Ancap - anarchokapitalizmus

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ancap - anarchokapitalizmus

Príspevok od používateľa gogo956 »

mLuks
chapes ze tento zakaz vôbec nič neriesi? Naopak len pridava dalsiu administrativu a byrokraciu tj dalsie naroky na statny rozpocet ktory je generovany z prijmov nas vsetkych?
Myslis ze deti sa k tomu nedostanu, keď nemaju dnes sa bezproblemov dostat napr k alkoholu?
Bude sa to pasovat z krajin kde je to legalne, tj peniaze pojdu do statnych rozpoctov inych krajin.

beardie
to predsa na podstate problemu vobec nic nemeni

**
Deti a mladistvi sa dokazu dostat k hocijakej psychotropnej latky a castokrat ovela jednoduchsie ako dospelí, taka je realita.

Autoeditácia príspevku po 11 min 27 sek:
mLuks
niekomu sa možno zdá normálne obmedzovat druhých ludi v počínaní ktoré neovplyvnuje iných.
V tom pripade by si mal byť aj za zákaz všetkeho vyprážaného, grilovaneho masa, to čo ma vela cukru, to čo ma vela soli, čo obsahuje kofein, tj napr kava, vela tuku, vyrobky z bielej muky, to všetko je nezdravé a vyvolava návyk.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

gogo956 napísal: 02 okt 2023, 12:47beardie
to predsa na podstate problemu vobec nic nemeni
môžeš si ten môj post prečítať ešte raz?
gogo956
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 02 okt 2023, 12:48 môžeš si ten môj post prečítať ešte raz?
nevyjadril si žiaden nesúhlas s daným zákonom a to sa rovná tomu, že s ním ticho súhlasíš. Tvrdíš že si za obmedzenie statneho aparatu ale s tym suvisi aj obmedzenie zbytocnych zakonov.
beardie
Redeemer
Redeemer

To je sprostosť, máš na viac
gogo956
Redeemer
Redeemer

Kolkym rodicom vobec nevadi ze ich deti sa pravidelne ládujú odpadom typu zemiakove lupienky a zapijaju to litrami kolovych napojov. Ale z toho by sa nedal vytĺcť politicky kapitál.
Preto treba zaviest zakony viď ten vyssie uvedeny, ktory naviac vobec nic, nic, neriesi, je to len vykazovanie cinnosti pre politikov, byrokraciu.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

gogo ty stále nechápeš, že si si zle interpretoval ten článok a beardie a ja sme ťa len opravili?
zakázali menej škodlivú alternatívu užívania tabakových vyrobkov a uzivatelia sa z velkej časti presunu k tej klasickej, ktora je viacej skodliva.
toto je klamstvo a bullshit. Oni zakázali bezdymové ochutené cigarety, teda bezdymové neochutené cigarety ostali dostupné. A keďže dymové ochutené nie sú, lebo boli zakázané dávno, tak ten čo fajčil bezdymové ochutené buď začne fajčiť bezdymové neochutené, alebo prestane fajčiť, ak mu bezdymové neochutené nechutia a na dymové nechce presedlať.

Čiže nehrozí žiadny presun veľkej časti fajčiarov bezdymových cigariet na normálne dymové cigarety, tak ako to píšeš ty. Pretože bezdymové neochutené ostávajú dostupné stále.

Navyše ochutené cigarety nie su menej škodlivé oproti neochuteným.
Naopak len pridava dalsiu administrativu a byrokraciu tj dalsie naroky na statny rozpocet ktory je generovany z prijmov nas vsetkych?
Ako sa zvýšia výdavky v štátnom rozpočte ak vyrobca prestane dodávať na trh ochutené bezdymové tabakové výrobky? Ak by to výrobca urobil sám od seba, tak ukrižuješ výrobcu, že nám zvyšuje ýdavky v štátnom rozpočte?
Myslis ze deti sa k tomu nedostanu, keď nemaju dnes sa bezproblemov dostat napr k alkoholu?
A ako sa deti dostanú k ochuteným bezdymovým tabakovým výrobkom, ak nebudú dostupné nikde na trhu? Alkoho sa predáva v obchodoch, toto sa nebude predávať v žiadnom obchode.
Bude sa to pasovat z krajin kde je to legalne, tj peniaze pojdu do statnych rozpoctov inych krajin.
Máš pocit, že tu máme niekde čierny trh v pukacími cigaretami, ktorý je dostupný v každej dedine a aj 13 ročný Ferko z hornej Marikovej si vie kúpiť pukačky od miestneho dealera?
niekomu sa možno zdá normálne obmedzovat druhých ludi v počínaní ktoré neovplyvnuje iných.
Všetky tieto ochutené veci sú novodobým trendom, vytvoreným pár rokov dozdadu. Tabakové spoločnosti si povedali, že poďme robiť ochutené cigarety aby sme prilákali fajčiť aj tých, ktorým normálne nechutia. A teraz keď sa tieto ochutené trendy obmedzujú, tak je zle.
gogo956
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 02 okt 2023, 12:57 To je sprostosť, máš na viac
keby si s ním nesúhlasil /s tym zakonom/, tak sa rovno voci nemu vymedzíš a to si neurobil ani v jednom prispevku. Nikdy si tu nepodporil ziadne libertarianske myslienky.
beardie
Redeemer
Redeemer

