Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Mne ich nechava kurier v alzaboxe. Ale nie je to nieco co by som si vyberal ja pri volbe dopravy. Je to automaticke.
ako je to mozne? 
no, dovazaju to rozne spolocnosti, vacsinou SPS, mne obcas aj svihajsuhaj doniesol balik
A ked to je nahodou sps kurier, tak mu mozes povedat nech ti to neha v alzaboxe. ale nikdy nevies. Ci bude ochotny a tak.
Ano, sps. Zo zaciatku mi to nosili domov, teraz uz jedine alzabox. Menej roboty pre nich - pride k boxu a vsetko to vylozi tam. Nemusi behat po domoch.
jasne, rozumiem
ale to je pripad, kedy je ten alzabox asi niekde pri Vas ze?
nenecha to v hociktorom boxe okolo ktoreho ide vsak?
cize nemate skusenost ze uz priamo pri zadavani objednavky si to necham poslat do alza boxu alebo ineho boxu, stale sa treba dohodnut s kurierom, ze?
ale to je pripad, kedy je ten alzabox asi niekde pri Vas ze?
nenecha to v hociktorom boxe okolo ktoreho ide vsak?
cize nemate skusenost ze uz priamo pri zadavani objednavky si to necham poslat do alza boxu alebo ineho boxu, stale sa treba dohodnut s kurierom, ze?
toto mna inak nahnevalo uz par krat. nehovorim teraz priamo o aliexpresse ale z nejakeho eshopu si zaplatim dopravu kurierom a on miesto toho aby mi to priniesol domov tak to necha niekde na vydajnom mieste, este to ani nebolo miesto najblizsie pri mne.
mohol som si rovno zaplatit dopravu do balikomatu a mal by som to to iste ale lacnejsie.
mohol som si rovno zaplatit dopravu do balikomatu a mal by som to to iste ale lacnejsie.
Chezter: nie neda sa to vybrat pri objednavke.
Kamos nema v dedine alzabox, jemu vzdy objednavky nosi.
Druhemu kamosovi v BA to nechava v AB tak 2km od neho.
Inak mi to az tak nevadi,mimo pripad kedy som isiel na vikend prec a o 15tej ti hodia zasielku do alzaboxu ktora tam bude do pondelka 15:00. Ak si mimo, mas smolu. Nejake predlzenie alebo co sa nekona. Volal som na sps, ze sa "pokusi" kontaktovat kuriera aby to nechal tam. Ale naozaj to tak bude? Uz som zazil pripady kedy ti povedia jasne, nie je problem. A potom tu zasielku nahanas kade tade.
Kamos nema v dedine alzabox, jemu vzdy objednavky nosi.
Druhemu kamosovi v BA to nechava v AB tak 2km od neho.
Inak mi to az tak nevadi,mimo pripad kedy som isiel na vikend prec a o 15tej ti hodia zasielku do alzaboxu ktora tam bude do pondelka 15:00. Ak si mimo, mas smolu. Nejake predlzenie alebo co sa nekona. Volal som na sps, ze sa "pokusi" kontaktovat kuriera aby to nechal tam. Ale naozaj to tak bude? Uz som zazil pripady kedy ti povedia jasne, nie je problem. A potom tu zasielku nahanas kade tade.
njn
ja to riesim preto, lebo som nieco objednal pred mesiacom nejake drobnosti s pomalym postovnym zadarmo a pozeram podla trackingu ze to pride akurat vtedy ked budem odcestovavny
ja to riesim preto, lebo som nieco objednal pred mesiacom nejake drobnosti s pomalym postovnym zadarmo a pozeram podla trackingu ze to pride akurat vtedy ked budem odcestovavny
potvrdzujem ze v poslednych mesiacoch uz kuriery balicky z aliexpresu rovno davaju do samoobsluznych boxov a ludom vobec nevolaju
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Zavisi asi od toho, kde. U nas v ZA stale zasielku z ali dostanem kurierom, a vzdy mi vola. Ked som mu povedal, ze nie som doma, do schranky sa nezmestila, nechal ju u suseda 
no mne pred tyzdnom v BA zavolal kurier ze ma balik a ked som nebol doma tak mi ho nechal na vydajni, takze keby som doma tak mi ho prinesie.
Posledných cca 25 zásielok z ali mi vždy doniesol kuriér SPS, jednu som nemohol pre neprítomnosť prebrať, poobede prišla sms, že zásielka bola uložená v blízkom alzaboxe - za mňa fajn. Jedna zásielka s dlhšou dobou doručenia mi išla cez poštu, 2€ výpalné som platiť nemusel.
vedia cinania uz aj falsovat trackovanie?
6 novembra som si objednal nieco z aliexpressu, malo to ist zo spanielskeho skladu, kedze uz presli 2 tyzden tak pozeram aliexpress ze co sa deje a zrazu vidim toto.
pride mi absolutne nerealne ze by ozaj poslali o 22:00 vecer zo spanielska, ze to islo cez nemecko, rano o 6:00 prislo na slovensko a este mi to aj ten den stihli dorucit.
samozrejme som balik neobdrzal, nikto mi nevolal a nic som si nenasiel v schranke.
DHL ma moznost sa prihlasit pre viac detailov ale aj ked zadam PSC, telefon aj mail tak pise ze udaje nie su spravne...
pride mi to velmi podozrive ale je to oficialna DHL stranka, nesiel som tam cez link z aliexpressu, isiel som priamo na DHL a len tam skopiroval cislo.
