnica

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Paťko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Mechanicka klavesnica

Príspevok od používateľa Paťko »

Ja mám keychron, ale som sklamaný, že písmenká nie sú podsvietené
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Rovnako som hladal brown switches a nakoniec som kupil cez corporate benefits z roboty Logitech G513 za 100 euronov. Diky za rady, uz sa tesim na svoju prvu mechanicku klavesnicu :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Logitech som mal predtym, dobra klavesnica na zaciatok.
Ono mechanicke klavesnice su dost velke hobby, kludne vies do nej vrazit aj 400-500 eur. Takto aspon zistis ci to ma pre teba nejaku pridanu hodnotu.
Logitech ma vlastne switche, v komunite nie su az tak popularne. Mne najviac vadilo ze tym ze su propietary tak tam mas minimim moznosti. Ja som tu logitech objednal nemecku omylom. Nevadilo mi to moc ale casom som si povedal ze kupim nove keycaps (ked sa mi tabulator zlomil a nedrzal moc) a zistil som ze mas realne dve moznosti, bud kupis original cely set od logitechu, co s postovnym stal viac nez klavesnica alebo skusis z aliexpressu kde tiez neboli najlacnejsie a este riskujes ze to bude shit.
Oproti standartnym switchom kde mas na vyber milion moznosti...

Ale zase vydrzala mi dlho a proste ked prisiel cas na vymenu tak som si povedal ze pojdem do niecoho univerzalnejsieho nez logitech. Nemam v plane si skladat customy za 400 eur ale paci sa mi ze teraz mam otvorene moznosti. Budem chciet ine switche, vymenim, budem chciet ine keycaps, staci si vybrat.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ja som nahodou objavil CZC.Gaming Reaper s TTC red switchmi a celkom v pohode. Font mi moc nesadol ale zvykol som si.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

aacid napísal: 18 aug 2023, 20:49 Logitech som mal predtym, dobra klavesnica na zaciatok.
Ono mechanicke klavesnice su dost velke hobby, kludne vies do nej vrazit aj 400-500 eur. Takto aspon zistis ci to ma pre teba nejaku pridanu hodnotu.
Logitech ma vlastne switche, v komunite nie su az tak popularne. Mne najviac vadilo ze tym ze su propietary tak tam mas minimim moznosti. Ja som tu logitech objednal nemecku omylom. Nevadilo mi to moc ale casom som si povedal ze kupim nove keycaps (ked sa mi tabulator zlomil a nedrzal moc) a zistil som ze mas realne dve moznosti, bud kupis original cely set od logitechu, co s postovnym stal viac nez klavesnica alebo skusis z aliexpressu kde tiez neboli najlacnejsie a este riskujes ze to bude shit.
Oproti standartnym switchom kde mas na vyber milion moznosti...

Ale zase vydrzala mi dlho a proste ked prisiel cas na vymenu tak som si povedal ze pojdem do niecoho univerzalnejsieho nez logitech. Nemam v plane si skladat customy za 400 eur ale paci sa mi ze teraz mam otvorene moznosti. Budem chciet ine switche, vymenim, budem chciet ine keycaps, staci si vybrat.

Pacia sa mi tiez tie custom klavesnice, tu na fore ich predava aj DropDead zopar, ale pre mna to je uz overkill, takto v lete som ledva pri kompe, az koncom jesene a v zime si najdem cas si sadnut za komp, mozno 3-4x do tyzdna na par hodin.

Poslednych 7 rokov som hraval na Notebooku na 60CM sirokom prenosnom pc stoliku, kde som ledva mal miesto na mysku, tento tyzden som si kupil 27 palcovy monitor, ktory by sa uz nezmestil na ten stolik, tak som si konecne doprial aj elektricky polohovatelny PC stol, ktory ma 140CM, chybala mi uz iba nejaka mechanicka klavesnica, ktoru som uz sakra dlho chcel, no nemal som pre nu miesto na stoliku. :D
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Viete mi odporučiť tichšiu TKL 80% wifi klávesnicu s nižším zdvihom? Momentálne mám k PC nejakú lacnú mechanicku, ale keď plynulo prechádzam s Macu na pc tak je to pain niečo na nej písať.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Dlho som používal toto a spokojnosť no Ty hľadáš zrejme inú:

https://klavesnice.heureka.sk/yenkee-tr ... /#prehlad/

Zmenil som za iné pretože mi myš blzdilo v jednom softe no nakoniec bol problém v ktorom USB je adaptér.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

starysomar, neni ani mechanicka ani TKL...

ja mam uz druhu keychron klavesnicu a som spokojny/
i K-ckova rada ma low profile klavesy.
https://www.keychron.com/collections/ke ... qmk-series

len taka otazka, preco chces TKL? tu prvu keychron klavesnicu co som kupoval som kupil prave TKL lebo som chcel viac miesta na stole (respektive mat viac miesta na mys) a popravde vobec mi to nevyhovovalo. ten numpad mi celkom chybal.
hlavne ked som potom zistil ze si mozem kupil 96% ktora ma aj numpad akurat teda su tie klavesy viac natlacene pri sebe (oproti TKL ktora aj bez numpadu ma kopu hlucheho priestoru aby zachovala tradicne rozlozenie sipiek a del/home/end klaves) a teda je rozmerovo skoro rovnaka ako TKL.
pre porovnanie:
K8 je klasicka TKL a je siroka 354 mm.
K4 je 96% a je siroka 368 mm.
teda rozdiel je 14 mm ale mas tam cely numpad...

popripade naopak ak ozaj nepotrebujes numpad tak je tu K3 ktora ma iba 306 mm a iba o 3 klavesy menej ako TKL.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

odporucanie:
na alze maju klavesnicu Monka Storm na akcii za 46 eur. na skusku som ju objednal a musim povedat ze velice dobry pomer cena/vykon.
kvalita spracovania je dobra, nieco aj vazi, citit ze to nie je len plast. layout je 96%, ma to PBT klavesy, hot swap switche (sice su to nejake ich vlastne switche ale pise sa mi na nich dobre, su predlubrikovane, linearne s prijemnou vahou), rgb podsvietenie a pripojenie aj cez kabel, wifi dongel aj BT... fyzicke tocitko na zmenu hlasitosti a totalne zbytocny displejcek ktory dokaze akurat tak zobrazovat cas.

najvacsia nevyhoda je asi software, zial to nema QMK ale nejaky ich custom software, takze to ide iba cez ich soft...

https://www.alza.sk/monka-storm-mechani ... 985852.htm
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

kde je cena 46e?
wladas
Redeemer
Redeemer

Celkom zaujimava. Len ta opravim, stoji 73,9€ ale s kuponom 59,12€. Asi ju vela ludi objednalo tak zvysili cenu.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Pod ISIC kontom so zlavovym kodom VYPREDAJ20 stoji tych 46 Eur.
wladas
Redeemer
Redeemer

Tu su este nejaki studenti? :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja mam 52,67 eur s bronzovym uctom.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak sorry teda, neskoro som napisal ale ked som pisal vcera tak este mali VYPREDAJ20.
co som si vsak nevsimol ze mne tam nahodilo este benefit zlavu 21%

ale aj za tych 59 stale ok, uz to nie je taka pecka ale ked to porovnam s keychron c1 ktora v rovnakej vybave stoji rovnako, je iba 80% a spracovanim posobi horsie.

sorry za poplasnu spravu :)
Napísať odpoveď