Parlamentné voľby 2023
Re: Parlamentné voľby 2023
rad by som to PR videl, lebo v ociach verejnosti je to stale pani Gaťková a som si takmer isty, ze sa toho uz nezbavi
Ta cierna diera ma 3,5 miliona poistencov, zato co zvysne dve sukromne maju 2 miliony poistencov, z ktorych je podiel platiacich positencov vyrazne prevysujuci ten vo VsZP(kde vecsinu musi zaplatit stat z rozpoctu, kedze dochodci and such, navyse platba statu za tychto poistencov, citaj dochodcov je nizsia ako by odviedol pracujuci clovek a naopak ma najvecsi vydavok na starostlivost o tycho poistencov, kedze ich ma logicky najviac, tak aj kazdorocne doplatky statu su najvyssie), na druhej strane tu mame sukromne poistovne, ktore z tohto nepomeru platiacich poistencov su schopne ulievat si peniaze bokom pre svojich akcionarov aby si potom mohli stavat v lepsom pripade vlastne nemocnice, ktore potom obratom ako sukromnik chcu ponuknut statu na odpredaj, teda najprv od ludi vyberu na ne peniaze a potom tym istym ludom povedia aby sa im na to poskladali a mohlo to takto fungovat ako dobry zdroj zarobku pre oligopol(ako Hascak povedal, ludia su sprosty), tento model sa mi tiez nepaci, moze sa pacit akuat tak tomu, kto na nom zaraba.beardie napísal: 25 sep 2023, 10:56 hlavny problem nie su sukromne zdravotne poistovne, ale cierna diera s nazvom VsZP
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Na celej tej diskusii nechapem, preco by mali sukromne poistovne dostat nejaky prispevok. Ved su sukromne.
nie je to priamo prispevok, ale platba za poistenca
-
starysomar
Hardcore addict
Z mojich skúseností je VSZP najdrahšia, najmenej a najneskôr platí lekárom, má prevažne najdlhší čas čakania na zákroky.
No sú v nej zo zákona poistenci, akí nie sú v ostatných dvoch a za ktorých "niekto" poriadne neplatí.
No sú v nej zo zákona poistenci, akí nie sú v ostatných dvoch a za ktorých "niekto" poriadne neplatí.
Potom by stat mal asi prehodnotit platbu za poistenca a mal by rozlisovat ci je to dieta, pracujuci clovek alebo dochodca,a nastavit si nejake hladiny tejto platby podla toho aka skupina potrebuje najvecsi doplatok podla vynalozenej starostlivosti. Potom by aj ta platba zodpovedala realite.
Neviem ako s platenim lekarov ale zakroky plati skoro dvojnasobok co sukromne.starysomar napísal: 25 sep 2023, 11:57 Z mojich skúseností je VSZP najdrahšia, najmenej a najneskôr platí lekárom, má prevažne najdlhší čas čakania na zákroky.
A vieš vôbec ako štát platí zdravotným poisťovniam? Lebo z toho čo píšeš nemám ten pocit.retkvic napísal: 25 sep 2023, 11:31 Ta cierna diera ma 3,5 miliona poistencov, zato co zvysne dve sukromne maju 2 miliony poistencov, z ktorych je podiel platiacich positencov vyrazne prevysujuci ten vo VsZP(kde vecsinu musi zaplatit stat z rozpoctu, kedze dochodci and such, navyse platba statu za tychto poistencov, citaj dochodcov je nizsia ako by odviedol pracujuci clovek a naopak ma najvecsi vydavok na starostlivost o tycho poistencov, kedze ich ma logicky najviac, tak aj kazdorocne doplatky statu su najvyssie), na druhej strane tu mame sukromne poistovne, ktore z tohto nepomeru platiacich poistencov su schopne ulievat si peniaze bokom pre svojich akcionarov aby si potom mohli stavat v lepsom pripade vlastne nemocnice, ktore potom obratom ako sukromnik chcu ponuknut statu na odpredaj, teda najprv od ludi vyberu na ne peniaze a potom tym istym ludom povedia aby sa im na to poskladali a mohlo to takto fungovat ako dobry zdroj zarobku pre oligopol(ako Hascak povedal, ludia su sprosty), tento model sa mi tiez nepaci, moze sa pacit akuat tak tomu, kto na nom zaraba.
Veľmi stručne to vysvetlím. Existuje prerozdeľovací mechanizmus zdravotných odvodov. Tam idú všetky odvody zamestnancov atď. Čiže peniaze za konkrétnu osobu nejdú priamo poisťovni, ale štátu. Následne štát pomocou nastaveného prerozdeľovacieho mechanizmu zdravotných odvodov vypláca peniaze jednotlivým zdravotným poisťovniam. Čiže logicky nemôže byť pravdivé tvoje tvrdenie o tom, ako je problém v tom, že UNION a DOVERA má viac pracujúcich poistencov.
Aby to nebolo málo, ŠTÁT sám určil, koľko za ktorého poistenca odvedie poisťovni. Čiže ŠTÁT vytvoril také ocenenie poistencov, kde sa na základe veku, zdravotného stavu ale aj náročnosti a frekvencie liečby, dá každému poistencovi určitý počet bodov a podľa neho štát dáva poisťovni peniaze. Čiže za mladého zdravého poistenca dostane poisťovňa výrazne menej, ako za chorľvého dôchodcu. Koľko za ktorého poistenca bude dávať, to si určil SÁM ŠTÁT.
