Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ja si popravde myslim, ze tento krok prezidentky je dost nestastny. Jednak to v kontexte zvysku vlady nedava zmysel, jednak to nic neriesi a akurat to pridava "argument" tym grazlom ktorych sme si zvolili.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Aky argument?
Huliak je az moc velky extrem.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Podľa mňa je OK, že ho nevymenovala, je rovnako demokraticky zvolená a má na to právomoc.
Každopádne si nemyslím, že sa tým čokoľvek vyrieši. Či to bude Huliak alebo niekto iný, postoj našej krajiny k životnému prostrediu bude minimálne počas tejto vlády naberať opačný kurz, než by priemerný Európan čakal.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Huliak je extrem, ale co teda viem, tak hlavne recami. Myslim, ze vo vlade budeme mat vacsie kalibre.
Argument, ze progresivci, prezidentka atd atd atd ignoruju volu ludi, su nedemokraticky atd.

To, ze bola prezidentka zvolena demokraticky, takze ma na to pravo mi pride ako ohybanie demokracie. Jasne, pravo na to ma, ale asi by sa s tym malo narabat opatrne a Fivovi to skor pomoze. Pretoze riadit sa tymto heslom, to nemusela trocharit a rovno mohla dat poverenie Simeckovi.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ono tato agenda je jej blizka a musela by byt uplne proti sebe aby nevyuzila pravomoc ktorú má(?)

Co este mozu urobit je obratit sa na ustavny sud, ale neviem ci to vyuziju.
Otazka ci to uz bolo moc oboch naraz, ale Šimkovičova ako ministerka kultury prezidentke nevadí?
Kultúrna obec nespisuje petície? Alebo po Milanovej nemá kto prerazit dno?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tak nech sa Huliak ako poslanec obráti na Ústavný súd a nech čaká ďalšie 2-3 roky, pokiaľ ÚS rozhodne. :D

Lebo aktuálne sa na tom nevedia zhodnúť ani ústavni právnici. V Ústave SR sa totiž len píše, že vládu menuje prezident SR. Nič viac. A keďže sme parlamentná demokracia, bolo takým nepísaným pravidlom, že keď sa v parlamente nájde väčšina a nájdu si premiéra, tak ho prezident vymenuje, nech je to ktokoľvek...ale zároveň sa už viackrát stalo, že viaceré nominácie na ministrov neprešli cez prezidenta a predseda vlády musel hladať iných kandidátov.

Celý ten Ficov argument, že "však vymenovala aj Matoviča" sú táraniny pre plebs. Lebo mala prezidentka inú možnosť? Čiste teoreticky nemusela prezidentka vymenovať lídra najsilnejšej strany za premiéra...a čo potom? Poslala by do ulíc armádu a pokúsila sa o prezidentký puč a zmenu ústavy ako niekde v Afrike?

Huliak nie je ani líder strany, ani člen strany, ani nevyhral voľby. Volilo ho 58,000 ľudí zo 4,3 milióna. Získal mandát poslanca, ten mu nikto neberie.

____
Inak pekne sa ukazuje ako je SMER totálne personálne vyprázdnený. Síce sa chvália tým, že majú členov po celom Slovensku asi v každej obci, ale reálne je SMER akurát úzka skupinka ľudí...väčšina z nich sú trestne stíhaní alebo vyšetrovaní. Úplna komédia, že novo vznikajúca vláda hneď po voľbách nevie nájsť ministra a Fico chce byť hneď premiér aj minister zároveň. Ale po tých jeho výrokoch sa ani nečudujem, že z týh stoviek slovenských diplomatov nikto nechce robiť Ficovi ministra zahraničných vecí.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ked prezidentka menovala Matovica, tak sa tomu tesila dost velka cast Slovenska, ze je pokoj od Fica a Peleho. Nikto necakal co sa z Matovica vykluje a ako sa zacne spravat. Staci si spomenut aku mal Matovic popularitu po volbach, ako sa zacalo zatykat v policii, na sudoch, na prokurature, ako organy mali volne ruky. Kam prisiel Matovic, tak mu tlieskali. Len toto si uz Fico nechce pamatat. Fico poukazuje len na to, ze je blazon a ze dnes na Matovica ludia pluju. Ale v case jeho menovania do funkcie premiera celil Matovic velkej popularite.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ano, ale uz ho nemusela vymenovat ako ministra financii, tam uz bolo jasne, co je to za cloveka. kazdopadne si smer zas raz len robi kampan vozenim sa po prezidentke, odmietnutie vymenovania niektoreho z ministrov je uplne bezna vec, zaujimave, ze pri razovi v minulosti to takto ostro neriesili.
retkvic
Addict
Addict

