Parlamentné voľby 2023

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu alebo hnutie budete voliť vo voľbách do parlamentu 2023?

Hlasovanie ukončené 01 okt 2023, 11:16

Demokrati
7
10%
Hlas – SD
0
Žiadne hlasovania
Koalícia OĽaNO a priatelia
0
Žiadne hlasovania
Kotlebovci - ĽSNS
0
Žiadne hlasovania
Kresťanskodemokratické hnutie (KDH)
2
3%
Modrí, Most – Híd
0
Žiadne hlasovania
Progresívne Slovensko (PS)
24
34%
Republika
0
Žiadne hlasovania
Sloboda a Solidarita (SAS)
31
44%
Slovenská národná strana (SNS)
1
1%
Sme rodina
0
Žiadne hlasovania
Smer – SSD
3
4%
Szövetség /Aliancia
0
Žiadne hlasovania
Inú stranu
0
Žiadne hlasovania
Nezúčastním sa
2
3%

Celkom hlasov: 70

dasti555
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Parlamentné voľby 2023

Príspevok od používateľa dasti555 »

ephramko napísal: 01 okt 2023, 14:06 Definitívne výsledky ešte nie sú, pretože chýba 1 okrsok, kde pravdepodobne jedna členka komisie spáchala volebný podvod. Vyšetruje to kriminálka.

Zaujímavé bude, z akej je strany tá pani.
Je to niekde aj v mediach?

By ma zaujímalo či takýchto podvodov náhodou nebolo aj viac (:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

dasti555 napísal: 01 okt 2023, 14:52 Je to niekde aj v mediach?

By ma zaujímalo či takýchto podvodov náhodou nebolo aj viac (:
Zatiaľ veľmi nie. Teraz mala tlačovku ústredná volebná komisia, štatistický úrad a polícia. Detaily neprezradili. Vyšetrujú to. Ale podľa všetkého členka volebnej komisie nahádzala do urny riadne opečiatkované obálky aj s hlasmi. Takže nie je možné zistiť, koľko ľudí tam reálne volilo a koľko hlasov "vyrobila" ona. Lebo voľby sú tajné. Voľby sa v tomto okrsku nebudú opakovať a cca. 700 hlasov vyhodnotia ako neplatných.

Čo ma prekvapilo je to, že policajný viceprezident zatiaľ hovoril o podozrení zo spáchania priestupku. Pritom voľby v tomto okrsku boli v podstate zmarené. Hlasy cez 600 občanov pôjdu do koša. To je trestný čin
https://www.lewik.org/term/1342/marenie ... tny-zakon/

Zaujímavé budú detaily, čo sa tam stalo. Lebo nahádzať hlasy do urny je echt blbý podvod. Na to okamžite prídu, lebo im nebude sedieť počet vydaných obálok, vyčiarknutých voličov s počtom obálok v urne. Ak je v urne viac obálok, ako vydali, tak je to veľký prúser. Ak je ich menej, tak je to OK...lebo nejaký volič mohol hodiť hlas do koša. To nie je problém komisie.
Ak falšovala aj zápisnicu a vyčiarkovala ľudí, za ktorých potom ona odvolila, tak za to by mala ísť do basy.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ostáva už len dúfať, že tento slušný prozápadný liberálny demokrat Pellegrini sa nespojí s prokremeľskými fašistickými trollmi zo Smeru a SNS. Hlas a Pelegrini odmietajú nenávistné reči, nechce návrat Fica, už to roky počúvame, tak teda určite sa so Smerom nespojí. Chce podporovať Ukrajinu a podľa Fica je agresorom Ukrajina a celá Ukrajina sú čistí fašisti, tak ako by sa s nimi mohol spojiť? Keď je taký slušný a prozápadný a Fico a spol. chcú Ukrajinu vymazať z mapy.

Ako sa vyjadroval Pele už roky, tak ťažko by sa mohol spojiť so Smerom, ktorého vraj na západe už odmietajú, nerozprávajú sa s ním, lebo šíri Putinovu propagandu. Ešte mu aj Orbán pomohol že nám dodal migrantov do kampane. Oproti tomu on takéto praktiky odmieta, on je slušný, dobrý, liberálny a prozápadný.

