Otužovanie po 60-ke?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Otužovanie po 60-ke?

Príspevok od používateľa starysomar »

Vždy som iba sníval o otužovaní a obdivoval ľudí, ktorí dokážu vydržať v prielube, vysekanej v ľade.
No nespravil som pre to nič. Ak niekde nebola teplá voda (týždňovky, dovolenka), umyl som sa v takej, aká bola no nepokračoval.
Nedávno pár dní netiekla teplá a zistil som zaujímavú vec - odstáta čo šla miesto teplej mi bola "protivnejšia", než tá priamo zo studenej. Dva-tri krát som sa vlažnou aj keď už tečie teplá a potom sa osprchoval celkom studenou - v pohode zatiaľ.
Máte niekto praktické skúsenosti s otužovaním - ako efektívne postupovať, čomu sa vyvarovať? V nete je rád na mraky no často protichodných.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Otužovanie po 60-ke?

Príspevok od používateľa aacid »

manzelka otuzuje, rekreacne. viem ze si vzdy pochvalovala Wim Hof-ovu metodu a knizky od neho.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Roky sa sprchujem len v studenej vode. Aj ma chvilu lakalo otuzovanie v zime v jazerach ale vykaslal som sa na to.
Pocul som o tom uz vselijake nazory a pride mi ze to ma viac negativ ako pozitiv.
Samotna sprcha staci na lepsiu imunitu
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Asi ostanem pri tej sprche ak vôbec. Teda ak sa to neprejaví nejakými problémami.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

starysomar
ak to chces robit v rieke ci jazere tak treba nablizku nieco take mat. Podla mna studena sprcha doma je praktickejsia a stačí. Aspon mierne otuzovanie je samozrejme fajn. Extrémy su vzdy problematické.. :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Jazero mám cca 7 km vzdialené (vodná nádrž Kanianka), rieku tiež (Nitra) no do tej by som nevliezol ani za peniaze. Ostatne ani do priehrady v Nitrianskom Rudne. V lete trávime 7-8 dní v jednej horskej doline a tam je len potok a 1200 litrová nádrž z vodou. Občas ju slnko akotak ohreje - je totiž v tieni stromov napúšťaná z prameňa a je to 600 metrov nad morom.

Nemám teplomer na zmeranie odtečenej studenej z vodovodu - asi sa po nejakom poobzerám.
Napísať odpoveď