heker napísal: 20 okt 2023, 0:10 Nikto necakal co sa z Matovica vykluje a ako sa zacne spravat.
...v case jeho menovania do funkcie premiera celil Matovic velkej popularite.
No o tom ze to nikto necakal, to hadam nie, ved sam hovoril, ze nie je na tuto poziciu suci a mal pravdu.

V case menovania pozival velku popularitu aj Fico, len na opacnej strane barikady.

Autoeditácia príspevku po 2 min 54 sek:
ephramko napísal: 19 okt 2023, 22:42 Tak nech sa Huliak ako poslanec obráti na Ústavný súd a nech čaká ďalšie 2-3 roky
To mas pravdu, to by nemuselo dobre vypalit, pri uspechu koalicneho kandidata za prezidenta je 8 mesiacov podstatne kratsia doba.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Robert Fico potvrdil, že ešte rokuje s predsedom SNS Andrejom Dankom o nominácii na ministra životného prostredia. „Táto nominácia prináleží SNS, záleží na nich, čo urobia. Ja mám záujem, aby 25. októbra bola vláda,“ povedal Fico. (markíza)
z minuty eNka

Zdá sa, že Robo ukazuje čo je dôležitejšie a Danko nebude mať na výber. čo by znamenalo urazeného Huliaka, ak by ostal v parlamente ako poslanec, môže to robiť paseku hneď od začiatku.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Štát sa ospravedlnil Robertovi Kaliňákovi za trestné stíhanie
NAKA asi pracovala na politickú objednávku.

https://standard.sk/473052/stat-sa-ospr ... t-odskodne
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Štandardné kydy Štandardu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Sudcovia skonštatujú, že obvinenie Kaliňáka je dôvodné a idú ho súdiť. Generálny omyl mu dá 363, aby ho nestíhali. Štát sa mu musí ospravedlniť, aby sme mu neplatili ešte aj odškodné. A štandard napíše, že NAKA asi pracovala na objednávku. :D
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

To som písal ja, nie Štandard. Štandard len to, čo je citované a v odkaze.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Štandard už dal aj článok, kde sa snaží obhajovať Huliaka. V redakcii pochopili, že ak Fico v tých vodách nazbieral voličov, oni môžu nazbierať čitateľov a čoraz viac sa prikláňajú k "alternatíve", akurát sa popritom ešte tvária, že sú seriózne médium. Onedlho budú level Hlavné správy, ale už dlhšie vidno, že tam smerujú.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ako je mozne, ze najlepsia osoba z PS cez zelene veci, pani Tamara, nie je schopna vyargumentovat polovnika kandidujuceho z 150. miesta kandidatky?
ako je mozne, ze tento polovnik rozoberie Hojsika, co ma byt zelena elita krajiny? Hojsik ma teda uplne chore nazory, ale cakal by som, ze sa nenecha znicit
to PSko je uplne ubohe aj v zelenych temach
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

