Home Assistant - Skusenosti, rady a tipy

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Googler1
Star
Star

Re: Home Assistant - Skusenosti, rady a tipy

Príspevok od používateľa Googler1 »

Ucel ma byt taky, aby mi svietilo svetlo v miestnosti, v ktorej som, ale zaroven sa nehybem alebo sa hybem minimalne a zaroven chcem, aby ten senzor vypol svetlo ked v miestnosti nie som. Nejde o to ci verim alebo neverim PIR, proste mam skusenost a je to aj vseobecne zname, ze pir nezachytava osobu pokial sa nehybe alebo sa hybe len minimalne. HF nepoznam, pozriem si to, ale podla opisu mam pocit, ze opisujes presne senzor na baze milimetrovych vln, o ktorom pisem vyssie.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

V takom pripade pouzi HF senzor. Len maj na pamati, ze ti moze svietit aj vtedy, ak budes chodit za zatvorenymi dverami v miestnosti vedla alebo budes chodit v zahrade v blizkosti okna.
Googler1
Star
Star

Zatial sa mi vobec nedari najst HF senzor, ktory by mal nejaku bezdrotovu technologiu kompatibilnu s HA
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To moze byt problem kvoli spotrebe HF senzora, ktora je niekolkonasobne vyssia nez u PIR.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Nepouzivam ziadne
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ci sa to oplati vobec tie senzory na takyto ucel. teda predpokladam ze to chces preto aby sa ti nestavalo ze zabudnes zhasnut a zbytocne palis elektrinu. pokial tam budes mat nejaky energeticky narocny HF senzor co ti bude 24/7 kontrolovat ci nahodou niekdo nie je v miestnosti tak to mozno v konecnom dosledku bude zrat viac ako ked tie LED lampy nechas svietit a budes mat len hlupo nastavene ze o 22:00 vecer a rano o 9:00 zhasni vsetky svetla ak su zapnute.
Googler1
Star
Star

ano, uvazujem nad tym presne kvoli uspore elektriny. ked som v noci zatial len v jednom pripade cital o spotrebe hf, tak mi doslo, ze by to naozaj nemalo zmysel.

Autoeditácia príspevku po 11 hod 58 min 23 sek:
Ma tu niekto ZBMINIL2? Stava sa mi, ze aj po vypnuti svetla niektore ziarovky blikaju resp. svietia. Podla netu sa tento problem objavuje castejsie, ale nenasiel som nic o rieseni.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Povedal by som ze problem je v zatazi ktora je na to zapojena. Nakolko je to bez neutralu, obvod je vlastne stale uzavrety a ziarovkou preteka prud, sice maly, ale niektore ziarovky potom robia presne to. Skus inu ziarovku alebo mozno pridat bypass.
Googler1
Star
Star

vies mi doporucit nejaky konkretny bypass? moc sa v tom nevyznam, nasiel som od shelly a od aeotec, ale tie su priamo k ich switchom takze neviem ci by boli kompatibilne so zbminil2 a navyse ani od shelly ani aeotec sa nepredava samostatne. Priamo bypass od sonoff som nenasiel.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Shelly bypass kupis samostatne napr. na nay.sk - pouzitie na vlastne riziko :-)
Googler1
Star
Star

No najskor by som predsa len radsej skusil povymienat ziarovky, az potom ten bypass, ale doma mam nakupene viac menej take obycajne, lacnejsie ledky. Uvadza sa nejaky parameter ziarovky, ktory by mal toto ovplyvnit resp. zamedzit tomu?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Neuvadza. Spravidla je idealna zataz aspon 10W. Ale nezavisi go len od toho.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Caute taka otazka. Co by ste doporucili za produkt, ktory by vedel ovladat jednotlive svetla na strope? Budem mat na strope 6 led panelov pre kazdu cast izby. Potiahol som to jednym privodnym kablom, lebo nema zmysel tahat 6 kablov a mat 6 vypinacov. Viem ze su shelly switche, ale ten dam do jedneho vypinaca ale to bude ovladat uplne vsetko, takze to potrebujem ovladat zvlast. Nechcem zatial asi davat vsade inteligentne ziarovky, lebo by sa mi to asi nepacilo, a na jednu cast budem urcite potrebovat led pas. Su tie shelly switche aj pred svetla - nie do vypinaca? Alebo je nieco ine? Ako to potom budem ovladat este neviem, ale najpravdepodobnejsie tam casom dam mm presence senzor.
Napísať odpoveď