Caute, objavil som doma starsi PC a HP a chcel som ho pouzit na rozne hokusy-pokusy s tym, ze do neho budem pristupovat cez SSH. Este nikdy som sa nestretol s tym, ze PC nabootuje OK, ked je pripojeny monitor - podla googlu by mozno stacil samotny kabel, ale nenabootuje pokial monitor (alebo teda vraj aspon kabel) nie je pripojeny do PC.
Podla toho co som nasiel, tak vraj zase nejde o az taku zvlastnost a to fungovanie bez monitora je tzv. headless a nie kazdy PC to podporuje. Aj tak sa mi nezda naco by niekto implementoval takuto blbost a ked uz ano, tak by sa to malo dat zapnut / vypnut minimalne v BIOSe.
Mate s tym skusenosti?
Starsi HP PC a Debian - nenabootuje bez monitora
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Re: Starsi HP PC a Debian - nenabootuje bez monitora
a co ked skusis vybrat GPU, resp ak mas integrovanu, tak v biose zakazat? POST pipanie nieco nenapovie?
Môže byť, boli počítače dávnejšie, kde keď si nemal zapojenú myš alebo klávesnicu, tak sa nespustilo, možno to bude tak aj s monitorom.
Skúsil si s monitorom či sa vôbec spustí aspoň tak? Pozrieť bios by si mohol, či tam nenájdeš ohľadne toho niečo na vypnutie/zapnutie.
Skúsil si s monitorom či sa vôbec spustí aspoň tak? Pozrieť bios by si mohol, či tam nenájdeš ohľadne toho niečo na vypnutie/zapnutie.
ano s monitorom funguje, v biose ohladom toho nic nieje, ale predavaju sa konektory, ktore maju simulovat pripojeny monitor, asi pre taketo pripady, takze pravdepodobne je bezne, ze sa to neda nastavit ani v biose.