fakt si takto jednoducho binarny?
gogo956
Redeemer
Redeemer

mLuks napísal: 02 okt 2023, 13:12 A keďže dymové ochutené nie sú, lebo boli zakázané dávno, tak ten čo fajčil bezdymové ochutené buď začne fajčiť bezdymové neochutené, alebo prestane fajčiť, ak mu bezdymové neochutené nechutia a na dymové nechce presedlať.
Čiže nehrozí žiadny presun veľkej časti fajčiarov bezdymových cigariet na normálne dymové cigarety, tak ako to píšeš ty. Pretože bezdymové neochutené ostávajú dostupné stále.
To sa neda predikovat. Tí co doteraz fajcili ochutene vape, kludne mozu prejst na klasicke cigarety, pritom keby mali moznost fajcit ochutene vape, tak ked im to doteraz vyhovovalo, zostali by pravdepodobne pri nich.
Ty sa snazis argumentovat ze aj klasicke ochutene su zakazane, ale s takym zakazom libertarian nesuhlasi tiez.
mLuks napísal: 02 okt 2023, 13:12 Ako sa zvýšia výdavky v štátnom rozpočte ak vyrobca prestane dodávať na trh ochutené bezdymové tabakové výrobky? Ak by to výrobca urobil sám od seba, tak ukrižuješ výrobcu, že nám zvyšuje ýdavky v štátnom rozpočte?
predsa administratíva spojená so zavedením, kontrolou a vymahanim práva pri nedodržiavaní daneho zakona, to všetko je platené zo štátneho rozpočtu, tj z daní nás všetkých . Zaroven sa znizia prijmy ktore generoval predaj daneho tovaru /lebo sa nasledne kupuje uz v zahranici/
mLuks napísal: 02 okt 2023, 13:12 A ako sa deti dostanú k ochuteným bezdymovým tabakovým výrobkom, ak nebudú dostupné nikde na trhu? Alkoho sa predáva v obchodoch, toto sa nebude predávať v žiadnom obchode.
Máš pocit, že tu máme niekde čierny trh v pukacími cigaretami, ktorý je dostupný v každej dedine a aj 13 ročný Ferko z hornej Marikovej si vie kúpiť pukačky od miestneho dealera?
internet maju aj na dedine a zo sveta si objednas cokolvek. Skôr to bude ale viest k tomu, ze deti budu viacej experimentovat s klasickymi cigaretami, ktore su este skodlivejsie ako vape.
A dostat sa ku klasickym cigam to sa snad naozaj neda povedat ze by bol pre deti problem.
mLuks napísal: 02 okt 2023, 13:12 Všetky tieto ochutené veci sú novodobým trendom, vytvoreným pár rokov dozdadu. Tabakové spoločnosti si povedali, že poďme robiť ochutené cigarety aby sme prilákali fajčiť aj tých, ktorým normálne nechutia. A teraz keď sa tieto ochutené trendy obmedzujú, tak je zle.
nie je to novodoby trend. Ochutene cigarety, cigary, ci cigarillos existovali aj v hlbokej minulosti /dnes je len vacsia ponuka/.
Za druhe, aky ma zmysel delit veci na "novodoby trend" v ramci negativnej konotacie, to potom "historicky trend" ma podla Teba automaticky pozitivnu konotaciu?
mLuks
Addict
Addict

To sa neda predikovat. Tí co doteraz fajcili ochutene vape, kludne mozu prejst na klasicke cigarety, pritom keby mali moznost fajcit ochutene vape, tak ked im to doteraz vyhovovalo, zostali by pravdepodobne pri nich.
Ty sa snazis argumentovat ze aj klasicke ochutene su zakazane, ale s takym zakazom libertarian nesuhlasi tiez.
Ty nie len že si nepochopil článok, ty ani nevieš o čom píšeš.
Článok, ktorý si postol je o nahrievanom tabaku (iqos, neo, atď) nie o vape, teda vaporizeroch, čiže elektronických cigaretách s liquidom. Najprv si otvor google, uprataj si pojmy a potom sa vráť do debaty.

