Jaj, tak to je celkom zaujímavá info. Podobne to je aj pri sledovaní športových prenosov alebo tam je už zohráva dôležitejšiu úlohu farebná hĺbka?gogo956 napísal: 01 sep 2023, 13:37 v hrach az tak nevadi ked je farebna hlbka iba 8bit ale ak je nizky kontrast tak to vadi viacej. Ale je to samozrejme aj individualne, kazdy mame ine preferencie..![]()
Monitor k hernej konzole
Re: Monitor k hernej konzole
Ved nejaky si vyber a doma uvidis, vzdy sa da vratit.
8bit ma drviva vacsina ludi a ani nevie, ze existuje aj 10bit. Ja v tom teda problem nevidim. Som skor zastanca IPS, kvoli podaniu farieb. Nevidim ale problem ani v kontraste, pretoze viem, ze ako mam nastaveny kontrast na monitore a nikdy to nebolo naplno.
Jop, 8-bit ani podľa mňa nie je vôbec problém. Dokonca ani ja, ako amatérsky fotograf nevidím hneď na prvú rozdiel medzi 8 a 10-bit. Takže na bežne používanie, by som to vôbec neriešil.
heker
ak monitor zvlada vyssi kontrast tak o to lepsie vie zobrazit ciernu farbu. Závisi ale pri akych svetelnych podmienkach sa monitor pouziva. V tmavej miestnosti bude skor vidiet slaby kontrast ako v miestnosti kde je dost svetla. V praxi ale staci aj pomer 1000:1
ak monitor zvlada vyssi kontrast tak o to lepsie vie zobrazit ciernu farbu. Závisi ale pri akych svetelnych podmienkach sa monitor pouziva. V tmavej miestnosti bude skor vidiet slaby kontrast ako v miestnosti kde je dost svetla. V praxi ale staci aj pomer 1000:1