Parlamentné voľby 2023

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu alebo hnutie budete voliť vo voľbách do parlamentu 2023?

Hlasovanie ukončené 01 okt 2023, 11:16

Demokrati
7
10%
Hlas – SD
0
Žiadne hlasovania
Koalícia OĽaNO a priatelia
0
Žiadne hlasovania
Kotlebovci - ĽSNS
0
Žiadne hlasovania
Kresťanskodemokratické hnutie (KDH)
2
3%
Modrí, Most – Híd
0
Žiadne hlasovania
Progresívne Slovensko (PS)
24
34%
Republika
0
Žiadne hlasovania
Sloboda a Solidarita (SAS)
31
44%
Slovenská národná strana (SNS)
1
1%
Sme rodina
0
Žiadne hlasovania
Smer – SSD
3
4%
Szövetség /Aliancia
0
Žiadne hlasovania
Inú stranu
0
Žiadne hlasovania
Nezúčastním sa
2
3%

Celkom hlasov: 70

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Parlamentné voľby 2023

Príspevok od používateľa starysomar »

Riadna špinavosť - článok neoznačený ako platená reklama a naspodu LINK na...

Sorry, LINK vypadol:
https://www.cas.sk/clanok/2845887/naoza ... -expertom/
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Jaroslav Haščák v stanovisku nepoprel súkromné správy s Richardom Sulíkom, no očakáva, že polícia začne trestné stíhanie pre korupciu, ktorej sa dopustila osoba, ktorá Igorovi Matovičovi ponúkla za milión eur komunikáciu v Sulíkovom mobile. Podľa šéfa Penty by mala polícia konať aj voči Matovičovi pre neoznámenie tohto trestného činu.

„Aktuálne sa od bývalého premiéra dozvedáme, že s človekom, ktorý mu dal miliónovú, pravdepodobne korupčnú ponuku nielenže nevyrazil dvere a nenahlásil ho na polícii (hoci má zákonnú oznamovaciu povinnosť, inak sa dopustí trestného činu neoznámenia trestného činu), ale s touto osobou údajne zobchodoval vybrané súkromné správy,“ píše sa v Haščákovom stanovisku.
https://dennikn.sk/minuta/3585745/?ref=mwat

inak, teraz čítam knihu Obyčajný Matovič, Homo vulgaris od Bardyho. Je tam kapitola "úplatok za pád vlády", kedy hneď po voľbách 2010 prišiel nejaký kamarát za Matovičom a vravel mu, že mu niekto ponúka 20mil e za povalenie vlády, na druhý deň o tom písal blog, vzbudilo to rozruch a že ten kamarát mu prišiel vysvetľovať, že to bolo len zo srandy. Ale tiež to dopadlo tak, že Matovič na nikoho nepodával TO za pokus o korupciu. Podala ho až SaSka ale išlo to do stratena, že to bol vtip.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Podla diskusii co citam o Matovicovom "odhaleni" tak dosiahol presne to co chcel. Namiesto toho, ze Matovic klamal alebo porusil zakon sa v diskusiach riesi Sulik. A vsteko stylom, sice Matovic je chronicky klamar ale tentokrat ma pravdu.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

starysomar napísal: 24 sep 2023, 20:54 Riadna špinavosť - článok neoznačený ako platená reklama a naspodu LINK na...

Sorry, LINK vypadol:
https://www.cas.sk/clanok/2845887/naoza ... -expertom/
draxlera isty cas sledujem a na 100% ma uz dohodnuty nejaky flek po posladani vlady so smerom. vsetky jeho politicke posty smeruju k jednemu - volte smer, nikto iny nema zmysel+ na sns sa ako na mozneho buduceho koalicneho partnera neutoci.

