Problém s novými aku v UPS

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Problém s novými aku v UPS

Príspevok od používateľa starysomar »

Neviem presvedčiť SMART UPS 750VA LCD, že má nové akumulátory.
Tie sú nové, ako boli aj predcádzajúce, nabité doplna, vnútorbý odpor majú približne rovnaký kapacitu som testoval.

Píše: Runtime Remaining 0 Minutes

Self-test výsledok
Last Self-test Status
Passed

Last Runtime Calibration Status
Passed,
... no trvá len pár sekúnd a v zápätí UPS hlási Battery Charge 8-17% a hoci sú nabité - zrejme ich nabíja :(
Aspoň podľa logu v softe...

Bez pripojeného USB kábla (aby ju soft nevypol) som zmeral skutočný čas behu na baterky takmer trištvrte hodiny.

Nevie niekto, ako to napraviť?
Návody z netu preložené translatorom nepomohli a videám v Angličtine nerozumiem :(
Prílohy
800x400.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém s novými aku v UPS

Príspevok od používateľa hojko »

Reset UPS APC sa robi tak, ze odpojis kabel od baterie (ktory byva za panelom) a na 5 sekund stlacis tlacitko OFF. Pokial je to UPS s displejom, tak tam sa da preklikat na reset a spravit pripadnu kalibraciu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Problém s novými aku v UPS

Príspevok od používateľa starysomar »

Možno by stačilo vybrať akumulátorovú preponku vzadu no radšej som odpojil aku.

Vďaka za podporu - nakoniec to zbehlo a ukazuje čas behu 65 minút. Pri 24V 7,2Ah a spotrebe okolo 100 watt (odber 5 Ampérov) je vcelku reálny i keď pri takom prúde predpokladám reálnu výdrž okolo 35 minút.
Radšej zatiaľ nekúšam kalibráciu - minimálne so zapojeným USB káblom, nech jej zas nezadrbe. Ten reset som totiž robil aj prv podľa viacerých návodov aj Tebo postnutého, no nespravilo to.
S vysokou pravdepodobnosťou musí byť nastavené základné, nie rozšírené menu a ihneď po resete ktorý si postol spraviť aj reset v menu UPS.
Zaujímavé - keď som menil aku v 2019 - nebol žiadny problém, zbehlo to na prvý krát. Možno som mal iné nastavenie na UPS alebo v PowerChute.

Ďakujem :)

dodatok:
Robil som prv podľa tohoto, no nepomáhalo
https://billauer.co.il/blog/2021/08/ups ... batteries/

Podotázka - dá sa nastaviť, aby po zvolenom UPS vypla (hibernovalo) PC no nevypla UPS (pokial baterky vydržia)?

Či iba aby nevypínala ako je na obrázku a PC vypnúť pri výpadku elektriny ručne?
Cez prekladač nemusí byť význam ako si myslím.

Autoeditácia príspevku po 2 dni 4 hod 37 min 37 sek:
obrázok_2023-09-27_161112417.png
Napísať odpoveď