A to sa ti tam oplatilo na tak kratko ist, ci si tam mal nejaku pracovnu cestu? Ale ako videl si aspon 2 z 10 top juzneho ostrova a dufam ze si bol v Queenstowne na nejakom adrenalinovom zazitkuhojko napísal: 26 júl 2023, 21:06 MP4-30: To si pekne pobehal. Ale clovek potrebuje aspon mesiac, aby tam co to videl, uz len kvoli zdlhavym presunom. Ja som bol len Queenstown, Milford sound a okolie.
Dovolenka 2010 až 2025
Re: Dovolenka 2010 až 2022
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ja som bol v Australii, takze som si spravil vylet na par dni. Keby som bol dlhsie v Australii, tak urcite by som si nechal viac casu aj na Novy Zeland.
Po minuloročnej 17-dňovej zimnej dovolenke na Phukete chcem niečo zopakovať aj túto zimu. V pláne mám niekde ísť aspoň na 20 ideálne na 30 dní. Momentálne rozmýšľam nad Bangkokom okolím a Pattayaou a nad Ho Chi Minh City a okolím. Bol niekto na týchto dvoch miestach a vie to nejako porovnať? Ak áno, kľudne sa rozpíšte a niečo mi odporučte. Minulý rok som dostal od vás skvele tipy. Viac menej to budem brať opäť, ako klasickú dovolenku. Oddych, more, trochu aj nočného života, samozrejme aj prejsť okolie a hlavne dobre jedlo. Phuket som mal v pláne tiež prejsť, keďže to nieje až taký veľký ostrov, ale ani zďaleka sa mi to nepodarilo, takže si už teraz nedávam nejaké veľké turistické predsavzatia 
Kamarati boli BKK, ale ze to je zabava na 3-5 dni. Takze asi skor nie. Vietnam chalani chvalili, ale aj GothaR bol Vietnam. Pattaya je skor panska jazda, takze asi nie. Skus pozriet Koh Samui, Ko Lanta a podobne.
Jop, o tých ostrovoch viem. Tie by som ale chcel prejsť asi inokedy, keď vezmem dovolenku viac turistickou formou a prejdem viac častí naraz.
Ešte ma napadla Indonézia a Bali. Síce je to už taký mainstream, ostrov ale vyzerá, že by ponúkal všetko čo hľadám.
Ešte ma napadla Indonézia a Bali. Síce je to už taký mainstream, ostrov ale vyzerá, že by ponúkal všetko čo hľadám.
a co myslis pod tym ho chi minhom a okolim? lebo mesto ta zabavi na 2-3 dni(je super, ale taku akcnost ako v thajsku necakaj ani nahodou) a potom sa da ist mimo mesta na vylet do delty mekongu, pripadne pozriet do tunelov vietkongu, to je tak vsetko. dalej treba letiet do stredu, kde je da nang, hue a hoi an, pripadne koli plazam na ostrov phu quoc.
Ľudia, vidíte tu niekde aký vodičak treba do Indonézii https://www.minv.sk/?medzinárodný-vodičský-preukaz? Neviem či som slepý alebo len debil
. Dokonca ani Bing mi to nevie povedať.
Ked pojdes na urad vybavit vodicak, tak im povies krajinu a tam maju tabulky, z3 aky treba. V Azii viacmenej vsade podla Zenevskeho dohovoru a teda s platnostou na 1 rok.
Mometlane nemám cestu na SK a mám pri sebe vodičak podľa Ženevskeho dohovoru.
Mimochodom ta platnosť na rok je poriadne na hovno. Na veľvyslanectve mi ho spraviť nevedia a cestovať len kvôli tomu na SK sa mi stále nechce
.
Mimochodom ta platnosť na rok je poriadne na hovno. Na veľvyslanectve mi ho spraviť nevedia a cestovať len kvôli tomu na SK sa mi stále nechce
V Thajsku akceptovali aj nas slovensky vodicak, nerobili caviky kvoli tomu, ze ci mas medzinarodny ci nie. Vsak to riskni a vezmi si aj ten neplatny, tusim v nom nikde nie je uvedena platnost, iba datum vystavenia. Cize ak ta zastavia, tak ukazes najskor ten slovensky a potom pripadne ten medzinarodny.
motorku ti pozicaju aj bez toho, ale ak spravis nehodu su v pi*i
takze treba porozmyslat.
Ja som bol v USA 2-krát zastavený fízlami a nikdy odo mňa nechceli medzinárodný vodičák, podľa mňa ani netušia, že niečo také existuje. A duplom nebudú o ničom takom vedieť v Thajsku.
Aj v prípade havárie som presvedčený, že žiadny medzinárodný vodičák nebude potrebný. Veď je to len zdrap papiera a to, že môže byť už neplatný, neznamená, že si automaticky šoféroval bez vodičského oprávnenia.
Aj v prípade havárie som presvedčený, že žiadny medzinárodný vodičák nebude potrebný. Veď je to len zdrap papiera a to, že môže byť už neplatný, neznamená, že si automaticky šoféroval bez vodičského oprávnenia.