inac on vykupil vacsie mnozstvo priestoru na billboardoch, aby zabranil "progresivcom" v nejakej velkej protikampani, o ktorej si myslel ze pride. samozrejme nic take nechystali, bola to len jeho konspiracia, ale stat to muselo slusne peniaze.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Svet najprv riadili múdri. Bolo to brutálne.
Múdri nútili blbcov, aby sa učili. Pre blbcov to bolo ťažké.
Teraz svet riadia blbci. Je to spravodlivé, lebo blbcov je oveľa viac.
Teraz sa múdri učia hovoriť tak, aby im aj blbci rozumeli.
Keď blbci niečomu nerozumejú, je to problém múdrych.
Predtým blbci trpeli, teraz trpia múdri.
Ale celkovo je trápenia menej, lebo počet múdrych sa stále zmenšuje.
Michail Žvaneckij, sovietsky satirik z Odesy
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

cele zle toto. furt sa len hadaju a osocuju. pritom by mali spolupracovat.
co chce matovic tymto dosiahnut? aby sa saska nedostala do vlady? mysli ze potom bude vacsia sanca ze si pri skladani vlady zoberu olano?

neviem ci som tu pisal do nejakej inej temy alebo som to pisal niekde uplne inde ale Progresivne Slovensko su za mna top. nie len preto teda ze som uz velmi dlho rozhodnuty ich volit lebo chcu riesit problemy ktore ma trapia ale preto ako vedu kampan. ok, mozno tie reklamne spoty boli trapne ale s nikym sa nehadaju, na nikoho nehadzu spinu a rozpravaju len o tom co by oni spravili nie o tom co by iny nespravili.
lebo ako sledujem predvolebnu kampan (teda nie ze by to predtym bolo inak) tak vsetci ti politici sa spravaju ako male deti na zakladnej skole. "ale ved on spravil to", "on si zacal", "on mi robi zle"... nadavaju si, biju sa a vyplakavaju.
jedine PS sa spravaju ako dospelaci mam pocit.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ja som si myslel, že Matovič zase si len vytalčil nejaké hlúposti, to hocikto môže vytalčiť hocičo. Bolo mi to hneď podozrivé, že aké voloviny to zase vymyslel. Ale Sulík hovoril rôzne veci ale to nie, že by to celé bolo klamstvo, že by s ním vypysoval. Nemám žiadne ružové okuliare, že Matovič alebo Sulík sú nejakí svätí ale je dosť zarážajúce, že taký Haščák cez SMS-ky dokáže ovplyvniť rozhodovanie o veľkých miliónoch.

Je ináč extrémne nespravodlivé dotovať súkromnú poisťovňu, lebo zase keď budúci rok Haščák bude mať veľké zisky, tak časť čistého zisku bude potom darovať štátu? To asi môžeme vylúčiť nie?

Alebo to staré známe, že straty sú verejné a zisky sú súkromné? Poriadne svinstvo.

Alebo keď sa mu to nepáči tak prečo neodíde z biznisu zdravotného poistenia, keď je to nerentabilné? A keď to rentabilné je, tak nech mu žiadne peniaze nedávajú.

Tu Sulík zázračne neverí v zázračnú ruku trhu, že ten všetko vyrieši? Ako to?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

aacid napísal: 25 sep 2023, 9:45lebo chcu riesit problemy ktore ma trapia
mozes tie problemy konkretizovat?
Cesar napísal: 25 sep 2023, 9:53keď budúci rok Haščák bude mať veľké zisky, tak časť čistého zisku bude potom darovať štátu? To asi môžeme vylúčiť nie?
vola sa to dan z prijmu
i keby optimalizovali, stat sa k tym peniazom dostane cez ine dane, napr DPH
Cesar
Addict
Addict

Daň príjmu nie je žiaden dar štátu, je to povinná platba, dotácia dar je a potom ekvivalentom by bolo to, že by daroval časť čistého zisku po zdanení.

Toho sa ale nedočkáme, preto by Haščákovi nemali dať ani 1 cent.

Teraz Sulík už neverí, že trh zázračne všetko vyrieši, zrazu sa z neho stal sociálny demokrat? :D

Nech si Haščák nechá svoje zisky ale potom nech aj uhrádza straty, ale mu určite lepšie keď tie mu uhradí štát.
A keď je to nerentabilné môže odísť z biznisu.

