Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa retkvic »

beardie napísal: 21 aug 2023, 22:51 ale zovseobecnovanie na urovni celeho naroda hovori viac o autorovi vyrokov ako o tom narode, bez ohladu na jeho negativa
Hovori tam o celom narode?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jackb napísal: 21 aug 2023, 22:26 inak pri letectve pre Ukrajinu sa vraj sklonuju aj Gripeny. tie su vraj vyrobene tak, aby vyzadovali len nutne minimum logistiky a mohli vzlietat a pristavat z upravenej dialnice. ci je na tom aspon nieco pravdy sam nedokazem overit, ale bolo by to efektivnejsie riesenie, kym bude infra pre F16.
Gripeny síce nepatria do skupiny lietadiel "short takeoff and landing" ale je pravda ze maju nizsie naroky na kvalitu a dlzku vzletových dráh co je urcite vyhoda v podmienkach Ua :)

Autoeditácia príspevku po 11 min 52 sek:
Rubl bude padat dál, předpovídá Goldman Sachs – FAEI.cz
https://faei.cz/rubl-bude-padat-dal-pre ... d=22487572
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

retkvic napísal: 22 aug 2023, 0:43 Hovori tam o celom narode?
tu áno post2424863.html#p2424863
Musíš si toho všímať viac ako len 1 post
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

A kde to tam je, ty luhar?

Najvtipnejsie je, ako generalizovanie naroda uraza uzivatelov, ktori pred par rokmi pisali o vsetkych imigrantoch/moslimoch/Africanoch, ze su to zlocinci, teroristi, uchylaci, prasce, hlupaci. Ked vacsina moslimov pisala, ze sa zlociny nedeju v ich mene ci v mene ich nabozenstva, to nestacilo. Cela miliarda ludi boli pre nasich uzivatelov len uchylne teoristicke prasce, ktore nesmu byt v Europe.

Takze je to vtipne ked jeden aj druhy plackaju, ako naznakom krivdim niekomu, kto podporuje zabijanie malych deti a este sa z toho tesi.

Koniec OT. Snad uz ma ten "ulhany" rusofil prestane obtazovat vyplodmi svojej chorej hlavy. Dva a pol roka mi stacilo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Jasne, rusofil :)
Tvoje binárne vnímanie reality už všetci poznajú, akonáhle s tebou niekto nesúhlasí, bez ohľadu na kontext, hneď ho musíš osocovat
Ja viem, aj dezolatom som bol ;-)

Nezabudni post zase nahlásiť, trapko
jackb
Redeemer
Redeemer

Obhajujes ruske zlociny? Si rusofil. Obhajujes rusku propgadu, o zostreloch, ktore sa nikdy nestali? Si rusofil. Tak ako pri tom druhom, netusim, kde na to beriete dovody, no je to vasa vec.

Dezolat si stale. Ved v teme o SARS2 sa bratas s tym najvacsim povlom, ktory sa chvalil ako protestoval na namestiach.

Samozrejme ze, nahlasim, lebo je to OT a spam. Ty nic ine ale nevies. Este napis nieco o mojej rodine, nech si mozes odskrtnut.
beardie
Redeemer
Redeemer

Nie, ruské zločiny neobhajujem, ani ich propagandu
Opäť si sa zmýlil, je to žiaľ u teba bežné
jackb napísal: 22 aug 2023, 8:10Dezolat si stale. Ved v teme o SARS2 sa bratas s tym najvacsim povlom, ktory sa chvalil ako protestoval na namestiach.
ďalší typický príklad binárneho vnímania sveta, čo dodať :lol:
Že je niekto povl ešte neznamená, že občas nepovie pravdu
Rovnako ako v prípade striel do Himarsov, ani po viacerých vysvetleniach stále nechápeš dôvod, prečo som tvoj výrok rozporoval, zase si sa zaťal a odmietas písaný text, bez co i len krátkeho zamyslenia sa

Stačí sa nesprávať ako primitív a klamár, nebude dôvod stále ti to pripomínať
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Jo sú aj rusi ktorí nesuhlasia s režimom, sú a chcú byť priatelia europanov - nie je rus ako rus. Nikto tu neni rusofil, ani beardie ani jackb.
Jednalo sa vtedy o rakety do Himarsov. Spominať rodinu vo vypätej diskusii sa nehodí, ale áno niekto je viac emočný a chce druheho raniť.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nezabudnite aj toto vlakno zasrat sporom o vacsieho pindika...
retkvic
Addict
Addict

Vcera davali na ct24 diskusiu o 68 a analogia z 68 je tam zrejma. Rusi si mysleli, ze to dopadne podobne. De fakto to že 68 bol ich možno primelo, že ten postup fungoval a tak si to skúsili. Pekne ku koncu spominal aj Svjerak.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/109 ... 000370821/
gogo956
Redeemer
Redeemer

