Parlamentné voľby 2023

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu alebo hnutie budete voliť vo voľbách do parlamentu 2023?

Hlasovanie ukončené 01 okt 2023, 11:16

Demokrati
7
10%
Hlas – SD
0
Žiadne hlasovania
Koalícia OĽaNO a priatelia
0
Žiadne hlasovania
Kotlebovci - ĽSNS
0
Žiadne hlasovania
Kresťanskodemokratické hnutie (KDH)
2
3%
Modrí, Most – Híd
0
Žiadne hlasovania
Progresívne Slovensko (PS)
24
34%
Republika
0
Žiadne hlasovania
Sloboda a Solidarita (SAS)
31
44%
Slovenská národná strana (SNS)
1
1%
Sme rodina
0
Žiadne hlasovania
Smer – SSD
3
4%
Szövetség /Aliancia
0
Žiadne hlasovania
Inú stranu
0
Žiadne hlasovania
Nezúčastním sa
2
3%

Celkom hlasov: 70

Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Parlamentné voľby 2023

Príspevok od používateľa Blastbit »

Tazko sa bude naprávať zdravotnictvo po vládach HZDS,SDKU+ANO,najmä Smere a Olanu+Sme rodiny ktorá im sekundovala v nezmysloch.
By ma zaujimalo, ako to pán Simečka myslel stým, ked v relácii Na hrane povedal, ze v SR je nizka produktivita práce oproti iným krajinam.
Snád nemyslí to, ze nemec v automobilke vyrobí za hodinu 35 aut a slovák 70 aut = lebo toto nie je rozhodne nizka produktivita práce.
A to nerátam dodavatelov pre automobilky a ich výkonnostné normy, dalej v obchode co by malo byt 6-7 ludí sú 3 ludia co robia všetko ale platovo si nijako nepolepšia len maju ovela viac práce ako by mali mať.
O kvalifikovaných zamestnancoch som za roky počul z kazdej strany, ved taký absolvent strojnickej školy ked príde do strojarskej firmy praxovat a neskor sa zamestnat má kvalifikaciu a nastupny plat 1200 v hrubom alebo aj viac. Skúsený strojari maju aj okolo 2000 eur v čistom.
V automobilkách sa dannu prácu naučí aj kuchar,čašnik,cukrár a pod ak ho kvalitne precizne naučia a ak vidí ze výkonostné normy sú adekvátnom pomere s platom. Ak to tak nie je a je ohrozená aj bezpečnosť tak ludia odchádzaju. A dokonca pracovnici odchádzaju aj z bánk, ani to nie je med lízať robiť taketo povolanie...takze tolko k dristom o tom ako chýba kvalifikovaná prac sila ktoru aj tak nahradzaju lacnou nekvalifikovanou prac.silou z Azijskych krajin. Bol by som rád, keby sa detailne aj na toto SaS-ka pozrela,ak budu vo vláde snád ma nesklamu.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

nie, produktivita prace nie je pocet vyrobenych vyrobkov, ale hodnota vyrobenych vyrobkov
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

produktivita prace = efektivita prace
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Dnes sa mi páčilo toto
Budem voliť slušnosť.
Spomínam si na predvolebnú kampaň pred prezidentskými voľbami. Chránil som a sprevádzal kandidátku, Zuzanu Čaputovú. Určite som vtedy nebol fanúšikom a podporovateľom názorov, ktoré prezentovala. Skôr som to mal práve opačne. Žil som vo svete, kde bolo veľa hnevu a násilia, sám som si taký svet okolo seba vybudoval. Celkom sa mi v ňom páčilo, lebo som v ňom dokázal násilím potláčať pocity a hnevom na iných som si ospravedlňoval svoje zlyhania a neúspechy. Potom som však v “jej svete” strávil niekoľko intenzívnych predvolebných týždňov. V liberálnom svete 🙄 Zo začiatku to bolo otravné. Všetci sa usmievali, rešpektovali (na moje dovtedajšie predstavy o rešpektovaní sa, až príliš)… V jej volebnej základni na Tallerovej ulici sa neustále objavovali noví ľudia, všetci boli na mňa milí a správali sa priateľsky. Pritom to boli všetko odlišní ľudia, mysleli úplne inak, ako ja. A úplne najdivnejšie boli stretnutia s potenciálnymi voličmi a voličkami. Témy, ktoré otvárali a riešili boli závažné a dôležité. Školstvo, zdravotníctvo, financie, zahraničná politika. A ja som tam ako ochrankár stál a počúval. Keď hovorili o rovnosti v spoločnosti, len som prevrátil očami 🙄 bolo pre mňa zvláštne počúvať nie hnevlivé vety o Rómoch alebo homosexuáloch. Slovník, ktorý pri týchto témach používali bol pre mňa zvláštne pokojný. A taká presne bola kandidátka, ktorú som chránil. Pokojná, zmierlivá, láskavá. Ale bola to liberálka 🤦🏻‍♂️ Trávil som ale s ňou a jej tímom tak veľa času, že sa nedalo vyhnúť zamýšľaniu o veciach, ktoré hovorili a o spôsobe, akým ich prezentovali. Začal som vidieť priepastný rozdiel medzi liberálnou kandidátkou, Zuzanou Čaputovou a jej protikandidátmi. A pritom tí protikandidáti mi boli pred tými voľbami omnoho bližší. Možno nie ako ľudia, ale názorovo určite. Kedysi som viac fandil názorom, ktoré chrlil Harabín, Chmelár, Kotleba, preboha, ešte aj Daňo 🤦🏻‍♂️ a potom tam stojím, beží predvolebná debata v štúdiu, sedia tam títo menovaní a medzi nimi, pokojne, s odlišným slovníkom, absolútne bez hnevu a vyvolávania strachu sedí Zuzana Čaputová. Veď ona vlastne nehovorí nič, s čím by som nesúhlasil. Podporuje rodinu, nech je akákoľvek. Podporuje lásku, nech je akákoľvek. Zastupuje všetkých ľudí v miestnosti, nech sú akýkoľvek. Aj mňa. Wow, veď ona podporuje a zastupuje aj mňa. A robí to láskavo. Keď som volil som prvýkrát, hodil som to Kotlebovi, nahnevaný na systém. On mal systém zmeniť. Ach, ako som sa len mýlil. 30. septembra budem voliť Progresívne Slovensko, ktoré kedysi zakladala Zuzana Čaputová, ktorá dnes reprezentuje v politike slušnosť. Myslím, že slušnosť a porozumenie Slovensko teraz potrebuje viac, ako kedykoľvek predtým.
https://www.facebook.com/rarachjenainte ... iHxmx6tRTl
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Žeby vrcholné číslo tohto cirkusu?