6 novembra som si objednal nieco z aliexpressu, malo to ist zo spanielskeho skladu, kedze uz presli 2 tyzden tak pozeram aliexpress ze co sa deje a zrazu vidim toto.
pride mi absolutne nerealne ze by ozaj poslali o 22:00 vecer zo spanielska, ze to islo cez nemecko, rano o 6:00 prislo na slovensko a este mi to aj ten den stihli dorucit.
samozrejme som balik neobdrzal, nikto mi nevolal a nic som si nenasiel v schranke.
DHL ma moznost sa prihlasit pre viac detailov ale aj ked zadam PSC, telefon aj mail tak pise ze udaje nie su spravne...
pride mi to velmi podozrive ale je to oficialna DHL stranka, nesiel som tam cez link z aliexpressu, isiel som priamo na DHL a len tam skopiroval cislo.
Detto nieco podobne. Na trackingu balik odovzdany na dorucenie. Madarska firma, ktora to v Budapesti preclieva a posiela ku nam ma odkazala na Slovensku postu. Posta zase odpoveda, ze to je zasielka bez trackingu. Ja som bez zasielky a penazi. A AliExpress dispute odmietol, ze vraj balik bol bez trackingu ci co to a ze si to mam vybavit s dorucovatelom (nasou postou). Ale jasne vidim tracking zasielky az po postu, dokoncs vidkm aj to, ze to vzali na dorucenie, ale nedorucili. Islo sice o tovar za cca 10 eur, ale par mesiacov nieco podobne. A AliExpress na to uplne kasle.
Tak to je chyba posty. Ani nebudem vraviet, kolko balikov posta ukradla. A mozu si to dovolit, lebo neexistuje ziadna moc na svete, ktora by ich nutila aspon to investigovat. Proste, ked sa typkovi(vacsinou pracovnik posty) balicek paci, tak si ho zoberie. Ali s tym nema nic a posta sa ti kludne moze smiat do oci. Slovenska posta funguje indenticky ako Slovenska vlada. Kradne ti s pred oci a este sa ti smeje do ksichtu lebo nic nezmozes
(Kedze mam znamu postarku, vsetky stratene baliky som riesil cez nu a ked sa nieco stratilo, tak to ona investigovala. Baliky co mali prist mne, baliky na dobierku, trakovane, netrakovane baliky. Vsetky sa stratili niekde v preberacom/triediacom centre. Posta co ma balik dorucit nic nedostane a posledny track je posta, ktora to odoslala(cize 1. posta - my sme to poslali - 2. posta - my sme nic nedostali). Medzi tym nie je nic. Ked to riesis s postovym ombucmanom, ten ta posle tiez do pi*i.) Ak teda balik strati slovenska posta, nemas moc moznosti, len zapalit triediacie centrum, clovek za prepazkou uz vacsinou s tym nema nic.
update mojho pripadu. opakovane som pisal predajcovi, nereagoval, ked to konecne aliexpress umoznil (je tam nejaky casovy limit) tak som otvoril dispute a ziadal som vratenie penazi. tovar ma stal 33 eur. po 2 dnoch prisla odpoved od predajcu ze mi vrati 30 eur. z principu som nesuhlasil a ziadal 33 eur. po dalsich dvoch dnoch sa zase ozval ze 31 eur. to sa opakovalo este asi 2x (vzdy trochu pridal) az som klikol na ziadost aby to riesil aliexpress a behom 5 minut mi prisiel mail ze mi vracaju 33 eur.
pride mi to ako celkom zaujimavy biznis plan, obchod na aliexpresse s produktami ktore lakaju nizkymi cenami (produkt mal o nieco lacnejsie ako konkurencia) po objedani nic realne neodoslem, dam fejkovy tracking a cakam. ked zakaznik otvori dispute tak ho budem natahovat o par eur a dufat ze ho to prestane bavit a na nicom som zarobil 3 eura. asi z neho nebude milionar ale je to minimum namahy.
btw obchod uz na aliexpresse neexistuje
pride mi to ako celkom zaujimavy biznis plan, obchod na aliexpresse s produktami ktore lakaju nizkymi cenami (produkt mal o nieco lacnejsie ako konkurencia) po objedani nic realne neodoslem, dam fejkovy tracking a cakam. ked zakaznik otvori dispute tak ho budem natahovat o par eur a dufat ze ho to prestane bavit a na nicom som zarobil 3 eura. asi z neho nebude milionar ale je to minimum namahy.
btw obchod uz na aliexpresse neexistuje
Skoda, som sa chcel spytat ci mal a kolko recenzii ten dany tovar u toho predajcu.
Viem, ze niektory skusaju aj opacne, ze kupia nieco co vedia ze je falzifikat a potom to vyreklamuju na vratenie penazi, lebo Cinanom sa neoplati preplacat postovne, tak veci do 10-20-30€ aj castokrat refundu aj ked to zostane kupujucemu.
Hej, ale pozor! Pri reklamacii platis postovne do Ciny ty a je to 25 eur. Preto je otazne, ze ci sa to oplati.
Posielal som asi 2 veci v nedavnej dobe do ciny. Doporucena zasielka do 500g, bezne rozmery. Cena 9,70.
Asi platim, ale nepreplacaju to potom, to postovne? A preto to radsej nechaju nech si to ten dotycny necha a preplatia mu to? Ved keby nepreplacali postovne, tak by asi tie reklamovane veci chceli naspet, ci?heker napísal: 30 nov 2024, 23:57 Hej, ale pozor! Pri reklamacii platis postovne do Ciny ty a je to 25 eur. Preto je otazne, ze ci sa to oplati.