Ahojte, na Suzuki Baleno mam letne aj zimne pneumatiky 175/65R15.
Aj letne aj zimne su uz zrele na vymenu.
V technickom preukaze mam povolene aj rozmery 185/55R16.
Oplati sa mi prejst s letnymi pneumatikami (napr. brzdna draha) prejst na sirsie pneumatiky alebo je to jedno?
Ak ano, co mam urobit so starymi diskami? Nechce sa mi ich predavat po bazosi
Dakujem za odpovede.
Oplati sa prejsť z 175/65R15 na 185/55R16?
Re: Oplati sa prejsť z 175/65R15 na 185/55R16?
Medzi novými pneumatikami rovnakej značky a modelu v týchto 2 rozmeroch budú rozdiely v brzdnej dráhe minimálne a len kvôli tomuto sa neoplatí prechádzať na väčší rozmer. Celkovo jazdné vlastnosti budú takmer identické.
Podľa mňa najväčší rozdiel bude len vo vzhľade, ten starý rozmer sú pomerne dosť veľké balóny, pričom tento novší rozmer bude pôsobiť lepšie kvôli nižšiemu profilu. Ak kúpiš nejaké pekné ALU disky, tak to bude samozrejme vyzerať lepšie ako na plecháčoch, ak ich tam teraz máš.
No a čo so starými diskami? Ak ich nechceš predávať na bazoši, tak ich niekomu daruj, zober do zberu alebo odlož do pivnice. Čo iné ti mám na to napísať...
Podľa mňa najväčší rozdiel bude len vo vzhľade, ten starý rozmer sú pomerne dosť veľké balóny, pričom tento novší rozmer bude pôsobiť lepšie kvôli nižšiemu profilu. Ak kúpiš nejaké pekné ALU disky, tak to bude samozrejme vyzerať lepšie ako na plecháčoch, ak ich tam teraz máš.
No a čo so starými diskami? Ak ich nechceš predávať na bazoši, tak ich niekomu daruj, zober do zberu alebo odlož do pivnice. Čo iné ti mám na to napísať...
pilifo, ten zber je z toho najlepsia moznost 
Aha, ty si sa ich legitímne chcel len zbaviť. Ja som si pôvodne myslel, že ich chceš speňažiť, ale nejako zázračne tak, aby si ich nemusel predávať 
V takom prípade je ten zberný dvor najlepší...
V takom prípade je ten zberný dvor najlepší...
-
starysomar
Hardcore addict
Disky 175 by som si nechal na zimné gumy, 185 zohnal na letné.
Nepíšem, čo máš urobiť Ty - viem pre čo
Nepíšem, čo máš urobiť Ty - viem pre čo