Takýto mačkopes, že súkromná poisťovňa a potom čakajú na štátne dotácie? Pri štátnej poisťovni nehovorím ale súkromnej načo?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Cesar napísal: 25 sep 2023, 10:00 Teraz Sulík už neverí, že trh zázračne všetko vyrieši, zrazu sa z neho stal sociálny demokrat? :D
Práveže o tomto Sulík hovoril v tom svojom vyhlásení. Že keď sa niekomu darí a vie to robiť, tak je normálne, že by štát tieto subjekty mal podporiť a udržať si ich. Naopak je pre neho nenormálne, aby sa do VŠZP nalievali peniaze ako do čiernej diery za vedenia, ktoré tie dotácie evidentne úmyselne tunelovalo alebo boli úplne nekompetentní.

Inak podľa mňa je normálne, že veľké firmy a korporácie majú lobing. Akurát sme demokracia karpatského typu. Na západe majú na to lobistov profesionálov, u nás by som veril aj tomu, že si oligarcha miliardár bude vypisovať osobne s politikmi a tieto veci si bude riešiť sám, lebo má stále mentálne nastavenie mafiána z 90. rokov.

Zaujímavé je skôr to, čo povedal Haščák. Že ak skutočne Matovičovi niekto ponúkal nejaké konverzácie za úplatok 1 milión, nech hľadajú toho človeka na NAKE. Lebo NAKA mala Haščákov mobil.

To by ale museli byť neskutočne blbí, aby nejaký policajt z NAKA vyniesol takéto informácie a pýtal si za to milión. Veď takto to presne fungovalo za SMERu.

Ja si skôr myslím, že buď si to Matovič úplne vymyslel alebo je to spravodajská hra niekoho zo SISky.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja mam teoriu o tom ,preco to ani Hascak ani Sulik nepoprel.
- Sulik skor pre to, ze uz mal s Igorom skunosti a neche sa tym zaoberat
- Hascak kvoli tomu, ze ke to nepoprie tak moze policia zacat vystrovat Igora a jeho kontakt
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

aacid napísal: 25 sep 2023, 9:45 cele zle toto. furt sa len hadaju a osocuju. pritom by mali spolupracovat.
co chce matovic tymto dosiahnut? aby sa saska nedostala do vlady? mysli ze potom bude vacsia sanca ze si pri skladani vlady zoberu olano?
Matovic je politik a jeho "superpower" je navodit atmosferu boja proti niekomu, rozhadat a vtedy sa v tom citi najlepsie(bolo to vidiet pekne aj na tej diskusii s tym mladym moderatorom co tu niekto postoval tusim na aktuality alebo niekde, kedy sa spolu chytili ohladom tych kondomov pre 16 rocnych, kde sa stupnovala medzi nimi vymena nazorov a vtedy ked bol zahnany do kuta, tak namiesto argumentacie zacal osobne urazat moderatora a na moderatorove dotazy aby mu odpvedal na jeho otazku mu povedal a vsetkym co to poculi, ze on uz povedal presne to co chcel povedat a bodka), a ked takuto atmosferu vytvori, kde ma nejakeho nepriatela, tak veri, ze ludia mu to zbastia a on sa dostane do parlamentu.

O nic ine mu ako politikovi nejde, a to ze bude dalsich x rokov utocit z opozicie na Fica mu tiez nevadi, dostane sa tam kde sa chce dostat. Nejde mu o Slovakov, ide mu cisto o jeho vlastne zaujmy a jeho ludi okolo neho.
beardie
Redeemer
Redeemer

odhliadnuc od toho, ze to je Penta - preco by mala firma darovat cast zisku statu? ved vdaka tomu zisku su schopni investovat do dalsieho rozvoja, atd
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Presne, v tom je to uplne legitimne. Ako vidite navrh, tusim Majerskeho, ze by sa sukromne poistovne nemali rusit ale mali by vsetci poistenci prejst pod statnu poistovnu s niecim ako zakladnym zdravotnym poistenim a potom vsetky poistovne, vratane sukromnych by mohli ponukat na trhu pripoistenie? Je to realizovatelne? Potom by sa ten zisk sukromnych poistovni mohol optimalizovat. Len ci je to v zaujme samotnych politikov, lebo to vyzera ze Hascak ma kupenych vsetkych.
beardie
Redeemer
Redeemer

hlavny problem nie su sukromne zdravotne poistovne, ale cierna diera s nazvom VsZP
Cesar
Addict
Addict

Keď je čierna diera VSZP tak načo dávať peniaze súkromnej zdravotnej poisťovne? Alebo aj to je čierna diera? Je to stratové tak načo to robia?

