Parlamentné voľby 2023
Re: Parlamentné voľby 2023
do rana netreba brat nic moc vazne. este si pamatam posledne volby, kde som o jednej zaspaval s dobrym pocitom, 6 hodin na to uz to bola uplne ina povolebna realita.
Teraz sme mali "volebny stab" v krcme a vraveli aj chalani, ze podla volebnej kalkulacky im vysli Pirati 
Este to sem nikto nedal, tak exit poll-y:
Momentálne už ten exit-poll veľmi veľa nepovie, keď sa rátajú hlasy a teda vyzerá to veľmi, ale veľmi zle 
U nás prvé PS, za ním kúsok Smer, kúsok Hlas, dlho nic a potom zbytok kdesi dole
Ale je to okrsok skôr s dôchodcami, takže sa nedivím
Ale je to okrsok skôr s dôchodcami, takže sa nedivím
Sme spodina zatiaľ pekne dole.
A náckovia tiež (oproti tomu že im merali 9-10%). Aspoň niečo...
U nás v BA kraji v okrsku Prvé = Smer SD a druhé tesne PSko 
Vyzerá to dobre vyzerá to dobre...
Ja sa tak tesim, ze uz nezijem na Slovensku po vysledkoch tychto volieb. Fico, Kalinak a dokonca aj ten rusky troll Blaha dostali take mnozstvo hlasov, ze sa mi chcet zvracat 
Ja len dufam, ze kriza nepolavi a ich volici si ich pekne uziju.
Smer, Hlas, SNS - 79 poslancov, dosť vratká väčšina na stabilitu na 4 roky. Navyše na kandidátke SNS sa prekrúžkoval Taraba, Huliak, teda ľudia s vlastnými stranami, ktorí nemusia danka počúvať na slovo a tak oslabovať koalíciu.
Jediné pozitívum zatiaľ vidím v tom, že Uhrík a spol sú mimo, Kotleba bez štátných peňazí.
Všetko bude záležať na Hlase.
Podľa okresov, Smer vyhral v skoro každom. KE, BA a tesne v skalickom PSko. Keď poskladá vládu Smer nech si to ľudia vyžerú a prajem im predčsné voľby.
Jediné pozitívum zatiaľ vidím v tom, že Uhrík a spol sú mimo, Kotleba bez štátných peňazí.
Všetko bude záležať na Hlase.
Podľa okresov, Smer vyhral v skoro každom. KE, BA a tesne v skalickom PSko. Keď poskladá vládu Smer nech si to ľudia vyžerú a prajem im predčsné voľby.
Z výsledkov je jasné, že rozhodujúce bude, kde sa pridá Hlas:
A. S Ficom a Dankom bude mať koalícia stabilitu ako betón, žiadne hádky, "našich ľudí" prepustia, všetky vyšetrovania sa zastavia, Lipšic, Hamran a Čurilovci dostanú padáka, môžu spustiť veľkú čistku v polícii a bude kľud. Možno pár z nich aj zavrú, zoberú dôchodky a podobne, aby boli odstrašujúcim príkladom do budúcnosti.
B. Druhou variantou je, že Hlas sa pridá k niektorým pravicovým stranám s tým, že možno, že časť ich ľudí pôjde do basy možno aj Pellegrini, lebo Lipšic a spol. by takto ostali, hádky budú na dennom poriadku a s veľkou pravdepodobnosťou sa to predčasne rozpadne.
Mne je jasné, že varianta B nebude pre neho veľmi príťažlivá, radšej riskne pád Hlasu ako ísť do basy. Podľa mňa 99% že vznikne vláda Smer-Hlas-SNS. Bude kľud, ticho a všetky kauzy budú môcť pozametať pod koberec a možno aj nejako vytiahnuť v väzenia už aj obvinených, "skutok sa nestal".
Budem sa čudovať, keď bývalý smerák Pellegrini by sa obetoval seba a spolustraníkov kvôli nejakému vyššiemu cieľu, že by riskli basu len aby ľudia mohli povedať, že aký je ten Pellegrini slušný politik, že sa nespojil s mafiou, to je asi len také sci-fi, že by to spravil.