Zrazu všetko je ináč a Fico je v pohode? :)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Toto som nevidel na vlastne oci, len je to prekopirovane z inej diskusie, ale ak je to pravda, tak sa viac k pelleho postoju k ua vyjadrovat netreba
"Saková z Hlasu právě na ČT24 řekla, že musejí začít mírová jednání Russácko - Ukrajina a Ukrajina se bude muset smířit s tím, že přijde o okupovaná území."
Cesar
Addict
Addict

Pellegrini nie je až taký hlúpy, vraj by chcel do vlády so Smerom ale namiesto SNS by chcel do vlády KDH asi by chceli vylepšili zlú povesť Fica, dalo by sa povedať, že nie je to extrémista, veď do vlády s ním išli aj kresťanskí demokrati.

Ja by som ich nechal nech sa uvaria vo vlastnej šťave, všetko komunisti, Danko extrémny hlupák, ešte aj za konjunktúry v EU upadala krajina za ich vlády, teraz len budú pozerať, že čo teraz, nemajú ani šajnu čo robiť.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

M142 napísal: 01 okt 2023, 16:23 Toto som nevidel na vlastne oci, len je to prekopirovane z inej diskusie, ale ak je to pravda, tak sa viac k pelleho postoju k ua vyjadrovat netreba
"Saková z Hlasu právě na ČT24 řekla, že musejí začít mírová jednání Russácko - Ukrajina a Ukrajina se bude muset smířit s tím, že přijde o okupovaná území."
Povedala niečo v tom zmysle, ale ako vždy je to trochu prekrutene. Moravec sa jej pytal či si vie predstavit Ukrajinu pred rokom 2014 a tá sa tyka Krymu a časti Donbasu. Po 18 minute. Ale tiež tam hovorila, že oni nesuhlasili s anexiou Krymu.
https://ct24.ceskatelevize.cz/3618499-d ... u-s-smerem
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Cesar nechces si dat par hodin pauzu? :D
Troska vychladnut. Aj sociologovia to odporucaju.
Mek napísal: 01 okt 2023, 14:17Inac, v 11:55 Pellegrini povedal, ze ak by boli vo vlade s Ficom, tak ho podrzia na uzde, aby neotocil smerovanie Slovenska na vychod. No, to mi teda odlahlo :D
Pelleho oligarchicke pozadie robi biznis v EU. Potrebuju peniazky z dotacii. Oni nechcu ani borchsc z Ruska.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Cesar napísal: 01 okt 2023, 18:09 Pellegrini nie je až taký hlúpy, vraj by chcel do vlády so Smerom ale namiesto SNS by chcel do vlády KDH asi by chceli vylepšili zlú povesť Fica, dalo by sa povedať, že nie je to extrémista, veď do vlády s ním išli aj kresťanskí demokrati.
Ak KDH pôjde so Smerom do vlády, tak skončia presne ako Sieť a Most, na smetisku politických dejín. A to si myslím, že nebude chcieť velenie katolibanu. Takže ja to reálne nevidím.

Myslím že KDH bude v opozícii a takticky vo chvíľach, kedy sa budú predkladať pre nich dôležité zákony, ktoré by sa týkali partnerstiev a potratov, budú ťahať za jeden koniec so Smerom a SNS, možno na oplátku za nejaké hlasy pri pretláčaní zákonov Smeru.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pelle nechce Sns, radsej by Kdh, ale ti so Smerom nepojdu.
Teraz ide len o to, kto ponukne Pellemu viacej aby ho dostal na svoju stranu.
retkvic
Addict
Addict

Pozeral som teraz tych kruzkovanych v Smere a stale som celkom nepochopil ten preferencny system, do parlamentu by sa malo dostat 42 poslancov za smer, asi podla cisla na kandidatke a desiaty v poradí zakruzkovanych je ten komusta alebo co to je ten Akim Bekmatov a je písaný ako náhradník, teda do parlamentu sa nedostane? Alebo ho moze Fico za niekoho svapnúť ak by si zmyslel? Má cez 15 tisic kruzkov.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

nahradník ide do NRSR ako poslanec, ak ten koho má nahradiť, išiel do vlády ako nejaký minister.
retkvic
Addict
Addict