Je aj úplne zbytočné aby bola súkromná zdravotná poisťovňa, rozdiel je akurát v tom, že niekto má z toho osobný prospech a zisk a keď prídu straty tak nech zacvaká štát.

Súkromná zdravotná poisťovňa je ako keby tu bol súkromný daňový úrad.
beardie
Redeemer
Redeemer

nehovorim, ze nesuhlasim
postoj SaS k zdravotnictvu sa mi nepaci dlhodobo
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 25 sep 2023, 10:50 Presne, v tom je to uplne legitimne. Ako vidite navrh, tusim Majerskeho, ze by sa sukromne poistovne nemali rusit ale mali by vsetci poistenci prejst pod statnu poistovnu s niecim ako zakladnym zdravotnym poistenim a potom vsetky poistovne, vratane sukromnych by mohli ponukat na trhu pripoistenie? Je to realizovatelne? Potom by sa ten zisk sukromnych poistovni mohol optimalizovat. Len ci je to v zaujme samotnych politikov, lebo to vyzera ze Hascak ma kupenych vsetkych.
Obávam sa, že potom by sa už aj tak zlá zdravotná starostlivosť stala u nás úplne nedostupnou pre niekoľko miliónov ľudí a dopadli by sme ako v USA, kde si postrelení ľudia radšej zavolajú uber do nemocnice ako sanitku.

Však takú demoverziu tohto privátneho systému už skúšame v oblasti zubnej starostlivosti.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

aacid napísal: 25 sep 2023, 9:45 cele zle toto. furt sa len hadaju a osocuju. pritom by mali spolupracovat.
pretože, že je to Matovič. On inú ako opozičnú, útočnu politiku robiť nevie. Navše teraz keď vidí, že možno to dopadne tak, že saska bude v parlamente (možno aj vo vláde) a on bude mimo parlamentu, tak jedin čo chce je uškodiť Sulíkovi.

pokračovanie...
Igor Matovič obvinil Richarda Sulíka z toho, že takmer pokazil investíciu Volkswagenu. Na tlačovke s názvom „Vlastizrada“ okrem toho tvrdil, že predseda SaS odmietol, aby štát odkúpil podiel v U. S. Steel Košice.

Podľa Matoviča Sulík navyše nevyrokoval príchod investície firmy CATL na Slovensko, keďže tejto spoločnosti neposlal žiadnu ponuku, a tak fabriku na výrobu batérií do elektromobilov získalo Maďarsko.
https://e.dennikn.sk/minuta/3586250
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Tak ako si mozes u sukromnika poistit auto ci byt, tak isto si vies u sukromnika vybavit zdravotne poistenie. Pride mi to uplne legitimna oblast podnikania. A to ze SaSka je proti tomu aby sa do VsZP neustale liali peniaze, resp. chce potom aby sa nejake usli aj sukromnym poistovniam mi tiez pride viac menej normalne. Toto krivenie trhu ze sukromnym poistovniam ktore zarabaju na normalnych zmluvach ide robit konkurenciu neustale problematicka statna poistovna do ktorej potom musime ako danovi poplatnici liat stovky milionov eur nie je okej. Cele statne zdravotnictvo je totalny pruser, ci uz nemocnice alebo poistovna, a je to sposobene najma podpriemernym riadenim ktore tam dosadili podpriemerni politici. Naozaj neviem ako by tejto situacii pomohlo kebyze sa odstrania sukromne poistovne.

Na druhu stranu, tato Sulikova komunikacia je objektivne problematicka. Ta prva cast ked s Hascakom komunikuju o nejakych navrhoch mi pride este viac menej okej. Ked si ale ako protisluzbu vypyta PR pre Ciganikovu, to uz je problem. Aj ked v kontexte slovenskej politiky asi stale vramci normy.
Napísať odpoveď