Parlamentné voľby 2023

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu alebo hnutie budete voliť vo voľbách do parlamentu 2023?

Hlasovanie ukončené 01 okt 2023, 11:16

Demokrati
7
10%
Hlas – SD
0
Žiadne hlasovania
Koalícia OĽaNO a priatelia
0
Žiadne hlasovania
Kotlebovci - ĽSNS
0
Žiadne hlasovania
Kresťanskodemokratické hnutie (KDH)
2
3%
Modrí, Most – Híd
0
Žiadne hlasovania
Progresívne Slovensko (PS)
24
34%
Republika
0
Žiadne hlasovania
Sloboda a Solidarita (SAS)
31
44%
Slovenská národná strana (SNS)
1
1%
Sme rodina
0
Žiadne hlasovania
Smer – SSD
3
4%
Szövetség /Aliancia
0
Žiadne hlasovania
Inú stranu
0
Žiadne hlasovania
Nezúčastním sa
2
3%

Celkom hlasov: 70

Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Parlamentné voľby 2023

Príspevok od používateľa Dreamer »

Predseda KDH potvrdil, že z povolebnej spolupráce vylučuje Smer-SD a extrémistov, k nim prirovnal aj Progresívne Slovensko
Predseda KDH okrem Smeru vylučuje z povolebnej spolupráce aj extrémistov. „V podobe Republiky a ĽSNS. V poslednej dobe citlivo vnímam aj Progresívne Slovensko, ktoré má vo svojom programe extrémistické prvky,“ dodal Majerský.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

starysomar napísal: 23 sep 2023, 15:41 Kto a ako by ich postihol?
Často sú na serveroch kdesi v...
Obdobne podvodné obchody.
Jedine vzdelávať ľudí (...seba)
V tom pripade blok, ako na zaciatku vojny. Sice to nie je 100% ale staci na to aby im vyrazne znizili primy z reklamy.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Veď najviac bludov sa šíri cez facebook, tak aj to by sme zakázali? Alebo potom naljepšie vypnúť internet a ľudia budú počúvať rádiá a pozerať televízie ako v 90-tych rokoch a kupovať tlačené noviny.

Tu by bolo riešením skôr vyvrátiť klamstvá ale tu sa deje to, že ruská propagande sa valí z každej strany a normálne debaty so serióznymi informáciami ani nie sú.

Ale dnes už možno ani nemôžu byť, veď keď si pozriete dnešné relácie tak tí moderátori majú schopnosti že by mohli účinkovať v relácii Aj múdry schybí, používajú nespisovné slová, je to celá hanba, nedá sa to ani pozerať.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Cesar napísal: 23 sep 2023, 17:42 Veď najviac bludov sa šíri cez facebook, tak aj to by sme zakázali? Alebo potom naljepšie vypnúť internet a ľudia budú počúvať rádiá a pozerať televízie ako v 90-tych rokoch a kupovať tlačené noviny.
Nie na facebooku staci bloknut konkretnych ludi alebo stranky. To nie je problem.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

A daju sa vyvratit klamstva? Aj tu na fore ludia pisali jeden nezmysel za druhym o cudzinoch vo Viedni. Potom prisel SARS2 a prebiehali sa v com vacsom klamstve a hecovaci sa do neho. A par z nich sa o to pokusa aj pri vojne na Ukrajine ci v nabozenskych otazkach. Ako chceme masam ludi vysvetlit, ze prezidentka nie je americka agentka, ked ani tu nie je mozne jednotkam ludi vyvratit lzi, ktore obhajuju?

Na FB, tak ako na Twitteri ci YT, treba naucit algoritmus co chces. Ak nechces pocuvat Sobotny Vysavac, reportni ho, daj minimalne unfollow uctu, ktory to zdiela. Ak nechces na Twitteri citat ako Trump vyhral ci Zelensky sam pridava GMO cvrcky do obilia pre slovenske deticky, tak nedavaj follow na ucty, ktore to zdielaju. Je to tak jednoduche :)
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

konspiratori.sk sa venuju identifikacii bludwebov, ich databazu pouziva rozsirenie Bullshit Detector, ktore zobrazuje upozornenie pri navsteve nedoveryhodnych webov. Coskoro vyjde jeho nova verzia, v ktorej bude preklik priamo na konkretny posudok od konspiratori.sk. Kedze je to pracne, posudky pribudaju pustupne a nevyvracaju kazdy jeden nezmyselny clanok, ale sudny clovek si na ich zaklade vie vytvorit nazor na danu stranku. Po novom oznacuju aj nedoveryhodne youtube kanaly.