Fíha, to je celkom neobvyklé na USA. Čo si urobil alebo čo sa stalo keď ťa zastavili?Pilifo napísal: 03 nov 2023, 10:05 Ja som bol v USA 2-krát zastavený fízlami a nikdy odo mňa nechceli medzinárodný vodičák, podľa mňa ani netušia, že niečo také existuje.
Nebol to klasický pull over kvôli pokute. Prvýkrát som zastavil na krajnici o 3 ráno v prázdnom meste, lebo som si potreboval nastaviť navigáciu a za mnou zrazu blikačky. Fízel bol ale celkom v pohode, vyžiadal si len doklady a potom mi povedal, že sa mám presunúť na bezpečnejšie miesto. A druhýkrát to bolo tuším pred vstupom do nejakého národného parku, kde netuším, čo fízli kontrolovali.
Naposledy som síce v Thajsku nejazdil. Ale z Info od ludi čo tam vtedy jazdili, tak to bolo vraj za 40€ bez medzinárodného vodičaku. Plus niektorí ti bez medzinárodného vodičaku ne požičali ani motorku. Ale toto bolo v malo prípadoch.
jak ze nie, vsak sa to jednoznacne pise v zakonePilifo napísal: 03 nov 2023, 10:05 Aj v prípade havárie som presvedčený, že žiadny medzinárodný vodičák nebude potrebný. Veď je to len zdrap papiera a to, že môže byť už neplatný, neznamená, že si automaticky šoféroval bez vodičského oprávnenia.
Držiteľovi platného vodičského preukazu vydaného v SR môže orgán Policajného zboru vydať tzv. medzinárodný vodičský preukaz v zmysle zákona č.8/2009 Z. z. o cestnej premávke v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon“), ktorý predstavuje vodičské oprávnenie na vedenie motorových vozidiel v cudzine, v štátoch, ktoré sú zmluvnými stranami príslušných medzinárodných dohovorov.
Nesuhlasim s tebou. Nikdy odo mna v ziadnej pozicovni nepytali vodicsky preukaz, pretoze ich to nezaujimalo. Ak chceli nieco, tak to bol cestovny pas do zalohy, ktory mi vratili pri vrateni skutra.lukas9206 napísal: 03 nov 2023, 10:21 Plus niektorí ti bez medzinárodného vodičaku ne požičali ani motorku. Ale toto bolo v malo prípadoch.
To je niečo podobné, ako keby si si na Slovensku zabudol vodičák doma, sadol za volant a potom si spôsobil nehodu. Budú fízli brať to, že nemáš pri sebe vodičák, ako dôkaz, že nemáš vodičské oprávnenie? Samozrejme, že nie. Rovnako by sa to teda bralo aj v Thajsku. Akurát s tým rozdielom, že v takýchto končinách sveta často ani netušia, že niečo také ako medzinárodný vodičák existuje.M142 napísal: 03 nov 2023, 10:32 jak ze nie, vsak sa to jednoznacne pise v zakone
Držiteľovi platného vodičského preukazu vydaného v SR môže orgán Policajného zboru vydať tzv. medzinárodný vodičský preukaz v zmysle zákona č.8/2009 Z. z. o cestnej premávke v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon“), ktorý predstavuje vodičské oprávnenie na vedenie motorových vozidiel v cudzine, v štátoch, ktoré sú zmluvnými stranami príslušných medzinárodných dohovorov.
Neboj sa, v Thajsku velmi dobre vedia co je medzinarodny vodicsky preukaz. Tam je problem iny a ti ten, ze na vine je viacmenej vzdy cudzinec a schopnost tvojej obrany je tam do mizerna. Pretoze ak sa zrazis s domacim thajcom, tak nemas sancu. Ukazkovy priklad je hlavna cesta na Bangla road na Phukete. Vecer ide po ceste za minutu hadam 100 skutrov, z toho 60 riadia domaci thajci bez prilieb. A tych zvysnych 40 skutrov su cudzinci, pricim 5 z nich nema prilbu. Zastavia len tych cudzincov a daju im pokutu 2000 THB, teda okolo 50 eur. A ked policajtovi ukazes, ze domaci thajci jazdia bez prilby, tak sa s tebou ani nebavi alebo sa tvari, ze ti nerozumie.
Predpokladam, ze podobne to bude na Bali, v Indonezii, vo Vietname atd. Aj ked som cital dake clanky a blogy, tak vsade sa zhodne pisalo, ze nehodu vyriesit bez policajtov, zaplatit druhej strane peniaze a cim skor zmiznut odtial.
Predpokladam, ze podobne to bude na Bali, v Indonezii, vo Vietname atd. Aj ked som cital dake clanky a blogy, tak vsade sa zhodne pisalo, ze nehodu vyriesit bez policajtov, zaplatit druhej strane peniaze a cim skor zmiznut odtial.
Toto mám len sprostredkované od ludi keď som bol na Phukete. Osobnú skúsenosť s tým ale nemám.heker napísal: 03 nov 2023, 11:11 Nesuhlasim s tebou. Nikdy odo mna v ziadnej pozicovni nepytali vodicsky preukaz, pretoze ich to nezaujimalo. Ak chceli nieco, tak to bol cestovny pas do zalohy, ktory mi vratili pri vrateni skutra.