Parlamentné voľby 2023

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu alebo hnutie budete voliť vo voľbách do parlamentu 2023?

Hlasovanie ukončené 01 okt 2023, 11:16

Demokrati
7
10%
Hlas – SD
0
Žiadne hlasovania
Koalícia OĽaNO a priatelia
0
Žiadne hlasovania
Kotlebovci - ĽSNS
0
Žiadne hlasovania
Kresťanskodemokratické hnutie (KDH)
2
3%
Modrí, Most – Híd
0
Žiadne hlasovania
Progresívne Slovensko (PS)
24
34%
Republika
0
Žiadne hlasovania
Sloboda a Solidarita (SAS)
31
44%
Slovenská národná strana (SNS)
1
1%
Sme rodina
0
Žiadne hlasovania
Smer – SSD
3
4%
Szövetség /Aliancia
0
Žiadne hlasovania
Inú stranu
0
Žiadne hlasovania
Nezúčastním sa
2
3%

Celkom hlasov: 70

Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Parlamentné voľby 2023

Príspevok od používateľa Blastbit »

Nevoliči a voliči totalitných strán po volbách strácaju právo komentovat a sťažovať sa ak ostanú nemilo prekvapený.
Kto vie mozno si aj ja po 40 tke poviem ze zabalím to tu a smer severské krajiny, uvidím za 8 rokov, v SR musim ešte doriešiť istú záležitosť.
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa retkvic »

Blastbit napísal: 29 sep 2023, 21:55 voliči totalitných strán po volbách strácaju právo komentovat a sťažovať sa ak ostanú nemilo prekvapení.
To je prave moc totalitne, oni prave chcu zaviesť absolutnu slobodu prejavu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 29 sep 2023, 22:03 To je prave moc totalitne, oni prave chcu zaviesť absolutnu slobodu prejavu.
Asi sa nerozumieme, samozrejme som myslel smer,hlas,sns,republiku,sme rodinu,olano,lsns a pod. Fakt neviem ako si to myslel.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Takže zajtra bude finále celej tej "šaškárne?" No aspon občania maju trochu vzrušenia a maju o com rozpravat.. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Preco sa pytas? Vsak teba sa to netyka.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Môžeme si slobodne vybrať. A to je dôležité, ak chceme ovplyvniť ďalšie roky na Slovensku.

https://www.facebook.com/watch?v=158907820602819

Autoeditácia príspevku po 12 min 31 sek:
Pod ten koment sa podpisujem:

"...vyrazne obmedzit sa musi hlavne pravo byt voleny. Aby sa do parlamentu, vedenia miest a obci, do statnych uradov, ministerstiev ci statnych podnikov nedostavali slendriani a celozivotni povalaci typu mazurek, kotleba, mizik, blaha, danko, ci matovic, to jest blbe telata, co nezvladnu manazovat ani svoje vlastne papule..."

https://zurnal.pravda.sk/neznama-histor ... adna-zena/
wladas
Redeemer
Redeemer

Ale to uz podkopava princip demokracie a smrdi tu iny rezim. Ja tiez nie som nadseny ze tu mame ludi ako mazurek, kotleba, mizik, blaha, atd ale je to demokraticka vola ludi ich volit.
Treba na to ist ako v zapadnych krajinach, najidealnejsie ako Dani - dostatocne vzdelavenie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Niekde písali, že by sme mali byť prezidentská republika, lebo prezident volený priamo ľuďmi by si následne potom vymenoval svoju vládu z odborníkov.

Problém je v tom, čo keby sa stal prezidentom Mazurek, Danko...skrátka blb, ktorý získal vzdelanie podvodom a rovnakých debilov by vymenoval za ministrov.

Áno, aj podľa mňa je problém aktuálny volebný systém, kedy v podstate nevieme, koho volíme do parlamentu a kto všetko sa tam dostane. No je jedno, aký volebný systém na Slovensku bude, pokiaľ bude stále v našej mentalite, že kľúčové štátne fleky sa rozdávajú na základe straníckej knižky a "zásluh"...a nie na základe vzdelania a odbornosti v danej problematike.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Demokracia je super tam, kde sa budovala dlhé desaťročia a kde neboli tmárske alebo totalitné režimy.
Jej stálou nevýhodou je, že "dvaja debili perhlasujú jedného génia"...
Vzdelávať - áno. Ako a koho ak sa nechce dať?
wladas
Redeemer
Redeemer

starysomar napísal: 30 sep 2023, 8:48Ako a koho ak sa nechce dať?
Nechapem otazke. Skolstvo je povinne pokial viem.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