Blokovanie tychto webov je nekonecna hra na macku a mys (aha ako funguje piratebay) a navyse podla mnohych zasahuje do slobody slova (blok moze byt legalny, ale ten samotny akt cenzury podrazdi aj tych, ktori s danym webom nemali nic spolocne). Varovanie s vysvetlenim mi pride ako rozumny kompromis.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Da sa voliť na SK ak som už požiadal o voľby poštou zo zahraničia?
Včera som zistil, že musím na víkend skočiť na SK tak by to som to tam hneď aj hodil ak už budem doma.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Požiadal si alebo si aj volil?
Ak si nevolil, resp neprišla obálka na ministerstvo, tak na svojom trvalom bydlisku voliť môžeš
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Hlavne si to nehoďte po výsledkoch volieb :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

beardie napísal: 24 sep 2023, 8:13 Požiadal si alebo si aj volil?
Ak si nevolil, resp neprišla obálka na ministerstvo, tak na svojom trvalom bydlisku voliť môžeš
Radšej by som zavolal na ministerstvo. Lebo tento rok nastala zmena a obávam sa toho, že keď sa niekto nahlásil na voľbu poštou, tak bol vyčiarknutý zo zoznamu voličov podľa miesta trvalého pobytu a prešiel pod ministerstvo.

Tá zmena tieto voľby je, že pod ministerstvom vznikol ako keby samostatný volebný obvod. Pri voľbách v 2020 bol dvojaký systém: ľudia bez trvalého pobytu patrili pod ministerstvo, ľudia s trvalým pobytom v SR patrili pod obec/mesto. Čiže my v komisii sme ráno dostali obálky "voľba poštou", obálky sme hodili za ľudí do urny a vyčiarkli ich zo zoznamu (ako keby prišli fyzicky odvoliť). Keď od niekoho neprišla obálka, tak normálne mohol vo svojom obvode odvoliť. V podstate sme sa nemali ani ako dozvedieť, že niekto mal záujem o voľbu poštou, ale neposlal to a potom prišiel osobne.
jackb
Redeemer
Redeemer

33. Bol som zaregistrovaný pre voľbu poštou, ale chcel by som hlasovať osobne vo volebnej miestnosti na Slovensku. Je to možné?
V prípade, že máte na území Slovenskej republiky trvalý pobyt, môžete voliť osobne vo volebnej miestnosti, a to

- vo volebnej miestnosti, podľa miesta Vášho trvalého pobytu za predpokladu, že ste Vašu návratnú obálku neodoslali alebo Vaša návratná obálka nebola Ministerstvu vnútra Slovenskej republiky doručená do dvanástej hodiny posledného pracovného dňa predo dňom konania volieb, alebo
- vo volebnej miestnosti mimo miesta Vášho trvalého pobytu na základe hlasovacieho preukazu, je potrebné zrušiť Vašu registráciu o voľbu poštou predtým, ako požiadate o vydanie hlasovacieho preukazu.

Upozorňujeme, že zrušiť Vašu registráciu je možné iba v prípade, že Vaša zásielka s materiálmi na hlasovanie bola Ministerstvu vnútra Slovenskej republiky vrátená späť ako nedoručiteľná, o čom Vám bude doručená emailová notifikácia.
FAQ na Ministerstve Vnutra
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

jackb napísal: 23 sep 2023, 22:14 Na FB, tak ako na Twitteri ci YT, treba naucit algoritmus co chces. Ak nechces pocuvat Sobotny Vysavac, reportni ho, daj minimalne unfollow uctu, ktory to zdiela. Ak nechces na Twitteri citat ako Trump vyhral ci Zelensky sam pridava GMO cvrcky do obilia pre slovenske deticky, tak nedavaj follow na ucty, ktore to zdielaju. Je to tak jednoduche :)
Mne ten FB nefunguje. Som sa minulý týždeň posťažoval na FB priateľom, ako divne mi funguje od leta FB algoritmus. Že mi ponúkne video Kuffu, ja to reportnem za nepravdivé zdravotnícke infomácie a dám to skryť a na druhý deň mi FB ponúkne, že zaznamenal interakciu s videom od Kuffu a či chcem Kuffu sledovať. :D FB mi ten môj status zmazal za šikanu :D :D :D A tento týžden mi začal dávať návrhy z roku 2020-2021, takže vidím, že sa šíri delta vlna covidu alebo že premiér Matovič má problémy v koalícii. :D :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Zato Zuckenberg rozumie peniazom za reklamu a SPONZOROVANE odkazy.
jackb
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal: 24 sep 2023, 9:16 Mne ten FB nefunguje. Som sa minulý týždeň posťažoval na FB priateľom, ako divne mi funguje od leta FB algoritmus. Že mi ponúkne video Kuffu, ja to reportnem za nepravdivé zdravotnícke infomácie a dám to skryť a na druhý deň mi FB ponúkne, že zaznamenal interakciu s videom od Kuffu a či chcem Kuffu sledovať. :D FB mi ten môj status zmazal za šikanu :D :D :D A tento týžden mi začal dávať návrhy z roku 2020-2021, takže vidím, že sa šíri delta vlna covidu alebo že premiér Matovič má problémy v koalícii. :D :D
Je pravda, ze ked tu alebo v skupinach, ktore sa vysmievaju bludom daju uzivatelia link na vysmech z dezolatov, tak sa potom FB/YT pokusia nanutit mi to, ale zaroven daju aj dalsich, ktori si z toho robia srandu. Tak mi po cirani sa clanku o tych divnocechoch, ktori si doma vyrabaju obcianske a tabulky SPZ, ponukol YT linky na jednu Anglicanku a jednu Nemku, ktore maju videa o tychto divnoludoch u nich/na Zapade.
To, ze sa mi dari obmedzovat obsah, ktory nechem by som mohol zvalit na FB Purity, ale ta je len na desktop. V telefona ci na tablete nemam ani Miska Dusicku, ani Kuffu, ani Romanu Tabak ci Brav za brava. O dalsich staznostiach na FB by som pokracoval v prislusnej teme.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ephramko napísal: 24 sep 2023, 8:52 Radšej by som zavolal na ministerstvo.
presne tento príklad sme mali na školení do komisie