Mne je uprdele s čím suhlásí alebo nesúhlasí libertarián, mne ide o fakty. A fakt je ten, že si zle pochopil článok a beardie a ja sme sa ti to len snažili vysvetliť a dať ťa na pravú mieru, fakt je ten, že ani nevieš o čom chceš diskutovať lebo miešaš vape s nahrievaným tabakom, pritom sa v článnku vôbec nič nespomína o zákaze vape, či ochutených vape a fakt je ten, že napíšeš, že sa to nedá predikovať, ale sám ideš predikovať kolko ľudí sa vrati ku cigaretám.

Opýtaj sa svojich známych, prečo presedlali z normálnych cigariet na tie bezdymové (nahrievaný tabak). A či by si vedeli predstaviť, že by znovu začali fajčiť len normálne cigarety.
predsa administratíva spojená so zavedením, kontrolou a vymahanim práva pri nedodržiavaní daneho zakona, to všetko je platené zo štátneho rozpočtu, tj z daní nás všetkých . Zaroven sa znizia prijmy ktore generoval predaj daneho tovaru /lebo sa nasledne kupuje uz v zahranici/
blbosť, keďže ten zákaz začína od výrobcu, čiže keď výrobca jednoducho do prevádzok v EU nebude dodávať takýto tovar, tak obchodník nemá odkial si ten tovar pre svoju prevádzku objednať, čiže štát nemá čo kontrolovať.
internet maju aj na dedine a zo sveta si objednas cokolvek. Skôr to bude ale viest k tomu, ze deti budu viacej experimentovat s klasickymi cigaretami, ktore su este skodlivejsie ako vape.
A dostat sa ku klasickym cigam to sa snad naozaj neda povedat ze by bol pre deti problem.
opať, o žiadnom vape nie je debata, debata je o iqos, neo a pod. Veď budú experimentovať s klasickou cigaretou, ale keď mu klasická cigareta nezachutí, tak nebude fajčiť. A naopak ak by si kupil čokoládové cigarety, a vyskušal ich, tak mu môžu zachutiť a fajčiť bude, ale len tie.
nie je to novodoby trend. Ochutene cigarety, cigary, ci cigarillos existovali aj v hlbokej minulosti /dnes je len vacsia ponuka/.
toto vieš, ale že nevieš čo je nahrievaný tabak a čo je vape a splietaš to tu jedno cez druhé ti vôbec nevadí? A práve tá väčšia ponuka je problém v prípade detí ale aj dospelých, ktorí by inak po cigarete nesiahli ale láka ich len tá príchuť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

mLuks
nechapes ze ide princip a nie o to ci je to konkretne vape, klasicka ciga ci iny vyrobok s obsahom nikotinu?
mLuks
Addict
Addict

môj pohlad na ten princíp som ti napísal. Ja tam zmysel vidím. Primárne som ti to komentoval preto, aby som opravil tvoj mylný výklad článku, to sa aj podarilo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

mLuks
ked som bol mladí, tak ochutene/myslim ze boli len mentolove varianty/ cigarety /klasické/ moc nefrčali, nevsimol som si ze by ich niekto fajčil. Spoluziacky zacali vacsinou fajcit preto aby potlačili hlad a boli štíhle a chalani preto aby vyzerali starší a ako vacsi "borci". Toto boli hlavne dovody nie prichut.

Hypotéza, že prichute v tabakových vyrobkoch zvysuju narast ich konzumacie u mladých je možno opodstatnená a možno nie /resp o kolko percent?/, neviem o žiadnej relevantnej metaanalyze ktora by sa touto problematikou zaoberela a prisla k nejakemu jednoznacnemu vysledku. mLuks ty kedze tento nazor obhajujes, tak nepochybne o takejto metaanalyze vies, preto by bolo fajn keby si nam dal nan link aby sme si precitali co presne dokazala. :) Odpoved je, že samozrejme takato analyza NEEXISTUJE, pretoze by bola neeticka. To znamena že cela tato hypoteza je navarená z vody /aj ked nikto neodporuje, ze by nemala teoretické racionalne jadro/.

