Rady ohľadom jázd
-
ROKI49
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Rady ohľadom jázd
Ked do teba niekto drcne a mas odstup tak meter, tak ti to stejne nepomoze a posunie ta. Teda pokial do tej brzdy netlacis jak bujak, ale mas ju zatlacenu akurat natolko, ze auto stoji
No ale predsa len to čosi zbrzdí a kinetická energia nebude tak veľká a náraz bude menší.
Len teoretizujem
Inak keď som prechádzal mestom, tak som si schválne všímal, koľkí to robia a zistil som, že takmer každý. Bolo pár výnimiek, ktorí nestáli na brzde, ale videl som kadejaké značky od Bardejova, Žilinu až po Bratislavu, v hocijakých starších, novších autách a všetci poctivo stáli na brzde. Tak som stál aj ja
Len teoretizujem
Inak keď som prechádzal mestom, tak som si schválne všímal, koľkí to robia a zistil som, že takmer každý. Bolo pár výnimiek, ktorí nestáli na brzde, ale videl som kadejaké značky od Bardejova, Žilinu až po Bratislavu, v hocijakých starších, novších autách a všetci poctivo stáli na brzde. Tak som stál aj ja
Podla mna by ta rucna zbrzdila viac. Pri naraze sa tvoje telo moze spravat velmi nepredvidavo. Nespoliehal by som sa, ze udrzis nohu na brzde.
mna ked naburali zozadu, tak mi zdvihlo nohu z brzdy (v spetaku som videl, ze asi nedobrzdi, tak som sa pripravil.. a aj tak nic z toho:)sundevil napísal:Podla mna by ta rucna zbrzdila viac. Pri naraze sa tvoje telo moze spravat velmi nepredvidavo. Nespoliehal by som sa, ze udrzis nohu na brzde.
Môžem otázku?tiež mám krátko vodičák a ako vždy v križovatke mi zdochne motor jasné stres panika lebo auta za mnou trubia...není svetelná ...chcem sa opýtať ako správne prejsť cez križovatku keď musím zastaviť dať prednosť a znovu sa rozbehnúť ?
Autoeditácia príspevku po 3 min 40 sek:
Pozrela som i pár videí ale všetko to je o rozbiehaní sa počiatočnom,nie keď treba zastať a tak sa rozbehnúť
Autoeditácia príspevku po 3 min 40 sek:
Pozrela som i pár videí ale všetko to je o rozbiehaní sa počiatočnom,nie keď treba zastať a tak sa rozbehnúť
nie je to to iste? ci sa pociatocne rozbiehas alebo zastavis a potom sa rozbiehas, stale sa rozbiehas zo statia.
pokial ti skapina motor tak treba pridat viac plynu a pomaly pustat spojku. postupne si najdes to miesto kde spojka zabera a naucis sa ked ju uz mozes pustit. rovnako sa naucis kolko plynu treba. radsej viac ako menej zo zaciatku.
pokial ti skapina motor tak treba pridat viac plynu a pomaly pustat spojku. postupne si najdes to miesto kde spojka zabera a naucis sa ked ju uz mozes pustit. rovnako sa naucis kolko plynu treba. radsej viac ako menej zo zaciatku.
Tak je jednoduchšie sa pohnúť zo zastavením autom ako mať auto v pohybe zastaviť ho a znovu sa pohnúť...nikdy mi nezdochlo keď auto som naštartovala a pohlo sa....ale keď bola nevyhnutná situácia zastať a potom sa pohnúť tam už auto zdochlo
Autoeditácia príspevku po 1 min 26 sek:
Tak je jednoduchšie sa pohnúť zo zastavením autom ako mať auto v pohybe zastaviť ho a znovu sa pohnúť...nikdy mi nezdochlo keď auto som naštartovala a pohlo sa....ale keď bola nevyhnutná situácia zastať a potom sa pohnúť tam už auto zdochlo
Autoeditácia príspevku po 23 min 49 sek:
Ale v každom prípade ďakujem za radu
Autoeditácia príspevku po 1 min 26 sek:
Autoeditácia príspevku po 23 min 49 sek:
Ale v každom prípade ďakujem za radu
Je to hlavne o strese a nič nepomôže tak, ako tréning. Sadni do auta, prevez sa k nejakej odľahlej prázdnej ceste a precvičuj si ten rozbeh. Najlepšie rovno aj rozbeh v kopci bez toho, aby si sa pohla dozadu. Chce to hlavne získať ten cit a odhad v chodidlách, ako správne púšťať spojku popri zošliapnutí plynu. Ozaj tu teoretické rady pomôžu málo.
Pri zastavovani mas vymacknutu spojku alebo neutral?
Co tak skusit drzat vymacknutu spojku? Pri semafore to nie je ideal lebo spojka trpi ked je dlho vymacknuta ale niede zacat treba.
Co tak skusit drzat vymacknutu spojku? Pri semafore to nie je ideal lebo spojka trpi ked je dlho vymacknuta ale niede zacat treba.
nic v zlom, ale toto by mala ucit autoskola. Pokial ziak nie je schopny pocas jazd v autoskole si zvyknut na pohynanie v roznych situaciach, nemal by dostat vodicak. To je proste zaklad.
Ano lenze ziak je rad ak dostane opravnenie, nebude reklamovat ze sa nenaucil vsetko.
to nie ziak by mal reklamovat, to by mala byt zodpovednost autoskoly, ze nepustim ziaka ku skuskam pokial nezvlada rozbiehanie sa.
Presne toto iste aj mna napadlo. Nebudem klamat, ja som takto bol s motorkou. Pred 3 rokmi som spravil vodicak na A za 4 dni a to tak, ze pred tym som sedel mozno 2x na babete. Kupil som si velku motorku, no mal som vzdy problem s rozbehom na krizovatkach. Po roku som to zabalil a predal motorku. Teraz, ked sa nato pozeram spatne, tak to povazujem za uplne neprofesionalne od autoskoly, ze ma po 3 dnoch jazd pustili rovno na skusky. Vtedy som sa tym nezaoberal, tesil som sa z novej nadupanej motorky, no teraz sa tesim, ze za ten rok som sa nikde neprizabil resp. nikoho neohrozil ajked to bolo niekedy na male a to som vzdy jazdil opatrne.mLuks napísal: 25 aug 2023, 12:08 nic v zlom, ale toto by mala ucit autoskola. Pokial ziak nie je schopny pocas jazd v autoskole si zvyknut na pohynanie v roznych situaciach, nemal by dostat vodicak. To je proste zaklad.