Až poobede v piatok 29.9. sa kompletuju finálne zoznamy
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal: 24 sep 2023, 9:31 To, ze sa mi dari obmedzovat obsah, ktory nechem by som mohol zvalit na FB Purity, ale ta je len na desktop. V telefona ci na tablete nemam ani Miska Dusicku, ani Kuffu, ani Romanu Tabak ci Brav za brava. O dalsich staznostiach na FB by som pokracoval v prislusnej teme.
Si stastny clovek, ja mam aj Kufu aj Minka, a poslednu dobu Kolara, ten je aj na mnohych inych reklamach ako cital detsku knizku.
Cesar
Addict
Addict

harrison314 napísal: 23 sep 2023, 20:29 Nie na facebooku staci bloknut konkretnych ludi alebo stranky. To nie je problem.
Ale ja nemyslím, že aby sa to nezobrazilo mne, veď nič pozrieť nemusím, môžem zablokovať, to je jasné. Keby som aj pozrel Fica to mi skôr potvrdzuje, že túto žumpu voliť by bola fatálna chyba.

Ide skôr o tých, mentálne podpriemerne vybavených, ktorých je veľká časť obyvateľstva, čo tieto smeti žerú v veľkou obľubou, nevedia mať tých bludov nikdy dosť a ešte sa aj denne tešia správam, ako že vraj prezidentka zomrela a podobné.

Ešte dávnejšie, keď bola tá plynová kríza na maxime mne známy s neskutočnou radosťou oznamoval, že Zelenskyj dal rozkaz aby vyhodili plynovod do vzduchu a taj aj v noci spravili a už žiaden plyn nepríde, plynovod je nezvratne zničený, takže je pravda, že celá Ukrajina sú nacisti a vojnoví štváči a mali by sme pomáhať Rusku, by čím skôr porazili agresorov na Ukrajine.

Jedným z hviezdnych momentov bolo, keď mi niekto tvrdil, že je nezvratný dôkaz o tom, že zem je plochá a slnko sa točí okolo zeme.

A takíto ľudia pôjdu voliť a potom sa ešte niekto čuduje ako to tu vyzerá? Možno polovica obyvateľstva sú totálni debili a oni sa majú rozhodnúť ako to tu má vyzerať?

Oni fakt nie, že seno žerú ale h*vno, s veľkou radosťou.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

A nezriedka rozhodujú na rôznych postoch o životoch iných...
Cesar
Addict
Addict

Ako jediné riešenie by mohlo byť aby mal každý hlas podľa toho, aký má výsledok nejakého iq testu plus ešte imbecilov, čo by mali pod 80 úplne vylúčiť z volieb, prečo majú mať debili hlas a rozhodovať o niečom, o čom nemajú ani predstavu?
jackb
Redeemer
Redeemer

Len to naraza na slobodu slova a lahko sa kazdymi volbami moze obratit. Ak by boli (opat) zakazane prokremelske weby, tak po volbach moze potencialny minister kultu osobnosti Kinder Naci zakazat skutocne media.

Na co ale bludweby pravo nemaju je pravo na dosah. Preto ho nie je vhodne zvysovat aktivitou, na ktoru siete reaguju. Ak clovek nesuperi s bugom ako ephramko, kedy je to zbytocne.
Napísať odpoveď