Kto chce uzivat nejaku psychoaktivnu latku tak si ju zozenie aj ked je to nelegalne. Kto ju uzivat nechce, tak ju nebude uzivvat ani keby ju dostal zadarmo priamo do ruky.

Autoeditácia príspevku po 3 min 13 sek:
blbosť, keďže ten zákaz začína od výrobcu, čiže keď výrobca jednoducho do prevádzok v EU nebude dodávať takýto tovar, tak obchodník nemá odkial si ten tovar pre svoju prevádzku objednať, čiže štát nemá čo kontrolovať.
ten produkt ktory je spominany v tom clanku nema ban v celej Eu, preto nie je problem aby napr mensi obchodnik nakupoval v inej krajine a predaval/tajne/ v Cechach. To znamena ze kontroly nepochybne fungovat budu, nakolko zakon bude platiť. Vobec si napr nereagoval na ten vypadok z predaja./jednotlivci budu kupovat v zahranicii/.
Vacsi obchodnik moze mat prevadzky vo viacerych krajinach a tovar presuvat medzi nimi.
Toto ale nie je az tak podstatne.
Podstatne je to, ze tazko akceptovat nazor, ze skutocnost, ze tabakove vyrobky s prichutou su plošne nelegalne pre vsetkyc vekove kategorie len preto, ze existuje hypoteza, ze deti mozu zacat vdaka nim experimentovat s tabakovymi vyrobkami.
To je akokeby sme zakázali plošne všetky sladené nápoje, pretoze je jasne dokázané ze pitie tychto napojov v detstve zvysuje pravdepodobnost obezity /a obezita ma priamy suvis so vznikom civlizacnych ochorení/ nielen v detstve ale dokonca aj v dospelosti.

To znamena že Ferko ktorý ma podváhu by si nemohol kupit kofolku, len preto, že niekde žije nejaky Ďurko ktorý má nadváhu lebo ju chlastal v detstve do rana do vecera.
mLuks
Addict
Addict

Opýtaj sa svojich známych, prečo presedlali z normálnych cigariet na tie bezdymové (nahrievaný tabak). A či by si vedeli predstaviť, že by znovu začali fajčiť len normálne cigarety.
Týmto som narážal na tvoje tvrdenie, že ľudia teraz vo veľkom začnú znovu fajčiť normálne cigarety namiesto iqosov a to len preto, lebo im od iqosov zobrali ochutené tabaky a neochutené ostali.
Určite tiež maš nato metaštudie, ktoré by takéto spravanie ľudí potvrdzovalo a doložích ich tu.

Dôvody prečo moji známy prešli z normálnych cigariet na iqos sú ďaleko iné ako ochutené tabaky. Čiže zákaz ochutených tabakov pre iqos ich neprinúti znovu prejsť z iqosu na normálne cigarety.

ja ti položim jednu otázku ty odpovedáš niečim úplne iným. Čítaj prosím ťa poriadne, alebo to nechaj tak.
ten produkt ktory je spominany v tom clanku nema ban v celej Eu, preto nie je problem aby napr mensi obchodnik nakupoval v inej krajine a predaval/tajne/
je to obrovský problém, pretože predaj nekolkovaného tabakového výrobku zrujnuje pána trafikanta. A štát nemusí ani nič kontrolovať ľudia by sami roztrubili, že tam pán trafikant má podpultové cigarety, kde by štát išiel už len na istotu.

v časoch keď som fajčil ja, existovalo xyz druhov cigariet, ktoré sa predávali napr. v čechách ale na slovensku už nie. A žiady podpultový predaj týchto cigariet neexistoval, takže varíš z vody so svojou teoriou podpulových predajov vo veľkom.

na ostatné tvoje výplody reagovať nebudem, zopakujem, že mne išlo o to ťa opraviť, pretože si nepochopil článok.

