Aplikácia na záznam financií

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aplikácia na záznam financií

Príspevok od používateľa starysomar »

Grafy som "opustil". Pri pocte listov , co za tie roky mam, zdrziavali nacitanie-ukladanie. Mam to podelene podla typu vydavkov, vidim kolko na co miname, kedy sa co kupovalo, platilo (ci sa...) atd. Ten excel som si postupne vylepsoval. Sucty, priemery atd. Dobre aj na cvicenie mozgu. Na zaciatku nutnost, platili sme za matku, svokrovcov, pribuznych - mali zivnosti popri zamestnani. V tom by bol chaos.
Pisem si aj sichty v inom, pisem aj vodomery a ine veci za SVB v inych.
Inde zas naklady na auta, tankovania, servis, spotreby...
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Načo je to úprimne dobre?

Ako už niekto hore spomínal, každomesačne výdaje musím platiť tak či tak. Servisy/opravy kadečoho tiež. Ak som hladný a nestíham variť, tak idem do reštiky alebo si niečo objednám.
Ak si to všetko budem zapisovať, a potom si to čítať, tak čo z toho budem mat? Veď ak budem chcieť ísť na kávu, tak na ňu pôjdem a nebudem sa pozerať do grafu koľko javy som vypil minulý mesiac a či náhodou neprekročím nejaký pomyselný limit.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

no asi ten clovek co v tom nevidi vyznam nebude zrovna cielova skupina na taketo nieco, ze?

za prve su ludia co maju mesacny budget velmi limitovany a mozno ozaj musi premyslat nad tym ci si moze dovolit ist na kavu alebo nie. aj taki ludia existuju a nie je ich malo. vacsina z nich samozrejme funguje v style "kym mam tak minam a 3 dni pred vyplatou su na veceru rozky s pastikou".

za druhe, ide o to vediet na co tie peniaze minas. ja som dokonaly priklad, je uplne jedno kolko zarabam jednoducho aj tak miniem viac nez mesacne zarobim.
sralo ma to tak som si zacal robit uctovnictvo. a vysledok bol ze som si nastavil budget kolko mesacne mozem minut na blbosti. samozrejme ze nakup spravis lebo musis jest a auto das do servisu lebo musis na nom jazdit ale ked premyslam ci idem znova na pivo do mesta (co byva takych 100 eur za vecer) alebo ci si kupim dalsiu hru za 30 eur ktoru budem aj tak hrat 3 hodiny a uz som tento mesiac kupil 3, tak potom ma podla mna velky zmysel riesit si uctovnictvo.

no a potom su samozrejme ludia co sa v tom vyzivaju, svokor si cely zivot takto zapisuje (podla mna vsetko), vedie si grafy a reporty aj napriek tomu ze zrovna on by financie vobec riesit nemusel...
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

vzhladom na to, ze vacsinou riesim vsetko cez IB, resp. platby kartou tak vyuzivam spending report na ucte TB, su tam kategorie, graf, vies si urobit pravidla a tie platby, ktore ostanu ako nezaradene dva krat do mesiaca poupratujem.

aacid: ides vecer do mesta na povo a nechas tam 100ku? …kolko vypijes a pojes za vecer?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

myslim ze treba este rozlisovat ci sa rozpravame o jednotlivcoch, paroch ci rodinach.
samozrejme ze pokial clovek zije sam a ma jedno bankove konto tak nepotrebuje nic viac ako spending report.
akonahle mas uctov ale viac, nebodaj platis aj hotovostou (a zrazu mas v spending reporte 300 eur vybery z bankomatov a netusis na co to islo) alebo teda zijes s niekym inym ktoreho vydaje tiez treba sledovat tak uz to chce trochu viac.
mLuks napísal: 20 feb 2023, 12:01aacid: ides vecer do mesta na povo a nechas tam 100ku? …kolko vypijes a pojes za vecer?
nedeje sa to pravidelne ale tak 50 eur je minimum, par piv a vecera.
nebodaj sa ale vecer rozbehne a ani nevies ako a pijes whisky v nejakom fancy podniku lebo ta tam dotiahol kamarat co nema rad pivo... a to je ten lepsi pripad...
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

to je tiez pravda ci si sam alebo tyka sa to dvoch.

ono pri tom upratovani reportu som zvykol aj tu hotovost zvykol upratat do kategorii, lebo som si priblizne pamatal na co to slo.

no hej, niekedy sa to zvrtne. ale to uz len parkrat za rok sa deju take akcie u mna. Zvycajne ideme na dva-tri piva a domov.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

aacid napísal: 20 feb 2023, 11:10ked premyslam ci idem znova na pivo do mesta (co byva takych 100 eur za vecer)
Bezne chodis na pifko do michelinskej restauracie? :)
Ja si dam vzdy daco pod zub ked uz sa terigam do mesta na pivo ale za seba viac nez 25€ malokedy rozflakam.

K tym zaznamom. Robim si ich aj napriek tomu ze bezne mi ostane cca 1/4 z prijmu (na rozdiel od aacida :D )
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Pomohli ti tie záznamy k nejakej optimalizácii?
René
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa René »

mna skor zaujima, je ozaj bezpecne sparovat bankovy ucet so spendee alebo s wallet od budgetbakers? Tiez som istu dobu pouzival spendee, zapisoval som si vsetko manualne, ale samozrejme kazda piata platba ostala zabudnuta a potom som v tom mal bordel.
No zo zvedavosti by som si dal sparovat ucet v premku, len sa obavam toho ci je to ozaj ok. Nepotrebujem, aby mi niekto cital zostatky na uctoch, pohyby atd :)
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Veď o to ide, že dáš povolenie na čítanie zostatku a pohybov na účte :)
René
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa René »

zle som sa vyjadril. skor som to myslel tak, ci sa to neda zneuzit. a ako som spominal ci nebude nejaka osoba niekde prechadzat pohyby na mojich uctoch :)
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

René napísal: 07 sep 2023, 13:12 zle som sa vyjadril. skor som to myslel tak, ci sa to neda zneuzit. a ako som spominal ci nebude nejaka osoba niekde prechadzat pohyby na mojich uctoch :)
Celkom pekne to majú vysvetlené na stránkach.

https://spendeeapp.medium.com/ako-je-za ... 4573197dc0

Ja si myslím že sa nie je čoho báť.
Napísať odpoveď