SNS tvrdí, že názor Rudofla Huliaka na vystúpenie z EÚ a NATO nereprezentuje politiku strany, ale vraj bol zároveň „hrubo vytrhnutý z kontextu“. Huliak v sobotu v RTVS povedal, že sa budú snažiť iniciovať referendum o vystúpení Slovenska z týchto organizácií.
Dodal, že svoj program budú presadzovať do tej miery, ako im to umožňuje váha ich mandátu v koalícii.
„Slovenská národná strana sa hlási k reforme Európskej únie a zlepšeniu fungovania NATO. Našou prioritou je vylepšenie už existujúcich funkčných medzinárodných organizácií,“ odkázala teraz SNS.
„Napriek uvedenému rešpektujeme jednotlivý názor každého poslanca, no tento nie je možné považovať za stanovisko Slovenskej národnej strany,“ dodáva.
SNS verí, že v programovom vyhlásení nájdu zhodu a prienik v citlivých oblastiach. „A že si každý z poslancov koalície uvedomí, že základom fungovania koalície je politický kompromis, nie hádky a hľadanie rozdielov,“ dodala hovorkyňa. (tasr, n)
Peter Pellegrini uisťuje, že vláda nebude iniciovať žiadne referendum o vystúpení z NATO, čo spomínal napríklad poslanec za SNS Rudolf Huliak. Ak by boli takéto snahy u niektorého z partnerov, koalícia by sa podľa predsedu Hlasu rozpadla.
„Budeme trvať na tom, aby v programovom vyhlásení vlády bolo jasné ukotvenie Slovenska v NATO a v EÚ,“ dodal Pellegrini v RTVS.
Huliak v sobotu povedal, že sa budú snažiť iniciovať referendum o vystúpení Slovenska z NATO a EÚ. Dodal, že svoj program budú presadzovať do tej miery, ako im to umožňuje váha ich mandátu v koalícii.
minuta denníka N

a to ešte ani nevládnu a už tu máme tému v ktorej nezávislý poslanec na kandidátke SNS má iný názor ako zvyšok koalície. Ešte keď ho Fico naozaj obetuje, tak možno bude mať koalícia hneď po prebratí moci len 78 poslancov.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Inak... Velmi pekne povedal politicky komentator Lesko na podcaste, ktore vydava ZAPO, ze Pellegrini je slaby kus. Ked v roku 2010 SMER vyhral volby q mal 62 kresiel v parlamente, ale nezlozil vladu, tak Fico ako vitaz nukal post premiera, predsedu parlamentu, proste vsetko, len aby bol vo vlade.

Teraz bol v podobnej situacii Pellegrini, aj ked volby nevyhral, ale bez Hlasu by to nezlozil ani Smer, ani PS. A Pellegrini si nedokazal vydupkat to, aby bol premier. PS mu to ponuklo + ministerstvo vnutro o ktore mal zaujem, ale Smer nie. Fico ho upratal ako maleho chlapca a len sa ukazalo, ze Fico bude tahat nitky, prico Pellegrini s jeho sponzormi maju byt radi, ze su vo vlade.
retkvic
Addict
Addict

beardie napísal: 22 okt 2023, 15:45 ako je mozne, ze najlepsia osoba z PS cez zelene veci, pani Tamara, nie je schopna vyargumentovat polovnika kandidujuceho z 150. miesta kandidatky?
ako je mozne, ze tento polovnik rozoberie Hojsika, co ma byt zelena elita krajiny? Hojsik ma teda uplne chore nazory, ale cakal by som, ze sa nenecha znicit
Tamara si viedla v tej diskusii ako keby ju Huliak ani nezaujimal. Diskusiu s Hojsikom som nevidel, no chvilu som si pozrel diskusiu s Wiezikom na rtvs, kde Huliak odpovedal cez telfonmost(zrejme nemal tu odvahu prist osobne) a myslim si, ze ten Huliaka rozobral na srobiky.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

beardie napísal: 22 okt 2023, 15:45 ako je mozne, ze najlepsia osoba z PS cez zelene veci, pani Tamara, nie je schopna vyargumentovat polovnika kandidujuceho z 150. miesta kandidatky?
Takže PS neberieš ako spojenca? Skor ako konkurenta SaS?
Napísať odpoveď