Lebo potom som tam pri SaS nasiel Hlinu a ten je pri cisle 150 pisany ako zvoleny, pripadne aj Matovic v Olano. Ze preco Hlina je zvoleny a preco Bekmatov je nahradnik. Alebo aj nejaky Richard Gluck tiez zo smeru co ma 10 tisic hlasov je pisany ako nahradnik, pritom 42 poslanec co bol zvoleny ma do nejakych tisic nieco hlasov len vdaka tomu ze ma cislo na kandidatke do toho 42 miesta.
https://www.volbysr.sk/sk/mandaty_poslanci.html
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Veru, prekruzkovanie je v mode. Hlinovy sa to znova podarilo, aj vdaka mne (kludne si vypocujem kritiku :D)
Ako funguje to kruzkovanie? Hlavne v spojitosti ked niekto neda ziadny kruzok a niekto vsektky.
Cesar
Addict
Addict

Fico hneď ako zasadne nový parlament chce podať obžalobu na prezidentku, aby ju z úradu ostránili čím skôr, veľká čistka môže čoskoro začať. Na začiatok jej zo zdvorilosti môžu poslať aj nejaké náboje v obálke, keďže Fico a Pele sú slušní politici.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Mňa tiež zaujíma to krúžkovanie, ak nezakrúžkujem môžu to dodatočne zakrúžkovať pri sčítaní hlasov ? alebo ak nezakrúžkuje nikto tak podľa čoho vyberajú kto tam pôjde ?
retkvic
Addict
Addict

My ked sme scitavali hlasy, tak sa pocitali osve listky za stranu co nemali nikoho zakruzkovaneho a potom tie co mali zakruzkovanych a potom samozrejme celkovy pocet listkov za stranu. Neviem si celkom predstavit ako by tam niekto dorabal kruzky na listkoch ak ich na hromade vsetci pocitaju a vidia na seba, ale vylucene to samozrejme nie je, ak by sa dohodlo viacero clenov komisie a urobili by si niekde intimco.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ja sa len pýtam, keďže som ešte nemal tú česť byť v volebnej komisii, neviem ako to tam chodí, ale ďakujem za odpoveď.
blackieees
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa blackieees »

retkvic napísal: 01 okt 2023, 21:37 Lebo potom som tam pri SaS nasiel Hlinu a ten je pri cisle 150 pisany ako zvoleny, pripadne aj Matovic v Olano. Ze preco Hlina je zvoleny a preco Bekmatov je nahradnik. Alebo aj nejaky Richard Gluck tiez zo smeru co ma 10 tisic hlasov je pisany ako nahradnik, pritom 42 poslanec co bol zvoleny ma do nejakych tisic nieco hlasov len vdaka tomu ze ma cislo na kandidatke do toho 42 miesta.
https://www.volbysr.sk/sk/mandaty_poslanci.html
Vyzerá, že to tam majú zle uvedené, inde v zoznamoch sú obaja (Bekmatov aj Gluck) zvolení.
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Na to, aby sa niekto prekrúžkoval potrebuje, aby mu dali krúžok aspoň 3 % voličov danej strany. Takže čím viac hlasov strana dostane, tým je ťažšie sa u nej prekrúžkovať. Preto ten komunista Bekmatov v Smere potreboval cez 20 tisíc krúžkov (a mal iba 15 tisíc, takže smola), zatiaľ čo Hlinovi v SaS stačilo iba 5,6 tisíc a mal vyše 17 tisíc. Kandidáti, ktorí dosiahnu tieto 3 % potom idú na začiatok kandidátky (v poradí podľa počtu krúžkov) a zvyšok mandátov sa vyplní podľa poradia na kandidátke.
blackieees
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa blackieees »

To som vôbec nevedel. Čiže ak dobre pozerám, krúžkovanie v smere bolo úplne zbytočné, keďze sa dostalo do parlamentu prvých 42 kandidátov?
Napísať odpoveď