Ostrekovace vo VW
Ostrekovace vo VW
Ahojte, chcel by som sa spytat na funkcnost ostrekovacov vo VW. Mam Tiguan 2017 a pri potiahnuti packy na ostrek predneho skla, mi zhruba do 1/3 skla (a mozno aj viac) idu stierace naprazdno a az potom zacne striekat voda. Je to standardna VW feature, alebo mam hladat niekde chybu? Pride mi trochu odveci, aby stierace takto chvilu dreli na sucho. Dakujem.
Re: Ostrekovace vo VW
Robi mi to tiez. Ale mam prasknutu trysku pri jednom svetle a tak som rozmyslal, ze ci tam pomalicky nekvapka voda a teda by mohol klesnut tlak v hadickach a ze trva pol sekundy kym dotlakuje vodu, aby striekala. Ono cely ten system je postaveny na jednom motorceku s tlakovym cerpadom, ktory vodu z nadobky nasaje a potom tlaci cez hadicky na celne sklo a na ostrekovace svetiel.
Inak na diagnostike (vo VCDS) sa da nastavit aj cas pri ostrekovacoch, ale nestudoval som to podrobne, ze o co tam ide, ale je to uvedene v milisekundach.
Skus 2-3 streknut, potom pockaj pol minuty a skus opat streknut. Mala by byt natlakovana voda v hadickach a tak by mala asi hned striekat ako stlacis packu.
Inak na diagnostike (vo VCDS) sa da nastavit aj cas pri ostrekovacoch, ale nestudoval som to podrobne, ze o co tam ide, ale je to uvedene v milisekundach.
Skus 2-3 streknut, potom pockaj pol minuty a skus opat streknut. Mala by byt natlakovana voda v hadickach a tak by mala asi hned striekat ako stlacis packu.
To nebude normalne. Motorcek ostrekovaca pocujes - ide chvilu naprazdno (malo by to byt rozoznatelne sluchom ak to nebudes skusat na dialnici v 130kmh - ak ide na prazdno pojde hlucnejsie a rychlejsie ako ked uz tlaci vodu).
Ak motorcek nemeni zvuk hoci este nestrieka voda, povedal by som ze budes mat nieco zasrane.
Ak chvilu motorcek huci do prazdna a az potom chyti vodu, povedal by som ze budes mat niekde netesnost.
Trysky ostrekovacov sa casom zanesu napr. vodnym kamenom (co by sa nemalo stavat pri pouziti kvalitnej vody do ostrekoacov). Niekedy sa trysky prepichavali ihlou ale moderne trysky uz nie su len dierka ale mavaju rozne paterny a neviem ci to pojde kazdopadne, nejedna sa o drahu polozku, mozno by som si to dal vymenit ak je to pripad zanesenia trysiek.
Ak motorcek nemeni zvuk hoci este nestrieka voda, povedal by som ze budes mat nieco zasrane.
Ak chvilu motorcek huci do prazdna a az potom chyti vodu, povedal by som ze budes mat niekde netesnost.
Trysky ostrekovacov sa casom zanesu napr. vodnym kamenom (co by sa nemalo stavat pri pouziti kvalitnej vody do ostrekoacov). Niekedy sa trysky prepichavali ihlou ale moderne trysky uz nie su len dierka ale mavaju rozne paterny a neviem ci to pojde kazdopadne, nejedna sa o drahu polozku, mozno by som si to dal vymenit ak je to pripad zanesenia trysiek.
Ale zanesena tryska nesposobi to, ze pol sekundy ide stierac naprazdno a zrazu voila, objavi sa voda.
Dakujem pani za rychle reakcie. Ono mam totiz este asi jeden problem, ale to asi nebude spolu suvisiet. Vzadu na okno su myslim dve trysky, ale funguje len jedna. Neviem, ci bude len zanesena, alebo tam bude nejaky iny problem. Mam v plane sa na to dnes pozriet, ale kedze som skor amater v tomto, tak neviem, ci sa mi podari s tym nieco vymysliet...
Mne sa zanesena tryska prejavovala tak, ze to 2-3 sekundy neslo vobec, potom zacalo kvapkat, o sekundu jemny prud a az do cca 5 sekund to ako-tak zacalo oblievat okno.heker napísal: 13 okt 2023, 8:23 Ale zanesena tryska nesposobi to, ze pol sekundy ide stierac naprazdno a zrazu voila, objavi sa voda.
to ja zas nemozem povedat, pride mi, ze ostrekovanie je v poriadku, az na to oneskorenie.
Skusal som o tomto probleme hladat na internete, no su tam rozporuplne nazory. Niekto tvrdi, ze to je v poriadku, iny zas opak.
Skusal som o tomto probleme hladat na internete, no su tam rozporuplne nazory. Niekto tvrdi, ze to je v poriadku, iny zas opak.
mozes mat zanesene tie trysky a preto trva 2-3 sekundy, kym ten tlak vody tu spinu pretlaci
alebo ti niekde kvapka, ma to striekat hned
ked najprv 1-2x tuknes do packy ako pisu vyssie - tak aspon u mna sa spustia stierace nasucho a ja osobne to vobec nemam rad
alebo ti niekde kvapka, ma to striekat hned
ked najprv 1-2x tuknes do packy ako pisu vyssie - tak aspon u mna sa spustia stierace nasucho a ja osobne to vobec nemam rad
chezter, trochu nerozumiem tvojej odpovedi. Pises, ze to ma striekat hned, no nizsie zas pises, ze ti to robi tiez. Tak som z toho zmateny teraz trochu 
skusim sa na to dnes pozriet, ci to zvladnem nejak precistit.
skusim sa na to dnes pozriet, ci to zvladnem nejak precistit.
Ak ti to hned ostrekuje dobre (ked uz to zacne ostrekovat) tak to nebude zanesene, skor to je vylozene nejaka "vyrobna vada" alebo mas niekde netesnost... aj ked zase motorcek byva vacsinou na spodku nadoby na vodu takze ani to mi moc nevychadza.
Skusal som to teraz na mieste, ostreky fungovali spravne, tak ako maju, teda najprv voda az tak stierace.
Ako pisal chezter, ak len tuknem do packy, tak to prejde na sucho bez vody. Asi nejaka specialna ficura od VW.
Tak neviem teda, kde je problem resp. preco to za jazdy robi takto dementne.
Inak na zadne okno je skutocne len jeden ostrek.
Ako pisal chezter, ak len tuknem do packy, tak to prejde na sucho bez vody. Asi nejaka specialna ficura od VW.
Tak neviem teda, kde je problem resp. preco to za jazdy robi takto dementne.
Inak na zadne okno je skutocne len jeden ostrek.
Zadne okno sa da nakodovat, rovnako tak ostrekovat svetiel. Je tam mozne nastavit casovu odozvu, po akej dobe sa zapne ostrrkovac a aj ako dlho ma striekat. Bezne to byva tak, ze ostrekovac svetie sa u VW group zapina az po 8x streknuti celneho skla, aby sa setrila voda. Tiez je tam nastavena doba ako dlho musi byt stlacena packa ostrekovaca, tusim je to pol sekundy, ale ludia to koduju na 2 sekundy, aby setrili vodou. Pozeral som na nete a zda sa, ze prave ostrekovac okna sa neda nastavit tak, ze najskor voda a az po sekunde zapne stierace.