Teda logicky nemôže byť pravda ani v tom, že UNION alebo DOVERA má menej náročných pacientov. Teoreticky to pravda môže byť, prakticky ale štát sám určil, že za tých viac náročných pacientov bude výrazne viac platiť a teda táto skutočnosť je zohľadňovaná v platbách poisťovniam.
Ale chápem, že šíriš prakticky nezmysli, je to normálne v krajine, kde tieto klamstvá desaťročia šíria politici. Pravda je však taká, ako som napísal
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Podobne aj labakom. V nejakej diskusii sa jedna laborantka stazovala, ze poistencom UNIONU musia niektore vystrenia robit zadarmo, inak by sa k nim vobec nedostali (a mohli by z toho mat nasledky), pretoze Uinoon proste za ne neplati.wladas napísal: 25 sep 2023, 13:17 Neviem ako s platenim lekarov ale zakroky plati skoro dvojnasobok co sukromne.
-
starysomar
Hardcore addict
Do píííp - kam sa mám odsťahovať na dôchodok???
https://spravy.pravda.sk/parlamentne-vo ... elov-prav/
ta anketa ma vypovednu hodnotu o tom ako by volili citatelia pravdy, na tom moc nezalezi.
Vsak ale ked uz mas dochodok za dverami tak by si mal uz volit SMER alebo Hlas
Veď prosím elaboruj, keď už píšeš, takto niečim podlož, aby to nebol zase taký výkrik ako to o tých politikoch. Ako mám vedieť kolko dá štát z odvedených penazí poistovniam, pracujem na ministerstve, alebo som zamestnanec poistovne? Ja som počul, že práve za poistencov štátu platí štát poistovniam najmenej, ak to tak nieje, tak aspon daj nejake udaje.Peter00 napísal: 25 sep 2023, 13:30 Ale chápem, že šíriš prakticky nezmysli, je to normálne v krajine, kde tieto klamstvá desaťročia šíria politici. Pravda je však taká, ako som napísal
Tuto o tom niečo píše napr. samotna dôvera
https://www.dovera.sk/poistenec/potrebu ... ovky-rokov
-
starysomar
Hardcore addict
wladas - starý som, no tak sprostý ešte nie 
To som dost prekvapený, že keď to bola anketa pravdy, tak smer dostal iba 25%, čakal som aspoň 35%.starysomar napísal: 25 sep 2023, 15:52 Do píííp - kam sa mám odsťahovať na dôchodok???
Terajší dôchodci majú práve najvyššie dôchodky v pomere s ich staršími rovensíkmi, ktorý boli ožobračení Kaníkovou reformou. Priemerný vek dožitia je u nás u mužov 75 rokov, grécky scenár predpokladá Odór tak za 2 funkčné odbobia, takže si to akurát vychytal
Jediný správny prieskum su volby. CR može byť?starysomar napísal: 25 sep 2023, 15:52 Do píííp - kam sa mám odsťahovať na dôchodok???
-
starysomar
Hardcore addict
Morava - keď už 
starysomar- ako vážne uvažuješ nad odchodom zo SR?
Ale preto, lebo VSZP hospodári zle, tak tam treba vyhodiť celé vedenia a nie dotovať konkurenciu.
Skvelým príkladom je, že v poslednej dobe celý deň na každej stanici miliónkrát dávajú reklamu na VšZP. Toto ale načo, takto prelievajú peniaze do jojky a markízy alebo načo je toto dobré? A vraj nie sú peniaze, ale vrážať milióny do debilnej reklamy na to sú peniaze. Celé vedenie by mali okamžite vykopnúť.
Mohli by ešte spusiť reklamnú kampaňa na sociálnu poisťovňu a daňový úrad, veď prečo nie? Aj markíza aj jojka určite nebudú proti.
A Sulík že skoro pokazil investíciu VW a vykašlal sa na výrobu akumulátorov je dobrá hanba, môže sa hanbiť. Hlavne, že vybavil peniaze Haščákovi.
U Haščáka sa nepokazil termostat ako u Kočnera?
Skvelým príkladom je, že v poslednej dobe celý deň na každej stanici miliónkrát dávajú reklamu na VšZP. Toto ale načo, takto prelievajú peniaze do jojky a markízy alebo načo je toto dobré? A vraj nie sú peniaze, ale vrážať milióny do debilnej reklamy na to sú peniaze. Celé vedenie by mali okamžite vykopnúť.
Mohli by ešte spusiť reklamnú kampaňa na sociálnu poisťovňu a daňový úrad, veď prečo nie? Aj markíza aj jojka určite nebudú proti.
A Sulík že skoro pokazil investíciu VW a vykašlal sa na výrobu akumulátorov je dobrá hanba, môže sa hanbiť. Hlavne, že vybavil peniaze Haščákovi.
U Haščáka sa nepokazil termostat ako u Kočnera?
-
starysomar
Hardcore addict
Blastbit - vôbec 
"v poslednej dobe celý deň na každej stanici miliónkrát dávajú reklamu na VšZP" - všade. A vraj nie sú peniaze...
"v poslednej dobe celý deň na každej stanici miliónkrát dávajú reklamu na VšZP" - všade. A vraj nie sú peniaze...