Counter-Strike: Global Offensive
Re: Counter-Strike: Global Offensive
Mne s 3080 tiež niekedy dropne fps, a dokonca aj úplne crashne hra sem tam.
To ale nie je problem AMD alebo danej hry, ze si lenivy pes. Nemozes potom sudit a moralizovat AMD, ze je problem s hrami, pretoze ako citam, tak je napokon problem v tebe.
To bolo na mna? Mne ide vsetko bez zavahania 
Ide Vam v hre konzola? Mam to povolene v nastaveniach no nefunguje
Prepni na anglickú klávesnicu a skús
Mne ide tiez v pohode a no pouzivam iba EN klavesnicu tak skus co pisal The v niektorych hrach SK lubilo robit problemy.Meken napísal: 01 okt 2023, 13:22 Ide Vam v hre konzola? Mam to povolene v nastaveniach no nefunguje
pozeram si recenzie a na komfortne fps (whatever is going) to vyzera, ze treba radu RTX 40. Niekto co hrava s touto radou, je spoko?
mam 3070ti... 300+fps.. hra sa dobre, len kym to este vyladia, tak je vela dropov..
1080p?
Ja mám s 3080 cca 280 fps na 1440p.
Ja mám s 3080 cca 280 fps na 1440p.
1920x1440 , 4:3 ... ale tak nastavenia nemam na hight, ani sa to tak nehrava teda..
Nerozumiem tomu preco by bolo treba radu RTX40 na komfortne FPS.M4jk1:-) napísal: 17 okt 2023, 20:08 pozeram si recenzie a na komfortne fps (whatever is going) to vyzera, ze treba radu RTX 40. Niekto co hrava s touto radou, je spoko?
S RTX3080 budes mat vyssi vykon v CS2 ako s RTX4060. CS nepouziva ziadnu modernu technologiu ktora nie je podporovana RTX20 ci 30, ci dokonca GTX - osobne si myslim ze CS2 by slo pohodlne aj na GTX1160Super na FullHD a tweaknutymi nastaveniami.
Ja som skusal s RTX3070 na High presete so zapnutym MSAA na 1080p hru s botmi a slo to skvelo, cisla ti z hlavy nepoviem ale mal som okolo 300fps vacsinou, ked boli dropy tak na ~200.
S 2K/4K to uz moze byt ina story, ale stale bude platit ze RTX3080 > RTX4060.
RTX40 ma vyhodu v podpore novej generacie upscalera DLSS a frame generation tech. CS2 ale upscalery nepodporuje vobec AFAIK.
RTX 4070Ti, 2k monitor 175Hz, fps max 162. Pri csgo som mal 600 bez problemov. Skusal som aj detaily na najnizsie, ziadna zmena.
Pride mi to ako keby bolo fps locknute podla hz monitora. Vsync mam vypnuty.
Pride mi to ako keby bolo fps locknute podla hz monitora. Vsync mam vypnuty.
a tvrdil som opak? ja som laik ohladom gpu, ja vychadzam z tohto clanku a samozrejme pozeram cena/vykon.Hegy napísal: 19 okt 2023, 8:35 Nerozumiem tomu preco by bolo treba radu RTX40 na komfortne FPS.
S RTX3080 budes mat vyssi vykon v CS2 ako s RTX4060.
https://www.techbyte.sk/2023/09/counter ... a-500-fps/
No pisal si, ze na konfortne fps treba RTX40 serie. Ja som argumentoval tym, ze nizsia seria vyssi model moze anulovat tento vyrok.
Ten clanok vyzera jak prelozeny marketingovy podklad od nvidie
nic moc vecne ani uzitocne sa tam nepise. Proste reklama na RTX 40.
Ten clanok vyzera jak prelozeny marketingovy podklad od nvidie
Aky vyznam ma 500 FPS, ked aj tak realne hram na LCD a mam tam 60, 75, 120, 144 alebo 165Hz? Displej mi aj tak zobrazi len svoj limit a ak ma 75 Hz displej, tak potom? Ved 500 fps je vlastne 0,002 sekundy, cize 2 tisiciny sekundy (2ms). Pri online hrach, kde mam ping napriklad 10ms na server, druhy hrac 10ms, tak sa bavime o odozve 20ms medzi sebou a teda ak dobre pocitam, tak pojde o 0,02s, teda 10x vyssia odozva ako samotne fps v hre. Odozva kablovej USB mysky je 1ms.