Západní sankce začínají fungovat až teď. Problém byl v odebírání ruského plynu, míní investiční stratég | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
https://www.irozhlas.cz/ekonomika/rusko ... d=22498480

Autoeditácia príspevku po 2 hod 29 min 38 sek:

https://deepstatemap.live/en#12/47.4806/35.8728

Autoeditácia príspevku po 52 min 53 sek:
Jako by byli prašiví. Ruští vojáci naříkají, že je v Moskvě nazývají vrahy - Novinky
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... .nexttoart
jackb
Redeemer
Redeemer

Denys Davydov zacal pouzivat vypis strat z Orxyu pre obe strany.
zeby ZSU opat stratili vsetky tie Leopardy a vsetky MaxxPro to ale nevychadza

Preto platia otazky: kedy vzniklo to video? Preco cakali s takym esom takmer mesiac? Alebo cely svet publikuje informacie neskor a o ruskom protiutoku na Staromajorske sa este len mame dozvediet?

Ak mala byt v prvych dnoch letnej ofenzivy chyba ZSU v tom, ze zoradili techniku do konvoja, tak Rusi ju pri Kliščijivke zopakovali:

Rakety z HIMARsov navstivili velitelsky post okupantov v Tokmaku

Dalsie letisko strategickych bombarderov malo problemy:

Autoeditácia príspevku po 4 min 43 sek:
gogo956 napísal: 22 aug 2023, 5:45 Gripeny síce nepatria do skupiny lietadiel "short takeoff and landing" ale je pravda ze maju nizsie naroky na kvalitu a dlzku vzletových dráh co je urcite vyhoda v podmienkach Ua :)
Myslim, ze to by bol prave kluc. Ak moze nepriatel utocit na letecke zakladne, pri lietadlach, ktore nemaju vysoke naroky na kvalitu vzletovej drahy, by musel vybombardovat celu dialnicnu siet.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb
tie Gripeny su vhodnejsie z toho dovodu, ze F16 potrebuje dlhsiu vzletovu drahu ako je standard u ukrajinskych vojneskych letisk, pretoze sovietske/ruske stroje lietaju z takych kratsich.
:)
F16 su pomerne narocne na dlzku vzletovej drahy.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Takže písali, že UA by mala dostať 60+ lietadiel. To je dosť vysoké číslo, ktoré by mohlo aj niečo na bojisku zmeniť :-)
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

celkom by ma zaujímalo...deepstate zobrazuje ruské jednotky (chápem, že to nie je ich presná poloha) ale napr. pri včerajšom update sa zmenila ich poloha v podstate do linie na branenie postupu dalej na juh. Ide mi však o to, či to čo zobrazuje deepstate sú viacmenej všetky známe ruské jednotky nasadené na južnom fronte, resp. na celom fronte?

Pretože podľa toho, tie obranné línie síce majú pekné ale v nich dokopy nikto nie je. Zjednodušene povedané, stačí prejsť/zničiť to čo je v predu a ďalej to už nebude taký odpor, resp. nebude mať kto byť v tých zákopoch. A nechce sa mi veľmi veriť, že niekde vpredu kapu ruskí vojaci aj s technikou, rusi strácajú územie, ktoré by si teoreticky chceli pričleniť a desiatky tisíc vojakov, sedia v zákopoch vzadu na líniách, pijú, fajčia, hrajú mariáš a čakajú, kedy k nim konečne dorazia ukrajinci. Medzi tým 100k vojakov chce útočiť na Kupiansk a dalšie desiatky tisíc vojakov sú v prvej línii po celom fronte. Toľko až nemobilizovali.

A taká malá myšlienka, ak by sa AFU podarilo preraziť na nejakom mieste a postupne neskôr obsadzovať dalšie oblasti aj s týmito zákopami, tak vpodstate získa AFU obranné pozície voči rusom.
jackb
Redeemer
Redeemer

predstavujem si ten skrekot planktonu, keby sa take nieco prihodilo Bidenovi:
Car vsetkej Rusy zabudol na ktorej ruke nosi hodinky

Twitter hlasi, ze Krymsky most ma opat dake problemy s bavovnou

tu si pani na Twitteri nieco kreslili a komentovali:

co ma hneva je kreslenie pozicii ZSU. ti sa "podakovali" zapadnym mediam, ze vytrubili kedy a kam boli zapojene zalohy a tak specialne ich ostreluje nepriatel

o moralke medzi okupantami
Spoiler
necakane: kremelske Ministerstvo Lzi... klamalo. kto vie co za techniku a kde to ponatacali v inych videach
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 22 aug 2023, 21:43 predstavujem si ten skrekot planktonu, keby sa take nieco prihodilo Bidenovi:
Car vsetkej Rusy zabudol na ktorej ruke nosi hodinky
neviem, či zrovna Biden ma byt tým skvelým silným lídrom, ale proti gustu...
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Druhá línia ruskej obrany v Zaporižskej oblasti na juhu Ukrajiny, kde ukrajinské sily zaznamenali postup, by sa mohla ukázať slabšia ako tá prvá. V analýze vývoja frontu na Ukrajine to uviedol americký Inštitút pre štúdium vojny.