Autoeditácia príspevku po 10 min 11 sek:
Presne to o čom hovorím.
https://euractiv.sk/section/danova-poli ... ho-tabaku/
Návrh sa však nevzťahuje na elektronické cigarety, ktoré budú môcť aj naďalej byť na európskom trhu ochutené. Prebieha diskusia o tom, či v rámci revízie novely neobmedziť aspoň príchute atraktívne pre deti, napríklad žuvačkovú.
gogo956
Redeemer
Redeemer

v časoch keď som fajčil ja, existovalo xyz druhov cigariet, ktoré sa predávali napr. v čechách ale na slovensku už nie. A žiady podpultový predaj týchto cigariet neexistoval, takže varíš z vody so svojou teoriou podpulových predajov vo veľkom.
si na taketo pripady osobne skutocne pamatam/tj blizke okolie, s tymi osobami som bol v styku/: konkretne islo napr o Camelky bez filtra, ktore jednu dobu sa predavali v Madarsku ale na Svk uz boli zakazane. Ako to je s tymito cigaretami dnes neviem, ale zda sa mi ze na Zapade v niektorych krajinach sa normalne predavaju. A zase otazka: ked na Zapade nevadia, aky je opravneny dovod ze u nas legalne nie su?
Druhy pripad pašovania boli nekolkovane cigarety z Ukrajiny /este pred vojnou/.

Autoeditácia príspevku po 3 min 29 sek:
mLuks napísal: 02 okt 2023, 16:31 Týmto som narážal na tvoje tvrdenie, že ľudia teraz vo veľkom začnú znovu fajčiť normálne cigarety namiesto iqosov a to len preto, lebo im od iqosov zobrali ochutené tabaky a neochutené ostali.
Určite tiež maš nato metaštudie, ktoré by takéto spravanie ľudí potvrdzovalo a doložích ich tu.
ale nic take som nenapisal. V tom prispevku je doslovne toto:
Podstata je ale v tom, že dospele osoby mali mat slobodne pravo uzivat nikotin v akejkolvek forme bez obmedzenia.
mLuks
Addict
Addict

v úplne prvom poste ku článku si napísal
zakázali menej škodlivú alternatívu užívania tabakových vyrobkov a uzivatelia sa z velkej časti presunu k tej klasickej, ktora je viacej skodliv
čo som ti už vysvetlil, že je blbosť, lebo nezakázali menej škodlivú, ke)ďže si len nepochopil o čom je článok.
je to ale tak isto blbosť, pretože ak niekto vapuje, tak vapuje preto lebo nechce normálne cigarety, ak niekto fajči iqos, tak ho fajčí preto, lebo nechce normálne cigarety.

čiže ak zakážeš príchute, tak stále ostane vape s klasickou tabakovou chutou, iqos s klasickou tabakovou chuťou a cigarety s klasickou tabakovou chuťou. Čiže ak raz niekto prešiel na iqos preto, že ho môže fajčiť aj v interieri a nenapáchne z toho celý byt, tak len kvoli zákazu príchutí pre iqos nepresedlá na normálne cigarety, ktoré mu zasmradia celý byt.

To že išiel niekto do inej krajiny a nakupil 10 kartonov cigariet, ktoré sa na slovensku nepredávali a potom ich cez rodinu a známych predával ďalej to nie je trafika, alebo sieť trafík. Ani pašovné cigarety z UA nekúpiš teraz v trafike, aj keď od nejakých ľudí ich kúpiť vieš.

https://euractiv.sk/section/danova-poli ... tento-rok/
https://euractiv.sk/section/danova-poli ... -pre-deti/
Miernejší boli europoslanci pri e-cigaretách. Tu odporučili iba preskúmať, ktoré arómy sú „pre maloletých a nefajčiarov osobitne príťažlivé“ a navrhnúť zákaz iba týchto.
Inak aspoň pokiaľ viem, tak to čo je prijaté na úrovni EU by mal aplikovať každý členský štát EU.
gogo956
Redeemer
Redeemer

mLuks
je to ale tak isto blbosť, pretože ak niekto vapuje, tak vapuje preto lebo nechce normálne cigarety, ak niekto fajči iqos, tak ho fajčí preto, lebo nechce normálne cigarety.

čiže ak zakážeš príchute, tak stále ostane vape s klasickou tabakovou chutou, iqos s klasickou tabakovou chuťou a cigarety s klasickou tabakovou chuťou. Čiže ak raz niekto prešiel na iqos preto, že ho môže fajčiť aj v interieri a nenapáchne z toho celý byt, tak len kvoli zákazu príchutí pre iqos nepresedlá na normálne cigarety, ktoré mu zasmradia celý byt.
keby si zobral dostatocne velku statisticku skupinu a urobil na nej štúdiu, tak v nej celkom urcite najdes aj tych ktori presli kvoli zakazu z "ochuteneho vape" nie na "neochutene vape" ale na klasicke smradlave cigarety.
Na to mozes namietat ze to nedava logiku, ale clovek je tvor ktory sa malokedy riadi prisne logikou/racionalitou, podlieha roznym podvedomim impulzom a tlakom.