Pele si vyberie určite "istoty" a nie experiment s možnosťou dlhodobého pobytu súdruhov v Leopoldove.
A. S Ficom a Dankom bude mať koalícia stabilitu ako betón, žiadne hádky, "našich ľudí" prepustia, všetky vyšetrovania sa zastavia, Lipšic, Hamran a Čurilovci dostanú padáka, môžu spustiť veľkú čistku v polícii a bude kľud. Možno pár z nich aj zavrú, zoberú dôchodky a podobne, aby boli odstrašujúcim príkladom do budúcnosti.
B. Druhou variantou je, že Hlas sa pridá k niektorým pravicovým stranám s tým, že možno, že časť ich ľudí pôjde do basy možno aj Pellegrini, lebo Lipšic a spol. by takto ostali, hádky budú na dennom poriadku a s veľkou pravdepodobnosťou sa to predčasne rozpadne.
Mne je jasné, že varianta B nebude pre neho veľmi príťažlivá, radšej riskne pád Hlasu ako ísť do basy. Podľa mňa 99% že vznikne vláda Smer-Hlas-SNS. Bude kľud, ticho a všetky kauzy budú môcť pozametať pod koberec a možno aj nejako vytiahnuť v väzenia už aj obvinených, "skutok sa nestal".
Budem sa čudovať, keď bývalý smerák Pellegrini by sa obetoval seba a spolustraníkov kvôli nejakému vyššiemu cieľu, že by riskli basu len aby ľudia mohli povedať, že aký je ten Pellegrini slušný politik, že sa nespojil s mafiou, to je asi len také sci-fi, že by to spravil.
Pele si vyberie určite "istoty" a nie experiment s možnosťou dlhodobého pobytu súdruhov v Leopoldove.
Výsledok katastrofálny, účasť slabá cca 68,5%, cca 31 % nevoličov. Potešil pád Republiky, Sme rodina. Nepotešilo ked Demokrati neprešli volbami.
Na jednu vec som zvedavý. Ako bude Fico plniť tie vlhké sny svojich voličov, hlavne "nepodporu" UA a štýl Orbánovskej politiky. A keď mu EU klepne po prstoch a stopne fondy. Toto som zvedavý ako chce hranol uhrať, aby nebol len za slubotechnu.
Podľa mňa výsledky volieb nahovno, ale 1+ je, že tam nie je Republika, 2+ že Smer Hlas SNS má len krehkú väčšinu a 3+ že Fico bude vládnuť k ťažkých časoch. Dúfam že jeho voliči na nastrčenú ruku dostanú jedinú odpoveď "lebo Matovičova a Hegerova vláda".
Podľa mňa výsledky volieb nahovno, ale 1+ je, že tam nie je Republika, 2+ že Smer Hlas SNS má len krehkú väčšinu a 3+ že Fico bude vládnuť k ťažkých časoch. Dúfam že jeho voliči na nastrčenú ruku dostanú jedinú odpoveď "lebo Matovičova a Hegerova vláda".
Ale Smer, Hlas a SNS tam sú len dlhodobo overení ľudia, ktorí neodídu aj keby bolo hocičo, keby mali len 76 poslancov, oni v pohode vydržia 4 roky, tam nie je žiadne riziko odchodu, to si môžeš byť istý.
-
starysomar
Hardcore addict
Potešilo, že neprešli náckovia. Nechápem, ako sa mnohí vytešujú, že sa budú mať ešte horšie. Peťko veľa krát tvrdil, že zo Smerom do vlády nepôjde - má možnosť to dokázať.
Oligarchovia v pozadí Hlasu by Pelemu by nikdy nedovolili, aby sa spojil s pravicovými stranami, je jasné, že chcú beztrestnosť a nie ísť do väzenia.
SNS bude mať cca 10 poslancov, z toho bude Taraba, Tabak, Huliak, a asi aj Kuffa, ľudia, ktorí nie sú podriadení Dankovi a môžu sa postaviť na zadné. Navyše s niektorími môžu mať problém aj ľudia z Hlasu.
Mozne vladne koalicie
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakt ... .seznam.cz
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakt ... .seznam.cz