Cize mys mi odosle udaje o polohe zbrane ci strelby kazdu 1ms (1000Hz), cize 1000x za sekundu s oneskorenim 1ms. Hra bezi na 500 fps, cize 500HZ. Ale pri pingu 10+10ms je realne protihrac o 20ms uz v inej pozicii. A ja vo finale vidim napriklad len tych 75 Hz na mojom starom displeji.
Mozno som to napisal zlozito, nezrozumitelne, chaoticky, ale snazim sa najst vyznam vysokeho fps, pretoze mi akosi realne unika pointa.
Cize mys mi odosle udaje o polohe zbrane ci strelby kazdu 1ms (1000Hz), cize 1000x za sekundu s oneskorenim 1ms. Hra bezi na 500 fps, cize 500HZ. Ale pri pingu 10+10ms je realne protihrac o 20ms uz v inej pozicii. A ja vo finale vidim napriklad len tych 75 Hz na mojom starom displeji.
Mozno som to napisal zlozito, nezrozumitelne, chaoticky, ale snazim sa najst vyznam vysokeho fps, pretoze mi akosi realne unika pointa.
Všetci máte také rakety
Ja mám 1080Ti a na 1440p + high preset mi to ide 180-200 FPS. Po znížení detailov potom 240-300.
Myslim, ze jedna vec je system latency ktorej sucastou je frame time - cim vyssie FPS, tym nizsia latency (1/fps).heker napísal: 20 okt 2023, 0:24 Aky vyznam ma 500 FPS, ked aj tak realne hram na LCD a mam tam 60, 75, 120, 144 alebo 165Hz? ...
Druha vec, ktora ma nejaky suvis priamo s CS enginom (a bolo to tak aj v cs 1.6) je, ze ak mas viac fps ides trosku rychlejsie, dalej doskocis, vylezies na rozne sikme plochy lahsie/plynulejsie - to bude nieco s ticrate a navaznostou na framerate. A teraz v CS2 je nejaky plavajuci tickrate takze moze byt ze na tom uz nezalezi, alebo na tom zalezi este viac.
Tak alebo tak, vacsinou vsetky hodnoty nad 100fps (cs 1.6) a 200fps (cs:go) uz nepridavali ziadnu extra vyhodu.
TL;DR nie je to len o rychlosti obnovovania obrazu na monitore, cs/csgo/cs2 engine tazi urcite vyhody s rychlejsou komunikaciou framov so serverom.
Pri pingu 10ms to povazujem za irelevantne, ako moze vytazit pri komunikacii so serverom, ak aj ide 500 fps. Trebars taky Battlefield 1 ma 50Hz servre. Myslis, ze CS pouziva 500Hz server, ktory realne pri pingu 10ms (100Hz) ma realny efekt? Moc mi to hlava neberie.
Ked sme hostovali este 1.6 servre tak sme robili premiove 1000 tickrate(fps) servery, takze teoreticky.
Pokial viem, CS:GO matchmaking servre mali 128 tickrate (fps). Faceit/ESEA mozno viac (?).
Za irelevantne to povazujem aj ja, nie som progamer ale progaming je velka marketingova schema na ktorej znacky buduju svoje produkty, takze ked ukazu ze RTX3060 pri 200 fps ma frametime 5ms a RTX4090 pri 500fps ma frametime 2ms tak si pis, ze to bude velkym vycapene v kazdom sponzorovanom clanku 150% faster frametimes.
//a z toho potom posty na hojku, ze na CS2 treba RTX40 kartu
Pokial viem, CS:GO matchmaking servre mali 128 tickrate (fps). Faceit/ESEA mozno viac (?).
Za irelevantne to povazujem aj ja, nie som progamer ale progaming je velka marketingova schema na ktorej znacky buduju svoje produkty, takze ked ukazu ze RTX3060 pri 200 fps ma frametime 5ms a RTX4090 pri 500fps ma frametime 2ms tak si pis, ze to bude velkym vycapene v kazdom sponzorovanom clanku 150% faster frametimes.
//a z toho potom posty na hojku, ze na CS2 treba RTX40 kartu
stale podstatnejsi je procesor pri CSku.. CSGO serveri ofic mali 64 a faceit 128...
Momentalne CS2 bezi tiez na 64... na co vsetci nadavaju, lebo samozrejme pojdu hraci zase na faceit, ak nebude 128tick...
Momentalne CS2 bezi tiez na 64... na co vsetci nadavaju, lebo samozrejme pojdu hraci zase na faceit, ak nebude 128tick...