https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-s ... -internetu
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Blastbit napísal: 22 sep 2023, 15:43 By ma zaujimalo, ako to pán Simečka myslel stým, ked v relácii Na hrane povedal, ze v SR je nizka produktivita práce oproti iným krajinam.
Snád nemyslí to, ze nemec v automobilke vyrobí za hodinu 35 aut a slovák 70 aut = lebo toto nie je rozhodne nizka produktivita práce.
Treba to pocuvat s porozumenim, Simecka to tusim hned na to aj vysvetlil, ze nizka produktivita sa tyka slovenskych malych a strednych podnikov, ktore bez obnovovania svojich technologii zaostavaju za modernizovanou konkurenciou a je potrebne im pomoct financne, tiez tam povedal, ze sa to netyka velkych podnikov ako automobiliek a pod, tam je to presne ako pises, len oni tym neduhom chybajucich prostriedkov na modernizaciu netrpia, a samozrejme slovak v automobilke pracujuci za pasom za mensi plat sa pretrhne viac ako pracovnik v Nemecku.

Ja si naopak myslim, ze Simecka v tej diskusii na hrane s Ficom stal obstojne, mal som obavy ze nebude vediet argumentovat, alebo sa neiekde zahapka, ale pekne mu vyvracal jeho nalinajkovane argumenty a keby to nebol Fico, co zahra argumentaciu do stratena, teda ze nereaguje na to co nevie reagovat, tak by ani nemal cim argumentovat. A vyvratil aj to Ficove, ze tie zatvarania boli vykonstruovane, na co nikto okrem neho nereagoval, ved ako povedal Simecka, sudy u nas funguju a hadam nebude Fico spochybnovat pravoplatne rozhodnutia sudov, ze su ty ludia vynni a teraz sedia v base za svoje zlociny za smerackej vlady.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Pridal som do prveho prispevku k prieskumom tuto stranku, je mozne tam aj vyskladat koaliciu, len sa nezobrazuje celkovy pocet mandatov, len hranica pre vacsinu a ustavnu vacsinu:

- Predčasné parlamentné voľby 2023 - RTVS - AKO, Focus, Median

Na stranke SME je tiez mozne vyskladat koaliciu, tiez sa tam nezobrazuje sucet mandatov, len vacsina, nie je tam hranica pre ustavnu vacsinu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic - okej moja chyba. Mna pobavilo ked sa Fico ohradil voci Simečkovi ohladom kumpanov. Tak sa Simečka opravil, ze nie kumpani ale oligarchovia - pekne ho odfajčil a Ficošík (oligarchom+mafii dáva a ostatním berie) sa len zasmial, lebo vie ze Simečka má pravdu.
Dreamer - po volbách sa zrejme poskladáme všetci. Pruser je, ked ani demokratické strany spolu nedržia a podkopávajú si nohy.
Pri despoticko totalitných stranách to pre SR znamená ešte horšie a to je to, že ked pojde o prachy budu spolu držať.
Inak aj pri tej poslednej diskusii uz bolo jasne vidno ze Hlas(Pelle) si pritakával so Smerom. Je skrátka roky divadelník, ze on je iný, ale nie je.
Ked budu mat hádky, tak nie tak verejne ako ked Matovic utocil na všetkých či SaS,PS+prezidentka,KDH,Demokrati,Modrí,novinári, a pod.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

gogo956 napísal: 23 sep 2023, 10:00 Žeby vrcholné číslo tohto cirkusu?