Ja som napr bol dost prekvapeny, ked som si uvedomil, ze niekolko mojich kolegov, ktori na začiatku "vejpili" alebo jeden pouzival iqos, tak po nejakej dobre prešli na klasicke cigarety, co mi neda moc zmysel, uz len kvoli tomu, ze myslim ze je to drahsie.

Autoeditácia príspevku po 8 min 1 sek:
mLuks
a toto by si vedel pls vysvetlit? Ako to ze "nahrievany ochuteny tabak" je ban ale e-cigarety s prichutou iba skumaju?
Aka je v tom logika ak argumentom bola prave ta prichut?
Veď je to potom nezmysel. Pri prvom ban, ale pri druhom co je defacto to iste, tak ban zatial neplati, "a ma sa prezistit ktore aromy su osobitne prtazlive"
Miernejší boli europoslanci pri e-cigaretách. Tu odporučili iba preskúmať, ktoré arómy sú „pre maloletých a nefajčiarov osobitne príťažlivé“ a navrhnúť zákaz iba týchto.
Z tohto je jasne vidno, ze nie je za tymito rozhodnutiami politikov žiaden systém, ani odborne argumenty, ale skôr by sa to dalo opisat ako "výkrik opilca v tme", vykazovanie cinnosti.
mLuks
Addict
Addict

prečítaj si všetky tie tri články z euraktivu čo som tu dal a zistíš, prečo obmedzujú resp. začali regulovať nahrievaný tabak. Čo ja ti mám na tom vysvetliť, keď v tých troch článkoch je to vysvetlené.
gogo956
Redeemer
Redeemer

mLuks napísal: 02 okt 2023, 17:24 prečítaj si všetky tie tri články z euraktivu čo som tu dal a zistíš, prečo obmedzujú resp. začali regulovať nahrievaný tabak. Čo ja ti mám na tom vysvetliť, keď v tých troch článkoch je to vysvetlené.
Európska komisia totiž v decembri oznámila, že zahrievané tabakové výrobky sa už stali takými populárnymi, že prekročili obe podmienky, na základe ktorých mali z regulácie výnimky. Prvou z nich je zvýšenie objemu predajov nových výrobkov aspoň o desať percent v aspoň piatich členských štátov. A podľa údajov Európskej komisie sa medzi rokmi 2018 a 2020 zvýšil predaj bezdymových zahrievaných výrobkov v priemere EÚ až o dvetisíc percent.

Bezdymové tabakové výrobky podľa Európskej komisie splnili aj druhú podmienku, a to aby nový výrobok predstavoval aspoň 2,5 percenta z predaja všetkých tabakových výrobkov v EÚ. A tu už bezdymové zahrievané výrobky dosiahli 3,3 percenta.
takze tym dovodom je ze su tieto vyrobky komercne uspesne a maju vysoke predaje.

Podla tejto logiky by v pripade ak by bol predaj heroinu legalny a neprekrocil nejaku politikmi vycucana z palca na nohe hodnotu X nadalej legalny, ale keby sa predaj zvysil nad tuto hodnotu, tak by uz bol ban.

Takze tym iba potvrdzuju, ze v skustocnosti im ani nejde o nejake zdravotne hladisko.

"Vyriesili" to genialne: mozu si urobit čiarku, ze maju schvaleny novy zakon, a ti co uzivali "ochuteny nahrievany tabak" prejdu na "e-cigarety s prichutami" ktore su zatial v predaj aj nadalej.

Aký to ma zmysel? Aby o rok zase zistovali ci predaj "e-cigariet" stupol o nejaku hodnotu a "ktora prichut najviac chuti mladym?" Za to su tie osoby platene z dani nas vsetkych ??
To fakt nie su vacsie problemy ktore treba riesit??
mLuks
Addict
Addict

ak by si čítal poriadne, tak by si vedel, že doteraz neboli regulované vôbec, čiže prioritne niejde o úplny zákaz ale o reguláciu, ktorá vyrovná bezdymové tabakové výrobky (teda nahrievany tabak) na úroveň ako klasické cigarety. vrátane obrázkov atď. a rovnako sa všetky tieto veci riešili aj pri e cigaretách, ale tam to zatiaľ neprešlo, aj to máš v tých článokoch popísané. čo nie je, môže byť neskôr.

čiže tvoje prirovnanie s heroinom je opäť zcestné.
Napísať odpoveď