starysomar napísal: 30 sep 2023, 8:48 Demokracia je super tam, kde sa budovala dlhé desaťročia a kde neboli tmárske alebo totalitné režimy.
Jej stálou nevýhodou je, že "dvaja debili perhlasujú jedného génia"...
Vzdelávať - áno. Ako a koho ak sa nechce dať?
Chces zaviest totalitu geniov? :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja isto :D :D :D
Školstvo je povinné no nevdojak som si spomenul na výrok riaditeľa jednej školy spred zhruba 20 rokov:
"Keby učiteľkám spravili poriadne psychotesty - tri štvrtiny by dostali zákaz kontaktu s deťmi".
A sám mám dilemu koho z dvoch-troch... či sa prikloniť k tomu, kto má vyššie preferencie, alebo presnejšie napĺňa moje predstavy.
Korunou si nehodím - máme Euro :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Pametate sa na sud s LSNS pred rokmi, ked sudca uznal, ze aj oni ako totalitná strana možu existovat.
Takže to celé začina ustavou-neskorumpovaným sudom-vzdelavacim systemom (ideálne ten severský model).
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 30 sep 2023, 9:34 Pametate sa na sud s LSNS pred rokmi, ked sudca uznal, ze aj oni ako totalitná strana možu existovat.
Takže to celé začina ustavou-neskorumpovaným sudom-vzdelavacim systemom (ideálne ten severský model).
Kočner vybavil, aby sudca rozhodol presne takto.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

No a tým pádom sa z LSNS odštiepili Republika, lebo tak nejak dufali ze sa obidve strany dostanu do parlamentu.
Este predtým tak urobil Smer a Hlas (ktorý sa hral na konkurenta Smeru, ale reálne falošne ukazuju mesiace ze pojdu so Smerom)
Nedajbože budu napr s PS v koalicii tak budu vlastne opozicia v koalicii, takže tak či tak tá vláda skor ci neskor skončí a budu predčasné volby.
SR má jedno šťastie ze ho EU potrebuje ako naraznikovu liniu Polsko-SR-Madarsko pred Ruskom inak by SR za miestnu politiku vyradili z EU.
Ale tým pádom by si SR okamzite ako naraznikovu zonu pripojili RF ktorá všemožne tuži po UA uzemii.SR nesmie byt neutrálne,iný výber nie je.
Tak nejak v RF dufaju ze sa vnutorne nahlodá stabilita v EU akurát s Polskom by mali ťažkosti na kolko je správne ze zbroja na svoju obranu.
wladas
Redeemer
Redeemer

beardie, ephramko informujte priebezne naladu vo volbach :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Obaja su v komisii hej? Lebo dneska som sa stretol stým, ze komisia zabudla povedat aby sa ludia podpisovali pri preukazani totožnosti.
Som im to musel dneska pripomenut, neviem ako ich pripravovali. Takze to paničky pochopili snád v tom pokračuju a budu hlasy platné.
Aj voliči by to uz mali vediet po tolkom absolvovaní volieb co treba robit, ved minulý rok boli volby na primatorov a starostov.
Kto sa napriklad zabudol podpísať tak čo už snád to nie je taký pruser ako keby niekto so sebou zoberie iné hlasovacie listky a pokutu 33 eur.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas napísal: 30 sep 2023, 11:22 beardie, ephramko informujte priebezne naladu vo volbach :)
Tento rok nie som v komisii, lebo som mal narodeniny a dnes mám takú veľkú narodeninovú oslavu, keďže sa všetci moji kamaráti a kamarátky vrátili zo sveta na voľby do Senca.

Prvým pozitívom je, že nám polícia neuzavrela celé parkovisko, keďže teraz už komisie výsledky posielajú elektronicky a nemusia chodiť na úrad.
Blastbit napísal: 30 sep 2023, 11:25 Lebo dneska som sa stretol stým, ze komisia zabudla povedat aby sa ludia podpisovali pri preukazani totožnosti. Kto sa napriklad zabudol podpísať tak čo už snád to nie je taký pruser ako keby niekto so sebou zoberie iné hlasovacie listky a pokutu 33 eur.
Je to prúser, lebo môžeš kľudne prísť hlasovať znova a keď ti povedia, že ťa majú vyčiarknutého, tak im povieš, nech ukážu podpis...a ten nemajú. Takže ich môžeš obviniť z podvodu, že ťa vyčiarkli a hlasovali za teba.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

ephramko- tak na ich šťastie len zabudli a nikoho nevyčiarkli bol som prvý na volenie o 7. Len skrátka zabudli povedať ze sa treba aj podpísať.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Zatial účasť okolo 35 %, prekvapivo veľa na to, že je ešte len jedna hodina
Napísať odpoveď