https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-s ... -internetu
A co toto? https://www.aktuality.sk/clanok/gYd5ZOD ... lovencine/
Nackovia, ktori neovladaju zaklady gramatiky chcu pokutovat za pouzivanie cudzich terminov.
retkvic
Addict
Addict

Dnes zverejnilo viacero webov vysleky studentskych volieb, pozeram zdroj studentske volby 2023, no nic z tohto roku mi nenaslo iba z minuleho, to je nieko taky hyperaktivny, ze zverejni udaje pre media skor nez ich zverejni na vlastnych strankach? Som sa chcel pozriet ci niekde su vysledky za vsetky strany bo po 8 miesto co maju zvarejnene chyba este 15 percent hlasov.
https://dennikn.sk/3581064/studentske-v ... ri-strany/
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

harrison314
:D
ale na kravu pre každého to uplne nemá :) :D
Ale mozno este do volieb sa niekomu podari este vacsia perla..
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"Jediná agenda ktorá smeru ostala je nenávisť."

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... ove_spravy
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal: 23 sep 2023, 12:23 Ale mozno este do volieb sa niekomu podari este vacsia perla..
Ja tomu aj verim, ze sa nieco najde.

Myslim, ze Peter Tkacenko nieco komentoval v zmysle, ze je vlastne dobre, ze politicke strany svoj volebny program neplnia :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Diskusia na Markize Volby 2023 niekto pozeral? :) To bola zostavička a názory až extremistické.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Blastbit napísal: 23 sep 2023, 14:21 Diskusia na Markize Volby 2023 niekto pozeral? :) To bola zostavička a názory až extremistické.
A bola nejaká diskusia? Ja som čítal, že do tejto poslednej a najsledovanejšej diskusie odmietol prísť Fico, lebo je nahnevaný na Markízu. A následne to odmietol aj Pelé a Šimečka, ktorí tam nechceli byť s Matovičom. Takže to zrušili.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Na Markize o 13:00 do 14:15 boli - KSS, MySlovensko, Srdce, Piráti, SDKU.
retkvic
Addict
Addict

gogo956 napísal: 23 sep 2023, 12:23 ale na kravu pre každého to uplne nemá :) :D
1 milion sluzobnych krav pre kazdeho. Ked uz sa nedostane do parlamentu, tak aspon danovy zlodej pobavi.

O programe Republiky sa diskutovalo aj na jojke v diskusii Demokrati(Dorota Nvotova) vs Republika(Ondrej Durica), od nejakej 3:50 sa tam bavi aj o presadzovani iba narodnej kultury. Bavili sa tam potom aj o tom pokutovani jazyka a este spomenuli aj alternativne media, že by nemali byt zakazane a mala by existovat absolutna sloboda slova.

Inac je zaujimave, ze ako sa tam dostalo na tie alternativne media, tak udajne dnes ak nejake verejne medium, bulvar, hocico uverejni niaku nepravdivu informaciu, tak dotknuta osoba ho moze zazalovat a vysudit si nejake ospravedlnenie, pripadne aj financnu ujmu, u takychto alternativnych/dezinfo medii, to udajne z nejakeho dovodu nie je mozne...

https://joj24.noviny.sk/studio-joj-24/8 ... om-duricom
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

retkvic napísal: 23 sep 2023, 14:44 Inac je zaujimave, ze ako sa tam dostalo na tie alternativne media, tak udajne dnes ak nejake verejne medium, bulvar, hocico uverejni niaku nepravdivu informaciu, tak dotknuta osoba ho moze zazalovat a vysudit si nejake ospravedlnenie, pripadne aj financnu ujmu, u takychto alternativnych/dezinfo medii, to udajne z nejakeho dovodu nie je mozne...
Je to len moj typ, ale asi to bude tym, ze alternativne media nepodliehaju zakonu o mediach. To je od tychto stran divne, ze ich chcu zakazat, lebo prave tieto media su ich najvetsimi podporovatelmi.

Na druhej strane som za aby sa aj s alterntivnymi mediami nieco robilo a boli trestopravne zodpovedne.
retkvic
Addict
Addict

harrison314 napísal: 23 sep 2023, 15:00 Na druhej strane som za aby sa aj s alterntivnymi mediami nieco robilo a boli trestopravne zodpovedne.
To by ale tie alternativne/dezinfo media ziadali rovno o svoje zrusenie, kedze to co tam pisu sa moc na pravde nezaklada.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Kto a ako by ich postihol?
Často sú na serveroch kdesi v...
Obdobne podvodné obchody.
Jedine vzdelávať ľudí (...seba)
Napísať odpoveď