Ten uviedol, že od začiatku ukrajinskej protiofenzívy, teda zhruba od začiatku júna, nepozoroval, že by sa do oblasti až na výnimky presunuli nové ruské jednotky.

Ukrajina v utorok ohlásila postup pri obci Robotyne v Zaporižskej oblasti, čím sa jej vojaci priblížili k strategicky dôležitému mestu Tokmak.

„Ukrajinský postup v oblasti Robotyne priblížil ukrajinské sily k možnosti začať operácie proti druhej obrannej línii, ktorá by mohla byť relatívne slabšia ako prvá ruská obranná línia v tejto oblasti,“ uviedol americký inštitút. Poznamenal, že Rusko v oblasti zrejme nemá jednotky pravidelnej armády, ktoré by neboli už zapojené do bojov.

„Pozorovaný nedostatok ruských zoskupení a jednotiek v druhej obrannej línii na západe Zaporižskej oblasti môže znamenať, že časti jednotiek a zoskupení, ktoré sú už zapojené do bojov, zaujmú tieto pozície,“ napísali tiež americkí analytici. (isw, čtk)
https://dennikn.sk/minuta/3534271/

to, na co som sa dotazoval.
retkvic
Addict
Addict

jackb napísal: 22 aug 2023, 21:43 co ma hneva je kreslenie pozicii ZSU. ti sa "podakovali" zapadnym mediam, ze vytrubili kedy a kam boli zapojene zalohy a tak specialne ich ostreluje nepriatel
Nedavno CNN verejne vyzvala nejaka US plukovnica v UA s tym, ze s nimi nebudu komunikovať ohladom zverejnovania nejakych grafickych zaberov, pripadne osocovania, ze su z nich nejaky platny zoldaci na UA. Podobne zdroje potom mozu zverejnovat aj taketo udaje.

Autoeditácia príspevku po 15 min 3 sek:
jackb napísal: 22 aug 2023, 21:43 Car vsetkej Rusy zabudol na ktorej ruke nosi hodinky
Mozno ich tam v sukromi aj nosi, na pravej ruke pri podpisovani byva na tie hodinky s rôznymi ruskymi symbolmi dobry zaber, mozno to sluzi na rozne symbolizmi, pripadne to zakryva nieco na ruke... ci je to dvojnik sa vsak z toho nedozvieme, to ze nosi hodinky na lavej ruke to skôr.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ad Zapadne noviny. Tusim to bola Anna Maľar, nevidem ci a aku hodnost ma na MO, ale boli tam WP a WSJ. CNN som nevidel, ale mozno ju pridali do zoznamu

Ad Hodinky: vcera som prescrolloval cez ine video, kde si ich pocas prejavu na kameru da dole z lavej ruky a da na pravu. No ked to robi podvedome a neviem sa kontrolovat pred kamerou + ho na to rezia neupozorni a nevystrihne to, urcite sa na nom podpisuje vek a s nim prichadzajuce choroby. Ked to video najdem, podelim sa o neho.

S400 na Kryme sa stretla s "bavovnou"

toto vyzera ako CAS pri Robotyne

skoda, ze bojovnici proti lzi, nepotieraju tie prichadzajuce z Kremla a este im prikladaju vahu. v juni, v auguste...
aj teraz sa da povedat "Nko tiez riesi Kupiansk". riesi. ale ako cele leto pise, ze Rusi klamu o tom co sa tam deje. tak ako pisali o lziach o pri Novosilke, ci Staromajorske, teraz pisu o ruskych lziach v okoli Kupiansku
Na severe nič nové. Ruská propaganda opakovane hlási úspechy v bojoch pri Kupiansku. V pondelok sme písali o jej vyhláseniach o údajnom dobytí dediny Syňkivka. Potvrdilo sa, že sa nič také nestalo a Rusi tradične klamali. Dobytie obce preukazovali videom z úplne inej dediny, do Syňkivky sa ani nedostali. Napriek útokom Rusi pri Kupiansku z hľadiska zisku územia takmer nič nedosiahli.
https://dennikn.sk/3534692/vyvoj-bojov- ... 72c9668f31

Preto ma este viac zaujima kde natacali "Novosilku" a "Staromajorske"

zatial najlepsim meme dna je stratenie sa vrtulniku Mi 8, ktory preletel na ukrajinske uzemie a vsetci na palube sa vzdali
Napísať odpoveď